ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Πεδουλάκης: "Εχει πολλά να δώσει ο Παναθηναϊκός"

Ο νέος Παναθηναϊκός έχει πολλά πράγματα να προσφέρει και να δώσει χαρά στον κόσμο του, σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι η φιλοσοφία της ομάδας δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο προπονητής του "τριφυλλιού" παραχώρησε συνέντευξη στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ και μίλησε για το χτίσιμο του νέου Παναθηναϊκού,

τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας και το δύσκολο ρόλο που ανέλαβε. Παράλληλα ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και να τονίσει ότι "Θα είμαστε βλάκες αν αλλάξουμε τη φιλοσοφία της ομάδας". Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-την αποστολή που ανέλαβε: "Εμένα αυτό που με ενδιέφερε είναι να είμαι στον χώρο του μπάσκετ. Είναι ένα πράγμα που το ζω και το βιώνω από πολύ μικρό παιδί μέσα στο αθλητικό κίνημα και ειδικότερα στο μπάσκετ και νομίζω ότι στόχος μου ήτανε να δουλεύω σωστά. Με ενδιέφερε πάνω απ’ όλα τι λένε οι παίκτες για μένα και θεωρώ ότι αυτό μακροχρόνια σου δίνει περισσότερο υστεροφημία και καλύτερο όνομα στην δουλειά σου. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της Ευρώπης και της Ελλάδος σε ομαδικά αθλήματα και θεωρώ ότι είναι τιμητικό το να σε επιλέγει μια ομάδα η οποία έχει τόσες επιτυχίες και έχει τέτοια τεχνογνωσία. Το άγχος υπάρχει πάντα στην δουλειά μας, σε όλες τις ομάδες υπάρχει το δημιουργικό άγχος, άγχος καθημερινότητας το πώς θα βελτιωθεί η ομάδα σου. Αυτό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα σου".

-το αν σκέφτηκε να εργαστεί στο εξωτερικό: "Νομίζω ότι αυτό δημιουργούν οι συνθήκες που υπάρχουν στην χώρα σε κοινωνικό επίπεδο. Δεν είναι μόνο για τους προπονητές, είναι για πολλά επαγγέλματα γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση στην χώρα μας και θεωρώ πως περνάει από το μυαλό όλων των ανθρώπων, όλων των επαγγελμάτων".

-το δύσκολο έργο της διαδοχής του Ομπράντοβιτς: "Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο πιο πετυχημένος και καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη. Έκλεισε ο κύκλος μια ομάδας πολύ πετυχημένης ομάδας και τώρα με καινούργια δεδομένα ξεκινάμε μια άλλη προσπάθεια και οδηγός μας και γνώμονας μας είναι η νοοτροπία, η λογική, αυτό που έχτισε ο Ζοτς στην ομάδα. Θέλουμε να μας συντροφεύει σαν τρόπος σκέψης".

-την αγωνιστική φιλοσοφία του νέου Παναθηναϊκού: "Δεν νομίζω ότι θα αλλάξουμε. Θα ήμασταν βλάκες αν αλλάζαμε αυτό που είχε ο Παναθηναϊκός. Και αυτό που είχε ο Παναθηναϊκός είναι να παίζει δυνατά στην άμυνα και πολύ σκεπτόμενα, είτε λέγεται άμυνα είτε επίθεση. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Έχουμε όμως το μειονέκτημα να έχουμε πολλά καινούργια παιδιά. Ο Παναθηναϊκός το έχτιζε αυτό κάθε χρόνο, κρατούσε δηλαδή τον βασικό κορμό και μπορούσε και έκανε δύο τρεις προσθήκες είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω ποιότητας και άλλαζε. Τώρα θα έχουμε μια δουλειά φέτος που πρέπει να βάλω στα παιδιά μας αυτό τον τρόπο σκέψη".

-την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του ρόστερ: "Κατ’ αρχήν οι αλλαγές έγιναν από ανάγκη και όχι από επιλογή οι περισσότερες. Έχουν αλλάξει πλέον τα οικονομικά δεδομένα όπως όλα σε όλη την χώρα μας. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, όχι μόνο στην
Keywords
Τυχαία Θέματα