ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | "Όλα ξεκινούν από την άμυνα"

Ικανοποιημένος από την παρουσία του Παναθηναϊκού στο "Πέτρος Οικονομάκης" εμφανίστηκε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη τόνισε ότι οι παίκτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν σε τι ομάδα βρίσκονται και πόσο υψηλό είναι το επίπεδο, ενώ παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι της άμυνας.

Ο Μανωλόπουλος έγραψε στο "paobcblog":

"Επιστροφή στην Αθήνα από την Κυριακή το βράδυ και στις προπονήσεις από

σήμερα το πρωί μετά το χθεσινό απαραίτητο για τους παίκτες ρεπό και τη συμμετοχή στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» στο Ρέθυμνο. Ήταν το πρώτο τουρνουά που ήμαστε όλοι μαζί και κάναμε ένα βήμα παραπάνω, προκειμένου να εντάξουμε τον Ούκιτς και τον Άρμστρονγκ που είναι οι τελευταίοι χρονικά παίκτες που προστέθηκαν στην προετοιμασία.

Κάναμε κάποια θετικά βήματα σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα. Από εκεί και πέρα και στους τρεις αγώνες στην Κρήτη, η πρόθεσή μας δεν ήταν να παίξουμε μόνο για να πάρουμε τις νίκες. Η τακτική μας είχε να κάνει και με κομμάτια που θέλαμε να δοκιμάσουμε για να βελτιωθούμε, για να δούμε πόσο καλοί είμαστε. Διαπιστώσαμε αρκετές αδυναμίες, σε κάποια άλλα κομμάτια είδαμε ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό βαθμό ετοιμότητας και πού θέλουμε δουλειά. Γενικά ήταν αρκετά δυνατό τουρνουά, υπήρχε ανταγωνισμός, άσχετα με τα αποτελέσματα. Ξέρουμε αυτή τη στιγμή πώς πρέπει να δουλέψουμε, πού πρέπει να πάμε.

Ήταν τρία παιχνίδια σε τρεις μέρες, υπήρξε κόπωση, κάποιοι έπαιξαν αρκετά, κάποιοι λιγότερο. Γενικά, είμαστε ευχαριστημένοι από τη διάθεσή που έδειξαν οι παίκτες σε ό,τι αφορά την άμυνα, αλλά κάποιες στιγμές υπήρχε μια χαλαρότητα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι στον Παναθηναϊκό όλα ξεκινούν από την άμυνα και ο ρυθμός στην επίθεση θα βρεθεί μέσα από την άμυνα. Είμαστε σε καλό δρόμο στο κομμάτι αυτό, αλλά θέλουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Ιδιαίτερα τα νέα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας στο οποίο θα αγωνιστούν, αυτό που έχει σημασία είναι να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο απόδοσης και έντασης για 40 λεπτά. Μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά η απώλεια διάρκειας. Ένα λάθος, ένα χαμένο ριμπάουντ, μια κακή άμυνα, μια λάθος επιλογή, όλα αυτά κοστίζουν. Όλα αυτά μπορεί να σου κοστίσουν τελικά το ίδιο το παιχνίδι. Αρκετά από τα παιδιά δεν έχουν συνηθίσει σε αυτό το επίπεδο, είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουν άμεσα. Πιστεύω ότι έχουν ήδη αρχίσει να το καταλαβαίνουν.

Αρκετοί ξέρω ότι σχολίασαν ιδιαίτερα τον αγώνα με τον Πανιώνιο, καθώς πλησιάζει και ο μεταξύ μας αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδας. Τα φιλικά δεν έχουν καμία σχέση με τους επίσημους αγώνες. Στον αγώνα με τον Πανιώνιο, όπως και στους άλλους δύο –και θεωρώ ότι και ο προπονητής του Πανιωνίου έκανε το ίδιο, όπως και οι άλλοι προπονητές- θέλαμε να δουλέψουμε συγκεκριμένα στοιχεία και η στρατηγική δεν ήταν απόλυτα εστιασμένη στο «πώς θα κερδίσουμε το παιχνίδι», αλλά και στο σε ποια κομμάτια θα πρέπει να βελτιωθούμε, να δουλέψουμε και να δούμε σε τι κατάσταση ετοιμότητας είμαστε. Οπότε δεν έχει καμία σχέση το παιχνίδι αυτό, με

Keywords
Τυχαία Θέματα