ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Ουίλκινς: «Καθαρή η τάπα του Βράνκοβιτς»

Ο Ντομινίκ Ουίλκινς θυμήθηκε για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας elperiodico.com πώς ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε την Ευρωλίγκα, μερικές από τις εμπειρίες του στην Ελλάδα αλλά και τι έλεγε ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς για εκείνον.

«Κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα. Θυμάμαι πως όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα, το αεροδρόμιο πήρε φωτιά.

Ο κόσμος ήταν εκστασιασμένος, όπως και την ημέρα του τελικού στο Παρίσι. Είναι οι πιο φανατικοί οπαδοί του κόσμου. Μια μέρα πήγα σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Υπήρχαν 80.000 θεατές, αλλά είδα δύο 60χρονους να τσακώνονται. Κανείς δεν έβλεπε τον αγώνα. Πήγα να δω ποδόσφαιρο και είδα μποξ. Ομως ήταν μια σπουδαία εμπειρία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ντομινίκ Ουίλκινς ενώ αναφερόμενος στην τάπα του Βράνκοβιτς στον Μοντέρο στον τελικό του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα το 1996 τόνισε:

«Νικήσαμε. Ηταν μία καλή και νόμιμη τάπα. Μία μεγάλη τάπα... Πώς το έλεγαν το παιδί; Μοντέρο; Επαιξε μετά από αυτό; Σοβαρά, νιώθω άσχημα για την λύπη που είχαν οι φίλαθλοι (σ.σ της Μπαρτσελόνα) στο πρόσωπό τους μετά το ματς».

Επίσης, ρωτήθηκε και για τις σχέσεις του με τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς: «Πφφφφ… Δεν έπαιξα καλά στην Ελλάδα. Ηθελε να κάνουμε 20 πάσες πριν σουτάρουμε. Κανείς δεν έπαιζε καλά. Του έλεγα πως "κοίτα είμαι 37 ετών και δεν μπορώ να προπονούμαι δύο φορές τη μέρα. Θα κάνω μία καλή προπόνηση, όχι δύο". Ο Μάλκοβιτς έλεγε στην ομάδα: "Ο Ντομινίκ είναι μαλ…, αλλά τον χρειαζόμαστε".».

Keywords
Τυχαία Θέματα