ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ | Δια χειρός Ξανθόπουλου στα ημιτελικά

Ο Πανιώνιος παρά το κακό πρόσωπο που έδειξε στο πρώτο ημίχρονο, πήρε τη νίκη επί του Ρεθύμνου με 74-67, έκανε το 2-0 στη σειρά και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος.

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο το Ρέθυμνο έδειξε πως θα δώσει μάχη για τη νίκη και από νωρίς πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο 2' με καλάθι του Κρίστμας έκανε το 3-4 και από εκεί κι έπειτα άρχισε να αυξάνει την διαφορά. Με τους Πέτγουεϊ και Κρίστμας μπροστάρηδες, το Ρέθυμνο κατάφερε να τελειώσει το δεκάλεπτο στο +12 (12-24).

Στην

δεύτερη περίοδο, το Ρέθυμνο συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να καλύψει την διαφορά. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν, με συνεχόμενους πόντους του Νάτζφεϊ και του Ξανθόπουλου, να μειώσει την διαφορά στους εννέα πόντους (16-35), 45" πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο ο Πανιώνιος, παρά την απώλεια του Στίβεσον, έδειξε σημάδια αντίδρασης και με επιμέρους σκορ 13-6 στα πέντε πρώτα λεπτά της περιόδου, κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους 3 πόντους (38-41) και να ισοφαρίσει στο 26' σε 41-41 με καλάθι του Σαρικόπουλου. Οι "κυανέρυθροι" συνέχισαν να πατάνε το "γκάζι" και σε συνδυασμό με τα αρκετά επιθετικά λάθη του Ρεθύμνου, πήραν κεφάλι στο σκορ και με καλάθι του Ξανθόπουλου έκαναν το 51-42 στο 28'. Η ομάδα του Στέργιου Κουφού όμως, κατάφερε στο τέλος του δεκαλέπτου, με κύριο εκφραστή στην επίθεση και πάλι τον Κρίστμας, να μειώσει την διαφορά στους 6 πόντους (54-48).

Στην τελευταία περίοδο ο Πανιώνιος ήταν πιο ψύχραιμος και δεν άφησε την ομάδα του Ρεθύμνου να τον απειλήσει. Δύο λεπτά πριν από την λήξη της αναμέτρησης, με λέι απ του Σαρικόπουλου η διαφορά έφτασε στο +10 (72-62) υπέρ των γηπεδούχων και το Ρέθυμνο δεν μπόρεσε στον χρόνο που απέμενε να αλλάξει τα δεδομένα.

Δεκάλεπτα: 12-24, 26-35, 54-48, 74-67

Keywords
Τυχαία Θέματα