ΠΑΟΚ | Το πρώτο Κύπελλο του ΠΑΟΚ και ο... κουρέας (video)

Σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ αποτελεί η 18η του Απρίλη, αφού συμπληρώνονται 29 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου για την ομάδα μπάσκετ.

Ηταν 18 Απριλίου και Μεγάλη Τετάρτη του 1984, όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο του Αρη με 74-70 και για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας!

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί όλα αυτά χρόνια για τον τελικό του 1984.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, θύμισε στον κόσμο τι συνέβη στον αλησμόνητο εκείνο τελικό του 1984 μέσα από ένα ξεχωριστό βίντεο με εκτεταμένα στιγμιότυπα, αλλά και δύο συνεντεύξεις. Του Μάνθου Κατσούλη, ενός εκ των εκ πρωταγωνιστών εκείνης της ομάδας, που μιλάει για την απόφαση των παικτών και του προπονητή εκείνης της ομάδας να κουρευτεί πριν απ' τον τελικό, αλλά και τι λέει για πρώτη φορά ο Θέμης, ο κουρέας που ανέλαβε να κουρέψει τότε, όλη την ομάδα του ΠΑΟΚ... Ολα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί, μετά την απαραίτητη -για την ιστορία- αναφορά στα στοιχεία του αγώνα...

Με προπονητή τον αείμνηστο Φαίδωνα Ματθαίου και κορυφαίο παίκτη τον Νίκο Σταυρόπουλο, ο ΠΑΟΚ έδειξε από πολύ νωρίς τις άγριες διαθέσεις του κι έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, γεμίζοντας χαρά και υπερηφάνεια τους χιλιάδες φιλάθλους του.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 45-29 στο πρώτο ημίχρονο, έφτασε στην τελική επικράτηση με 74-70, ενώ σε εκείνο τον τελικό, είχαν χρησιμοποιηθεί οι: Πολίτης (8), Μάνθος Κατσούλης (12), Αγγελίδης, Μπακόπουλος (8), Ζαχαρίας Κατσούλης (2), Φασούλας (12), Αλεξανδρής (6), Σταυρόπουλος (26), Κωνσταντινίδης και Πολυχρονάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα