ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Ρώσος μεγιστάνας θέλει την ΚΑΕ!

Με την αποχώρηση των αδερφών Γιαννακόπουλων από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι, πολλοί θα είναι εκείνοι οι... μεγάλοι που θα ενδιαφερθούν για να πάρουν στα χέρια τους το "τριφύλλι", με το όνομα του Ιγκόρ Γιουσούβοφ να έχει βγει ήδη στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Deal", ο Ρώσος μεγιστάνας ενδιαφέρεται για να αποκτήσει την ΚΑΕ

και μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν γίνει και οι πρώτες επαφές!

Ο Γιουσούβοφ είναι πολυεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης του επενδυτικού "fund Energy" και φαίνεται διατεθειμένος να διευρύνει τις επενδύσεις του και στη χώρα μας. Ο Ρώσος υπήρξε Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας έως το 2004 και έπειτα έγινε Ειδικός Σύμβουλος των Προέδρων Πούτιν και Μεντβέντεφ στα Ενεργειακά θέματα!

Η ρωσική ηγεσία του 2011 τον πρότεινε για τη θέση του επικεφαλής του λεγόμενου "Gas OPEC", δηλαδή με απλά λόγια του οργάνου των χωρών-παραγωγών φυσικού αερίου και μάλιστα διατηρεί τη θέση του στο ΔΣ της Gazprom. Παράλληλα, ο Γιουσούβοφ διαθέτει τον ελβετικό όμιλο "Petropluss", με 3 διυλιστήρια αλλά και τον γερμανορωσικό αγωγό του Nord Stream.

Όμως, οι κινήσεις του Ρώσου δεν σταματούν εδώ. Επιπλέον, κλείνει συμφωνίες εξαγορών, όπως τα Διυλιστήρια του Ίνγκολασταντ, του Κρεσιέρ στην Ελβετία και του Κόρτιον στην Βρετανία!

Keywords
Τυχαία Θέματα