ΠΑΟΚ | Πανάκας: "Θα αλλάξει ο χάρτης του μπάσκετ"

O Κωνσταντίνος Πανάκας, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για την αναμέτρηση του "Δικεφάλου" με τον Άρη ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ αλλά και του Ελληνικού μπάσκετ.


"Γενικά φέτος εκτός έδρας η ομάδα δείχνει μία αδυναμία και είναι λογικό να είναι έτσι και στο Παλέ που είναι σκληρή έδρα λογικό είναι. Στον πρώτο γύρο και οι δύο ομάδες είχαν παίξει καταπληκτικό μπάσκετ, ήταν

διαφήμιση του μπάσκετ ο αγώνας και σπάνια το βλέπουμε αυτό σε τοπικό ντέρμπι. Χθες οι ομάδες έπαιξαν αυτό που μπορούν, ήταν ένα πολύ μέτριο παιχνίδι. Κέρδισε ο Αρης που ήταν καλύτερος, όπως λένε «ο σκύλος στην αυλή του δαγκώνει», ο Άρης έπαιξε με τον κόσμο του, μακάρι να κερδίζαμε εμείς αλλά δεν μπορέσαμε", δήλωσε αρχικά ο Κωνσταντόνο Πανάκας στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero και στην συνέχεια πρόσθεσε:

"Για τον ΠΑΟΚ η χρονιά τελείωσε στο Ρέθυμνο καθώς από εκεί και μετά δεν εξαρτιόμασταν από μας αλλά από αποτελέσματα άλλων ομάδων. Κανένας δεν αφήνει την ευκαιρία να φύγει και χθες η Καβάλα νίκησε και στον Ίκαρο. Όταν μία ομάδα το θέλει πολύ, ανταμείβεται μέσα στο γήπεδο και δίνω πολλά συγχαρητήρια στην Καβάλα για αυτό. Είναι μία ομάδα με πολύ χαμηλό μπάτζετ, πολύ καλή οργάνωση, με πολύ καλή συγκέντρωση στο γήπεδο για το αποτέλεσμα παρά τις απώλειες που είχε. Όταν δύο ομάδες όπως ΠΑΟΚ και Άρης για χρόνια πρέπει να κάνουν πρωταθλητισμό, γιατί αυτό ακριβώς είναι η 3η θέση που διεκδικούν, κουβαλάνε πολά βάρη από τα προηγούμενα χρόνια και τα πόδια δεν αντέχουν. Οι άλλες ομάδες δεν έχουν αυτό το βάρος, δεν έχουν και την πίεση του αποτελέσματος και είναι πιο χαλαρές. Χθες μετά τη νίκη τα πρόσωπα των ανθρώπων του Άρη ήταν ανακουφισμένα, έτσι ήταν και στο πρώτο γύρο τα δικά μας και είναι πολύ φυσιολογικό καθώς ο κόσμος δε δέχεται τέτοιες ήττες στην έδρα του".

Σχετικά με την απουσία του κόσμου από την προσπάθεια του ΠΑΟΚ ανέφερε: "Δεν τους αρέσει η ομάδα αλλά στο γήπεδο θα μπορούσαν να πηγαίνουν και περισσότεροι. Το έχω σκεφτεί πολύ το θέμα, ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο καθώς η γενιά των 40ρηδων που έχει ζήσει το μεγάλο ΠΑΟΚ, έχει δει άλλα πράγματα και δεν τους αρέσει η ομάδα τώρα ενώ η γενιά των 20ρηδων δεν έρχεται στο γήπεδο γιατί δεν έχει δει τις μεγάλες ομάδα του ΠΑΟΚ και η σημερινή ομάδα δεν είναι αυτή που θέλει. Οπότε καταλαβαίνετε πως μένει ένα μεγάλο κενό, η ομάδα δεν ελκύει τον κόσμο στο γήπεδο. Επίσης, η λέξη εξυγίανση δεν πουλάει καθώς ο οπαδός θέλει την ομάδα να κερδίζει πρωταθλήματα, να κάνει πορείες στην Ευρώπη, να διεκδικεί την 3η θέση θέση, να έχει επιτυχίες ανεξάρτητα από το κόστος".
Όσον αφορά για την φιλοξενία που επιφύλασσε ο Άρης στον ΠΑΟΚ ανέφερε πως "οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα ούτε με την διοίκηση του Άρη, ούτε με τον κόσμο του Άρη. Όταν όμως μαζεύεις 5.000 κόσμο θα βρεθούν και πέντε χαζοί με κροτίδες, δυστυχώς δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από αυτό και πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Αν ο άλλος δεν καταλαβαίνει τι κάνει, φταίνε οι διοικήσει
Keywords
Τυχαία Θέματα