ΠΑΟΚ | Γκέρκελι Σομόγκι, ο ψηλότερος παίκτης του Eurocup

Ο Ούγγρος σέντερ Γκέργκελι Σομόγκι βλέπει τον κόσμο από τα 220 εκατοστά του και είναι ο πιο ψηλός παίκτης που παίζει φέτος στο Eurocup. Ο ψηλότερος μέσα από 48 ομάδες και 600 περίπου καλαθοσφαιριστές.

Ο Σομόγκι γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1989 στη Βουδαπέστη και για μία τετραετία βρέθηκε στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο Σάντα Μπάρμπαρα, από το οποίο αποφοίτησε το 2012, χωρίς όμως να επιλεγεί στο ντραφτ του ΝΒΑ.

Παρόλα αυτά, συμμετείχε στο προπονητικό καμπ των LA Lakers, αλλά κόπηκε στις 22/10/2012. Την πρώτη του επαγγελματική σεζόν αγωνίστηκε στην Ισπανία με την CB Coruna στην Α2. Επέστρεψε φέτος στην Ουγγαρία και αγωνίζεται στην Alba Fehervar, με την οποία στην πρεμιέρα του Eurocup απέναντι στην Νίζνι είχε 11 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 19 λεπτά συμμετοχής.

Ο Σομόγκι είναι με διαφορά ενός πόντους (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Eurocup), ο πιο ψηλός παίκτης της διοργάνωσης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στους δύο παίκτες με 2μ.19, υπάρχει κι άλλος Ούγγρος. Πρόκειται για τον Λάζλο Ντόμπος της Σαραγόσα, ενώ 2μ.19 είναι και ο Ντούσαν Καντέκιν της τουρκικής Μπάνβιτ. Να σημειωθεί ότι στον όμιλο του ΠΑΟΚ υπάρχει ένας ακόμη πολύ ψηλός παίκτης, ο νιγηριανός σέντερ της Μπουντούτσνοστ Ακιντέλε, που είναι 2μ.16.

Πηγή: Paok bc

Keywords
Τυχαία Θέματα