ΠΑΟΚ | Η Πρωταθλήτρια Μακάμπι Χάιφα

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το αφιέρωμα για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στο Eurocup την ερχόμενη περίοδο και στο πλαίσιο αυτού παρουσίασε στους φιλάθλους τη Μακάμπι Χάιφα, που πέρσι αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ισραήλ έχοντας στη σύνθεσή της τον Πατ Καλάθη.

Διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα της ΚΑΕ:

"Με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή χρονιά, όπου κατάφερε να ρίξει από την κορυφή του πρωταθλήματος στο Ισραήλ την Maccabi

Tel Aviv, έρχεται φέτος στο Eurocup, η Maccabi Haifa. Ιδρύθηκε το 1954 και έκανε αισθητή την παρουσία της στις δεκαετίες ’60 και ’70, συμμετείχε δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά μόλις πέρσι κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο. Το πρωτάθλημα μάλιστα ήταν ακόμη πιο σημαντικό, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα περισσότερα από τα χρόνια που προηγήθηκαν, βρήκαν την Maccabi Haifa σε μικρότερες κατηγορίες.

Η παρουσία ισχυρών ιδιοκτητών και πιο συγκεκριμένα του αμερικανού επιχειρηματία Jeff Rosen, έδωσε στην Maccabi Haifa άλλη δυναμική από το 2007 και μετά και πέρσι με τον αμερικανό προπονητή Brad Greenberg στον πάγκο της, έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην Maccabi Haifa αγωνίστηκε πέρσι και ο Πατ Καλάθης, ο οποίος όμως, όπως και ο Greenberg, δεν θα είναι φέτος στο ρόστερ της.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ

Η καλύτερη σεζόν της ιστορίας της ήταν η περσινή για την Maccabi Haifa που νικώντας στον τελικό των πλέι οφ την Maccabi Tel Aviv, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Πέρσι, η Maccabi Haifa ήταν φιναλίστ και στον τελικό του Κυπέλλου.

ΤΙΤΛΟΙ

Πρωτάθλημα Ισραήλ (1): 2013

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στην Barak Netanya κι άλλες δύο, πιο μπροστά, στην Hapoel Holon, ο Danny Franco ανέλαβε από φέτος την τεχνική ηγεσία της Maccabi Haifa. O 46χρονος αμερικανός προπονητής έχει παρουσιάσει καλές ομάδες με χαμηλό μπάτζετ, ενώ για μία τετραετία (2006-10) ήταν προπονητής και στις μικρές εθνικές ομάδες του Ισραήλ.

ΡΟΣΤΕΡ

Uri Kokia (32, 2m.02, ISR, Forward)

Brian Randle (28, 2m.03, USA, Forward)

Ben Reis (23, 1m.95, ISR, Forward)

David Cubillan (26, 1m.81, VEN, Guard)

Ike Ofoegbu (29, 2m.05, NIG, Forward)

Moran Roth (31, 1m.82, ISR, Guard)

Sherwood Brown (22, 1m.95, USA, Guard)

Dagan Yivzuri (28, 1m.93, ISR, Guard)

Anton Shoutvin (24, 2m.06, ISR, Forward)

Alex Chubrevich (27, 2m.12, ISR, Center)

Ido Kozikaro (35, 2m.03, ISR, Forward)

Tomer Bar-Even (21, 1m.95, ISR, Guard)

Liraz Ariely (21, 1m.83, ISR, Guard)

Donta Smith (30, 2m.01, USA/VEN, Guard/Forward)

ΓΗΠΕΔΟ: Tomema Arena (5.000)

ΧΡΩΜΑΤΑ: Πράσινο-Άσπρο

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.mhbasket.co.il

Η MACCABI HAIFA ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ

Κανένα παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων και ελάχιστη η «σύνδεση» που υπάρχει, αφού ο μοναδικός παίκτης που έχει αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ (2005-06) και Maccabi Haifa (2010), είναι ο Σενεγαλέζος σέντερ Mamadou N’Diaye".

Keywords
Τυχαία Θέματα