ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | "Kαμπάνα" από την Ευρωλίγκα

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθεί να βάλει o πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος τιμωρήθηκε από τον ανεξάρτητο δικαστή της Ευρωλίγκα με πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της "πράσινης" ΚΑΕ μετά το τέλος του πρώτου ματς (9/4) της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκα δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον ανεξάρτητο δικαστή της, ο οποίος

θεώρησε πως προκαλούν "ζημιά" στην εικόνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Παράλληλα, στην απόφαση του δικαστή επισημαίνεται πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού και του αθλητικού πνεύματος ενώ έδειξε έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους της διοργάνωσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Ο ανεξάρτητος πειθαρχικός δικαστής της Ευρωλίγκα επιβάλει πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πρόεδρο του Παναθηναϊκού και στον Παναθηναϊκό για δηλώσεις που έγιναν ύστερα από το πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα (9/4). Οι παραβάσεις αφορούσαν τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο που αφορούν την έλλειψη αμεροληψίας εκ μέρους της Ευρωλίγκα, σχόλια που αναπαράχθηκαν από πολλά Μέσα, κάνοντας ζημιά στην εικόνα της διοργάνωσης.

Ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής έκρινε πως ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού και το σεβασμό όσων συμμετέχουν στη διοργάνωση και δεν προσπάθησε να διορθώσει με κάποιον τρόπο τις αβάσιμες κατηγορίες, προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά σε όσους εμπλέκονται στη διοργάνωση.

Σε αυτή την απόφαση, ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής έχει σημειώσει επίσης πως ο Παναθηναϊκός έχει διαπράξει επανειλημμένα διάφορες παραβάσεις στη διοργάνωση, παρά τις προειδοποιήσεις και τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί. Ο Δικαστής δήλωσε πως λόγω των επανειλημμένων παραβάσεων στο μέλλον θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο, να επιβάλλει εκτός από πρόστιμα, το μόνιμο ή προσωρινό αποκλεισμό του από τη διοργάνωση.

Ο τρίτος αγώνας των πλέι οφ μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μπαρτσελόνα θα γίνει το βράδυ στο ΟΑΚΑ, με έξτρα ασφάλεια που πήρε ο σύλλογος και πρόκειται να διασφαλιστούν τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, όπως ενημέρωσε ο Παναθηναϊκός την Ευρωλίγκα".

Keywords
Τυχαία Θέματα