ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Εμεινε με το παράπονο...

Ο Παναθηναϊκός έκανε σπουδαία εμφάνιση στο "Παλαού Μπλαουγκράνα", έφτασε μια ανάσα από το μπρέικ, αλλά η Μπαρτσελόνα είπε την τελευταία λέξη. Νίκησε με 72-70, έκανε το 1-0 και άφησε τους "πράσινους" με το παράπονο. Και γιατί μπορούσουν να κάνουν το μπρέικ και γιατί οι διαιτητές έδωσαν χείρα βοηθείας στους Καταλανούς...

Ο Παναθηναϊκός

εγκλώβισε την Μπάρτσα με την άμυνά του, είχε την ευκαιρία για το μεγάλο διπλό, αλλά η κούραση και η έλλειψη επιθετικών λύσεων του κόστισε... Συν τοις άλλοις, 3'' πριν από το τέλος της παράτασης οι ρέφερι αρνήθηκαν αντιαθλητικό φάουλ υπέρ του Γκιστ με το σκορ στο 72-70. Ο Αμερικανός αστόχησε στις 2 βολές, δεν ισοφάρισε κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία για να πάει το ματς στη δεύτερη παράταση. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε και για τρία επιθετικά φάουλ σε σκριν που δόθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά και τη συνολική αντιμετώπιση των ρέφερι σε όλο το ματς.

Η εξέλιξη του αγώνα...

Στη βασική πεντάδα από την Μπαρτσελόνα ξεκίνησαν οι Σάδα, Ναβάρο, Ίνκγλς, Λόρμπεκ και Τόμιτς, ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού οι Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Τσαρταρής και Σχορτσανίτης.

Το πρώτο καλάθι της βραδιάς το πέτυχε ο Τόμιτς για λογαριασμό της Μπάρτσα. Ο Παναθηναϊκός όμως κυριάρχησε απόλυτα στη συνέχεια. Πέρασε μπροστά (2-3) με τον Ούκιτς και ο Σχορτσανίτης ανέβασε τη διαφορά στο +11 (2-13) στα 4:09 πριν το τέλος, με τους "πράσινους" να έχουν 3/4 τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φέρουν τη μπάλα στο καλάθι, ωστόσο ο Διαμαντίδης με νέα "βόμβα" από τη γραμμή των 6,75μ. έκανε το 9-21. Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 11-21, δια χειρός Τόμιτς. Στα πρώτα δέκα λεπτά οι Καταλανοί δεν μοίρασαν ούτε μία ασίστ, ενώ υπέπεσαν σε 6 λάθη.

Οι Καταλανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η είσοδος του Γιασικεβίτσιους έπαιξε καταλυτικό ρόλο, η ομάδα του Πασκουάλ ανέβασε στροφές και με σερί 10-0 έφερε το ματς στα ίσια (21-21) στο 12'. Μάλιστα, πέρασε και μπροστά (22-21) με 1/2 βολές από τον Τζαβάι. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε (με τον Γκιστ) το πρώτο του καλάθι στη δεύτερη περίοδο στο 14' μετά από σχεδόν 5 λεπτά συνολικά, καθώς είχε μείνει άποντος από τα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου (22-23). Στα αξιοσημείωτα τα 5 λάθη του Παναθηναϊκού μέχρι εκείνη τη στιγμή στη δεύτερη περίοδο... Ο Γκιστ με τρίποντο έδωσε "αέρα" τεσσάρων πόντων στο "τριφύλλι" (22-26), όμως ο Σάρας απάντησε με τον ίδιο τρόπο (25-26). Η Μπάρτσα προσπέρασε με τον Ινγκλς (29-28) και συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα. Το ημίχρονο τελείωσε με καλάθι του Μπράμου μετά από άστοχο σουτ του Γκιστ, με τους "μπαλουγκράνα" να προηγούνται 34-32. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης είναι ο Τόμιτς με 10 πόντους, ο οποίος έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην ομάδα του Πεδουλάκη. Από τους "πράσινους" ο Γκιστ έχει 7.

Ο Λάσμε με δύο συνεχόμενα καλάθια και ο Γκιστ έβαλαν σε θέση οδηγού τον Παναθηναϊκό (34-38). Δύο συνεχόμενα alley-oop του Λάσμε έστειλαν τη διαφορά στους 7 (36-43) στο 25'. Οι "πράσινοι" διατηρούσαν την πρωτοπορία στο σκορ παίζοντας πολύ καλή άμυνα, όμως η Μπαρτσελόνα πλησίασε, με τον Γιασικεβίτσιους να κάνει το 41-44 με τρίποντο. Ο Μπράμος απάντησε με τρίποντο και ο Λάσμε "έγραψε" με νέο alley-oop το 43-49. Η τρίτη περίοδος τελείωσε με το "τριφύλλι" μπροστά στο σκορ (45-51) και τον Λάσμε να βάζει τους 12 από τους συνολικά 14 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά. Ο Ούκιτς με... μεγάλο τρίποντο έκανε το 49-56, με τον Σάδα να τον... μιμείται (52-56). Ο Σχορτσανίτης πέτυχε παλικαρίσιο καλάθι για το 52-58, ο Γκιστ με τρομερό κάρφωμα έκανε το 54-60, όμως η Μπάρτσα με γρήγορο σερί 6-0 έφερε το ματς στην απόλυτη ισορροπία (60-60) στο 34'. Με 4:11 να απομένουν ο Λάσμε αποβλήθηκε με πέντε φάουλ. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες ήταν πολύ νευρικές στην επίθεση. Ο Διαμαντίδης έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (60-61) με 1/2 βολές, όμως η Μπαρτσα προσπέρασε με τον Σάδα (62-61). Ο Διαμαντίδης με μακρινό τρίποντο ισοφάρισε 64-64. Ο Ούκιτς αστόχησε σε τρίποντο, ο Σάρας... βγήκε με την μπάλα έξω στην τελευταία επίθεση των Καταλανών, με την παρέμβαση του "3D", ωστόσο οι διαιτητές άλλαξαν σωστά την απόφασή τους και με τη βοήθεια του ριπλέι έδωσαν την μπάλα υπέρ τους. Ο Τόμιτς είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, όμως ο Γκιστ με τρομερή τάπα δεν τον άφησε να σκοράρει, και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση!

Ο Γκιστ με τρίποντο έβαλε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού (68-70), ωστόσο στην επόμενη φάση ο Τσαρτσαρής σπατάλησε το κόψιμο του Ματσιούλις, υποπίπτοντας σε επιθετικό φάουλ. Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με ένα σερί 4-0 (72-70), το τρίποντο του Διαμαντίδη... μπήκε και βγήκε και ο Τόμιτς "έσβησε" τα φώτα στον Γκιστ. Στα 20' πριν το τέλος ο Σάδα αστόχησε σε δύο βολές και στη συνέχεια ο Γκιστ πήρε το φάουλ. Ο Αμερικανός έχασε την πρώτη και αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη! Ο Τόμιτς πήρε το ριμπάουντ, κέρδισε το φάουλ, με δύο δευτερόλεπτα να απομένουν, αλλά είχε επίσης 0/2 από γραμμή της... φιλανθρωπίας! Ο Γκιστ πήρε τον ριμπάουντ, πάσαρε στον Ούκιτς, ο οποίος με τρίποντο πίσω από τη σέντρα προσπάθησε να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Δεν βρήκε στόχο, όμως, και έτσι η Μπαρτσελόνα επικράτησε 72-70, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 34-32, 45-51, 64-64, 72-70

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 13(1), Χουέρτας 8(1), Αμπρίνες, Ναβάρο 14(4/10 τριπ.), Γιασικεβίτσιους 11(3), Ουάλας, Ίνγκλς 4, Εζόνια, Λόρμπεκ, Τζαβάι 9, Εμπαγιέ, Τόμιτς 13.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5(1), Ματσιούλις 6(1), Ούκιτς 9(2 τρ., 7 ασίστ), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 10(3), Γκιστ 14(2), Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 5.

Keywords
Τυχαία Θέματα