ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Τα… φάουλ του Χάινς

Το Σάββατο, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρθηκαν επίσημα στη δήλωση Χάινς και ουσιαστικά σήκωσαν ασπίδα προστασίας καλώντας τους φίλους της ομάδας να μην τον αντιμετωπίζουν αρνητικά.

Λίγες ώρες μετά είδε το φως της δημοσιότητας η συνέντευξη του Κάιλ Χάινς στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» και τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των «ερυθρόλευκων».

Μέσα από τη συνέντευξη του Χάινς φαίνεται καταρχήν ότι ο Αμερικανός

ήταν σε διαπραγματεύσεις με την ΤΣΣΚΑ από τα τέλη Μαΐου, πριν δηλαδή τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος κι αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο φάουλ τόσο του Χάινς όσο και του Ραζνάτοβιτς.

Στο λιμάνι διάβασαν προσεχτικά τη συνέντευξη του πρώην πλέον σέντερ και έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις για όλα τα θέματα.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στέκονται στη δήλωση του Χάινς ότι κανείς από την ομάδα δεν τον προσέγγισε μετά τη συνάντηση που είχε με τους Αγγελόπουλους και μιλούν με… αποδείξεις. Για την ακρίβεια με mail και sms…

Στον Ολυμπιακό λένε ότι έγινε πρόταση στον Χάινς την Κυριακή 16 Ιουνίου 850 χιλιάδων δολαρίων ετησίως για κλειστό διετές συμβόλαιο στον Ραζνάτοβιτς και του ζήτησαν να τελειώσει το θέμα πριν φύγει για τις ΗΠΑ. Περίπου δηλαδή τα τριπλάσια απ’ όσα έπαιρνε.

Μη έχοντας νέα από τον Αμερικανό, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τον αναζήτησαν το πρωί της Τρίτης πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. Μάταια. Τον κάλεσαν στο κινητό του, του έστειλαν μηνύματα για να μιλήσουν και να δουν τις προθέσεις του. Τίποτα. Στη συνέχεια τον κάλεσαν στο αμερικάνικο τηλέφωνο και του άφησαν φωνητικό μήνυμα αφού προσγειώθηκε στις ΗΠΑ. Άνθρωποι της ομάδας του έστειλαν mail στο λογαριασμό του στο FACEBOOK ξημερώματα Τετάρτης στην Ελλάδα στο οποίο του έλεγαν συγκεκριμένα: «Sir, how are you? Did you have a safe trip? Presidents and Skindilias are trying to talk with you and they can’t reach you. Can you call him». Αυτό το μήνυμα διαβάστηκε λίγες ώρες μετά. Τίποτα.

Την Τετάρτη το μεσημέρι έγινε επικοινωνία με τον μάνατζερ του στην οποία του ζητήθηκε το ποσό που θέλει να για να μείνει ο Χάινς. Ο Ραζνάτοβιτς απαντούσε ότι δεν τον βρίσκει κι έτσι φτάνουμε στην Παρασκευή όπου έγινε η νέα πρόταση στον ατζέντη του για δυο εκατομμυρίων δολαρίων (2,2 με τα μπόνους). Για να βεβαιωθεί ο Ολυμπιακός ότι ο Χάινς θα γίνει γνώστης της προσφοράς, τον κάλεσε στον αμερικάνικο τηλέφωνο και έστειλαν την προσφορά με mail στον ίδιο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Για μια ακόμα φορά θέλουμε να σου υπογραμμίσουμε την επιθυμία της ομάδας μας για να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».

Με sms άνθρωποι της ομάδας τον ενημέρωσαν για την εξέλιξη και απάντησε ότι έλαβε το mail.

Ο Χάινς απάντησε το Σάββατο με mail και ευχαρίστησε που του γνωστοποίησαν και γραπτώς τη νέα προσφορά, ζητώντας συγνώμη που δεν απάντησε στις κλήσεις του Ολυμπιακού, αναφέροντας ότι ήταν πολύ απασχολημένος με την επιστροφή του στην πατρίδα όλες αυτές τις μέρες. Κατέληξε ότι θα συζητήσει την προσφορά με τον ατζέντη του και θα μας απαντήσει.

Στη συνέντευξη λέει ότι την Πέμπτη, πριν δει τη νέα προσφορά του Ολυμπιακού είχε πει ναι στην ΤΣΣΚΑ. Και λένε στον Ολυμπιακό: «Πως λέει ναι στην ΤΣΣΚΑ όταν ο Ολυμπιακός μετά την πρώτη προσφορά (της Κυριακής) έχει ρωτήσει τον ατζέντη του πόσα θέλει ο Χάινς για να μείνει και δεν έχει πάρει καμία απάντηση; Γιατί δεν σήκωνε τα τηλέφωνα όλες αυτές τις μέρες; Γιατί λέει ότι δεν είχε επικοινωνία με ανθρώπους του Ολυμπιακού όταν υπάρχουν sms, ηχητικά μηνύματα mail, και μηνύματα σε Facebook που του λένε ότι τον ψάχνουν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και του δείχνουν πόσο τον θέλουμε;»

Το «φάουλ» του Χάινς

Ο Χάινς ανέφερε στη συνέντευξή του ότι είχε πρόταση από την ΤΣΣΚΑ, την οποία προσδιορίζει στα τέλη Μαΐου. Πριν ξεκινήσουν οι τελικοί του ελληνικού πρωταθλήματος (ξεκίνησαν 7 Ιουνίου) διαπραγματευόταν με άλλη ομάδα ενώ ήξερε πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Πως είναι δυνατόν το μυαλό του να είναι στους τελικούς όταν ξέρει την πρόταση των Ρώσων;

Τι έγινε κατά τη διάρκεια της χρονιάς;

Και φτάνουμε στο ερώτημα γιατί δεν είχε επέκταση του συμβολαίου του νωρίτερα; Οι «ερυθρόλευκοι» λένε ότι πριν την έναρξη της περσινής σεζόν έγινε μια πρώτη κουβέντα με τον πρώην πλέον ατζέντη του για αναπροσαρμογή. Δυο μήνες μετά, κάνοντας εξαίρεση στην πολιτική τους, του έγινε συγκεκριμένη πρόταση με χρήματα λίγο λιγότερα απ’ όσα είχε ζητήσει αρχικά (περιελάμβανε και αναπροσαρμογή στο φετινό του συμβόλαιο) και δεν δέχθηκε.

Τέλη Γενάρη, όπως επιβεβαιώνει και ο ίδιος έγινε νέα πρόταση στην οποία ικανοποιήθηκαν πλήρως οι απαιτήσεις του και επιπλέον και αναπροσαρμογή στο φετινό συμβόλαιο. Απάντησε ότι δεν θέλει να προκαλέσει αναστάτωση στην ομάδα και οι άλλοι παίκτες που δεν είχαν συμβόλαιο να το δουν στραβά. Ο Χάινς αναφέρεται και στο θέμα αλλαγής μάνατζερ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» σημειώνουν ότι μάνατζερ αλλάζει λίγες εβδομάδες μετά (23 Φεβρουαρίου 2013) όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο του ατζέντη του που αποστάλθηκε στον Ολυμπιακό. Όταν έγινε δηλαδή και η δεύτερη προσφορά είχε τον ίδιο μάνατζερ και δεν είχε αλλάξει όπως αναφέρει στη συνέντευξή του.

Ήθελε να μείνει αφοσιωμένος ήταν η απάντηση του. Τον Δεκέμβριο δεν είχε τέτοιο πρόβλημα; Πριν το ξεκίνημα της σεζόν δεν είχε τέτοιο πρόβλημα; Όταν μίλαγε με την ΤΣΣΚΑ πριν τελειώσουν οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και πριν τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος δεν επηρεάστηκε το δικό του μυαλό;

Στον Ολυμπιακό αναφέρθηκαν και στη δήλωση Χάινς για ανασφάλεια και για τον αν θα είναι σε θέση ο Ολυμπιακός ως ο οργανισμός να τον καλύπτει.
Και αναρωτιόνται οι «ερυθρόλευκοι»; «Πως μπορεί να νιώθει ανασφάλεια όταν το Σάββατο, τέσσερις μέρες μετά το τέλος του πρωταθλήματος τον έχουν καλέσει οι Αγγελόπουλοι στα γραφεία τους και του λένε: «Ότι πάμε για το Three – Peat. Με σένα για κολώνα θα τα καταφέρουμε». Του δείχνουν δηλαδή τις προθέσεις τους.

Στη συνάντηση που είχαν οι Αγγελόπουλοι του είπαν τα σχέδια τους για τον Ολυμπιακό, τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του και του είπαν πες μας τι θες για να είσαι χαρούμενος και στη συνέχεια θα διαπραγματευτούμε με τον ατζέντη σου. Πες μας τι θες για να είσαι ευτυχισμένος!!!

Τους είπε ο Χάινς ότι θα ήταν ευχαριστημένος με ένα ποσό από 750 χιλιάδες έως 1 εκατομμύριο δολάριων και ζήτησε κλειστό διετές για να νιώθει ασφαλής, κάτι το οποίο έγινε άμεσα αποδεκτό.

Και επειδή μιλά για οργάνωση και ασφάλεια, στον Ολυμπιακό αναφέρθηκαν σε μια ιστορία την οποία δεν τη γνωρίζει κανείς. Ο αδερφός του Τάιλερ, τραυματίστηκε σοβαρά μετά το Φάιναλ Φορ (ολική ρήξη αχίλλειου τένοντα) και άμεσα ο Ολυμπιακός ανέλαβε, χωρίς να έχει υποχρέωση, την πλήρη κάλυψη όλων των εξόδων. Χειρουργήθηκε από το γιατρό μας, έκανε αποθεραπεία με τους φυσιοθεραπευτές μας και λειτουργούσε σαν μέλος της ομάδας.

Ασπίδα οι Αγγελόπουλοι

Και παρά τα όσα έχουν γίνει στον Ολυμπιακό λένε ότι οι Αγγελόπουλοι τόσο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με τη Θύρα 7 όσο και μετά στις δηλώσεις τους, μίλησαν δημόσια με τα καλύτερα λόγια για τον Χάινς: «…του ευχόμαστε καλή τύχη εκεί που πήγε, είναι καταπληκτικό παιδί και δεν πρέπει νομίζω να γίνονται σχόλια εναντίον του. Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, ένας καταπληκτικός χαρακτήρας», ανέφερε ο κύριος Γιώργος Αγγελόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα