ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Μίσσας: "Επιλογές για παρόν και μέλλον"

Ο Κώστας Μίσσας μιλώντας στην Πράσινη επικρότησε την μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού να βάλει στο ρόστερ του, τους Γιάνκοβιτς και Παππά.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας νέων γνωρίζει τους δύο παίκτες από τη θητεία τους με τα γαλανόλευκα χρώματα.

"Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός έκανε την καλύτερη επιλογή καθώς είναι δύο παιδιά με παρόν αλλά και πολύ περισσότερο μέλλον. Διαθέτουν πολλές

δυνατότητες και ήδη έχουν δώσει μια πρώτη γεύση από αυτές, ειδικά τη σεζόν που πέρασε, παίζοντας στον Πανιώνιο με τον οποίο πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις, έχοντας ηγετική παρουσία", τόνισε ο Κώστας Μίσσας και συνέχισε:

"Αναμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια ανδρώθηκαν και βελτίωσαν τις αδυναμίες τους. Έχουν το ταλέντο για να ανταποκριθούν αλλά οι απαιτήσεις στον Παναθηναϊκός είναι ιδιαίτερες και πρέπει να δουλέψουν ακόμη πιο πολύ".

Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός υπογράμμισε πως και οι δύο πρέπει να δουλέψουν πολύ στον αμυντικό τομέα…

"Πρέπει να προσαρμοστούν πιο γρήγορα στο αμυντικό επίπεδο. Η άμυνα είναι θέμα διάθεσης και συγκέντρωσης. Ο Παναθηναϊκός που έχει δουλέψει πολύ σε αυτό το κομμάτι δεν μπορεί να περιμένει και πρέπει να ακολουθήσουν γρήγορα στις αρχές της ομάδας.

Είναι μια τεράστια ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούν. Τα τελευταία χρόνια και τα δύο παιδιά έχουν μπει σε μια διαδικασία να παίζουν για την ομάδα. Το θέμα είναι να είσαι εγωιστής και όχι εγωκεντρικός. Κάθε φορά η διαφορά του καλού παίκτη με τον μεγάλο παίκτη είναι να κερδίσει τη μάχη με τον εαυτό του. Πιστεύω ότι θα προσαρμοστούν γρήγορα στο νέο περιβάλλον. Είναι καλά παιδιά και καλοί παίκτες και αυτό είναι το σημαντικό".

Ενώ για τον χαρακτήρα των δύο νεαρών παικτών ανέφερε:

"Ο Βλαδίμηρος έχει ωριμάσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Ο Νίκος έχει επαναστατικό χαρακτήρα αλλά όχι άσχημο. Θέλει να κερδίζει και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Το θέμα είναι να επικοινωνείς με τα παιδιά. Σπάνια θα βρεις έναν πολύ καλό παίκτη χωρίς να έχει ιδιαιτερότητες. Αυτό δεν γίνεται πουθενά παγκοσμίως.

Το ζήτημα είναι να τους βάλεις στη λογική που πρέπει να ακολουθήσουν. Στον Παναθηναϊκό είναι πιο εύκολο να γίνει αυτό, διότι το μέγεθος είναι μεγάλο και παράλληλα υπάρχουν παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και προπονητές πολύ έμπειροι. Εγώ τους έλεγα ότι το επόμενο βήμα σας είναι να παίξετε σε μια μεγάλη ομάδα και τώρα τους δίνεται η ευκαιρία να το κάνουν".

Keywords
Τυχαία Θέματα