ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Πεδουλάκης: "Ο Παναθηναϊκός είναι κουλτούρα ζωής"

O προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, σε συνέντευξή του στη Πράσινη επισημαίνει πως για να έχει τύχη η ομάδα του απέναντί στην Μπαρτσελόνα πρέπει να περιορίσει το παιχνίδι της. Τόνισε επίσης ότι η ομάδα πρέπει να είναι πάνω απ'όλους και όλα.

"Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να είμαστε εδώ. Στο τέλος πιεστήκαμε από τα αποτελέσματα και νομίζω ότι βγάλαμε μια ψυχοσύνθεση που εμένα μου άρεσε, τα παιδιά ήταν πολύ συγκεντρωμένα και καταφέραμε να είμαστε στα πλέι-οφ.

Αναφορικά

με την Μπαρτσελόνα, τα τελευταία χρόνια είναι μια δομημένη ομάδα προς την ίδια φιλοσοφία. Είναι καλή στο ανοικτό γήπεδο λόγω παράδοσης, αλλά έχει καταφέρει –ίσως η μοναδική ισπανική ομάδα- στο μισό γήπεδο σε μικρό χώρο να έχει ταχύτητα εκτέλεσης και δημιουργίας.

Στόχος μας είναι να της κόψουμε αυτό το κομμάτι, να μην μπορέσει να κάνει το παιχνίδι της –όπως και αυτή το δικό μας", αναφέρει ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέντευξη του και προσθέτει…

"Σίγουρα έχει περισσότερο βάθος και επειδή είναι συνεχόμενα τα παιχνίδια θα πρέπει να παίξουμε έξυπνα, να ανοίξουμε το ροτέισον σε κάποιους παίκτες διότι και τα δύο λεπτά ενός παιχνιδιού είναι πολύ χρήσιμα. Έχω αναφέρει ξανά στη διάρκεια της σεζόν ότι στο επίπεδο της Ευρωλίγκα ακόμη και τα δύο λεπτά μπορεί να είναι καταστροφικά ή να σου δώσουν ένα παιχνίδι. Το έχουμε ζήσει κι από την καλή και από την ανάποδη. Νομίζω ότι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο η αυτοσυγκέντρωση.

Εμείς πιστεύουμε στον εαυτό μας. Σίγουρα η Μπαρτσελόνα είναι μια δυνατή ομάδα κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τους αριθμούς, ωστόσο μιλάμε για άλλη μια σειρά αγώνων. Από την άλλη για εμάς, σε αυτό το επίπεδο ελάχιστα παιδιά έχουν εμπειρίες από τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας αλλά όμως έχω πει η εμπειρία είναι ένα βιωματικό πράγμα. Πολλοί από τους παίκτες μας και έξυπνοι είναι και θέλουν να το ζήσουν και έχουν αυτοπεποίθηση".

Τέλος, ο προπονητής του Παναθηναϊκού πρόσθεσε, "Ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω όλων. Δεν μιλάμε μόνο για ένα κλαμπ. Μιλάμε για το μεγαλύτερο κλαμπ της Ευρώπης και αυτό τον χαρακτηρισμό δεν τον έχουν δώσει μόνο οι τίτλοι αλλά και ο κόσμος. Όταν μαζεύεις 20.000 κόσμο σε γήπεδο μπάσκετ με τέτοιες δυσκολίες τότε αυτό σημαίνει πολλά. Δύσκολα μπορεί να το κάνει ομάδα στην Ευρώπη. Άρα αυτονόητο είναι ότι εδώ, πάνω από όλους είναι ο σύλλογος, πέρα από το ότι για εμένα πάντα ήταν κουλτούρα ζωής", κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα