ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Σάρας για το φάουλ και την… μη ανυπομονησία του!

Λόγω των ιδιαίτερων δεσμών του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήξερε καλά ότι θα βρίσκεται στο επίκεντρο από την αρχή μέχρι το τέλος της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκα. Ωστόσο, μετά την δεύτερη αναμέτρηση και την ήττα σοκ στο ΟΑΚΑ τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν για έναν επιπλέον λόγο πάνω στον γκαρντ των πρωταθλητών Ελλάδος.

Οι «πράσινοι» υποστηρίζουν ότι στην τελευταία φάση (ακολούθησε και ένα φόλοου του Καϊμακόγλου, αλλά έτσι κι αλλιώς

ήταν εκπρόθεσμο) έγινε καθαρό φάουλ στον Λιθουανό πλέι μέικερ από τον Ντέβιν Σμιθ, το οποίο , ωστόσο, δεν σφυρίχτηκε ποτέ…

«Δεν είναι σημαντικό το τελευταίο σουτ. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να ξοδεύουμε χρόνο να μιλάμε για το τελευταίο σουτ και το αν έγινε φάουλ», υποστήριξε ο Σάρας και εξήγησε το γιατί. «Το παιχνίδι διήρκησε σαρανταπέντε λεπτά και σε αυτό το διάστημα δεν κάναμε την δουλειά που έπρεπε να κάνουμε. Αμυντικά κάναμε πολλά λάθη ψυχολογίας και η ενέργειά μας δεν ήταν ίδια με εκείνη που είχαμε στο παιχνίδι της Τρίτης. Είναι βέβαια δύσκολο να έχεις την ίδια ενέργεια σε διάστημα μόλις 48 ωρών μετά από μια τόσο μεγάλη νίκη. Το δεύτερο παιχνίδι όμως τελείωσε, χάσαμε και τώρα πρέπει να πάμε να παλέψουμε στο Τελ Αβίβ».

Την Τρίτη (27/03) οπότε και έχει οριστεί το 3ο ματς, ο Γιασικεβίτσιους θα τεθεί για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο γήπεδο που ο ίδιος έχει γράψει την δική του μοναδική ιστορία και στο οποίο λατρεύτηκε ως Θεός. Στο «Nokia Arena»… «Η αλήθεια είναι πως δεν ανυπομονώ για το συγκεκριμένο παιχνίδι», παραδέχθηκε… «Σίγουρα θα είναι μια φορτισμένη συγκινησιακά μέρα για εμένα. Και γενικά είμαι συναισθηματικός χαρακτήρας. Αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να κάνω την δουλειά μου. Πρέπει να κάνω ότι χρειάζεται για να κερδίσει η ομάδα μου τουλάχιστον ένα από τα δύο παιχνίδια, οπότε… υπάρχει δουλειά και πρέπει να την κάνουμε».

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι αντέχει στα δύσκολα. Και μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό αποτελεί η περσινή του πρόκριση στο φάιναλ φορ (και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας) επί της πανίσχυρης Μπαρτσελόνα και τελικά η κατάκτηση του τροπαίου στην Βαρκελώνη. Σε ερώτηση, λοιπόν, για το αν ο Σάρας και η παρέα αισθάνεται πως έχει την δυνατότητα να επιστρέψει έστω με μια νίκη από το Ισραήλ, απάντησε: «Δεν έχει σημασία τι αισθάνεσαι… Φυσικά και νιώθουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι να το κάνουμε και στην πράξη. Και σήμερα νιώθαμε ότι είμαστε σε πλεονεκτική θέση και ότι μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0, αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περιμέναμε. Πλέον το τι έγινε το βράδυ της Πέμπτης δεν έχει σημασία. Το παιχνίδι αυτό είναι ιστορία…Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε τουλάχιστον μια νίκη στο Ισραήλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα