ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Ζοτς: "Ο πιο δύσκολος και σκληρός τελικός"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει... χάσει το μέτρημα των τελικών που έχει συμμετάσχει με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο όπως τόνισε ο πολυνίκης Σέρβος τεχνικός "ήταν ο δυσκολότερος και πιο σκληρός τελικός που έχω ζήσει", ενώ εξέφρασε και την πεποίθηση ότι αμφότερες οι δύο ομάδες άξιζαν το κύπελλο...

"Ξεκινήσαμε εξαιρετικά τον αγώνα. Μετά δεν ξέρω γιατί σταματήσαμε να παίζουμε και κάναμε κάποια ανόητα λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ανακάμψει. Είχαμε μπροστά μας μια ομάδα που δουλεύει σκληρά, ξέρει πώς να πιέσει κι έχει χαρακτήρα. Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πολύ κακή, δεν σουτάραμε και δεχόμασταν εύκολα καλάθια. Αρχίσαμε να έχουμε εκνευρισμό, θέλαμε σε όλες τις επιθέσεις να σουτάρουμε με την πρώτη και προσπάθησα να ηρεμήσω τους παίκτες μου. Ηταν προφανές πως ήταν αδύνατο να γυρίσουμε το ματς με ένα καλό σουτ ή μία καλή άμυνα. Δεν ξέρω κι εγώ πόσους τελικούς έχω παίξει, αλλά ο σημερινός ήταν ο πιο δύσκολος και σκληρός. Ηταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί σε μία δύσκολη κατάσταση βρήκαν τον τρόπο να κερδίσουν. Συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό, γιατί κι εκείνοι άξιζαν να κερδίσουν. Οταν ένα ματς κρίνεται σε ένα σουτ, είναι θέμα τύχης. Ηταν εύκολο για μας να τελειώσουμε το ματς στην αρχή, όπως ήταν και για τον Ολυμπιακό να κάνει το ίδιο στο δεύτερο ημίχρονο. Το να μιλήσουμε για τακτικά θέματα δεν έχει νόημα. Εμείς οι προπονητές ξέρουμε τι έγινε μέσα στον αγώνα. Ηταν ένας πολύ καλός τελικός και ο κόσμος θα μιλά γι’ αυτόν. Παρότι έχουμε κερδίσει τον τίτλο, έχουμε άλλες υποχρεώσεις μπροστά μας, τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και το ελληνικό πρωτάθλημα. Από αύριο κιόλας θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αγώνα. Δεν είμαστε μια μηχανή που παίζει μπάσκετ, αλλά μία κανονική ομάδα με τα προβλήματά της.

Ενας από τους παίκτες μου που γνωρίζει πως έπαιξε πολύ άσχημα, ήρθε και μου είπε πως θα δουλέψει πολύ σκληρά. Πριν δύο μέρες είχαμε μία από τις καλύτερες προπονήσεις εδώ και χρόνια, αλλά χθες η προπόνηση ήταν καταστροφή. Κι όταν έχεις έναν τελικό με έναν αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός, είναι δύσκολο να κερδίσεις έτσι".

Οσο για το κλίμα στις εξέδρες, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του. "Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η ατμόσφαιρα για έναν ακόμη αγώνα μεταξύ των παικτών και των προπονητικών τιμ ήταν εξαιρετική. Δίνουμε ένα πολύ καλό παράδειγμα. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για τη συμπαράσταση. Πριν τον αγώνα ο διαιτητής Χριστοδούλου ήρθε και μας είπε πως δεν θα γίνει το ματς αν συνεχιστούν τα επεισόδια. Συμφωνήσαμε αμέσως. Το θέμα είναι πώς περνάνε αυτά τα αντικείμενα στα γήπεδα. Δυστυχώς μετά από έναν τελικό μιλάμε για όλα αυτά, αλλά αύριο θξα το έχουμε ξεχάσει, ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο για να δώσουμε λύση. Το σχολείο και οι γονείς πρέπει να παρέχουν παιδεία. Αν γίνει ένας τελικός σε γεμάτο γήπεδο, θα είναι νίκη για το μπάσκετ".

Τέλος, αποκάλυψε τη στιχομυθία του με τον Θανάση Γιαννακόπουλο μετά το ματς. "Ηταν πολύ χαρούμενος, μας είχε ευχηθεί από χθες

Keywords
Τυχαία Θέματα