ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ | Mission possible!

Ο ελληνικός «εμφύλιος» ήταν προ των πυλών, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε και όπως πριν από δύο χρόνια θα βρει μπροστά του την Μπαρτσελόνα.

Η λέξη «πρόκληση» αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φετινού Παναθηναϊκού καθώς εν μέσω της νέας αρχής που κάνει αποκτά και εμπειρίες, αλλά και αποδεικνύει ότι ο… νέος είναι και ωραίος. Επόμενη πρόκληση μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ

είναι η Μπαρτσελόνα.

Η προσεχής αντίπαλος των «πρασίνων» έχει τον καλύτερο απολογισμό στην φετινή Ευρωλίγκα καθώς έχει χάσει δύο φορές (μία ήττα στην πρώτη φάση από την ΤΣΣΚΑ εντός έδρας και μία ήττα στο ΤΟΠ16 από την Χίμκι εκτός έδρας) και έχει κερδίσει… τις 22.

Πέραν τούτου οι «μπλαουγκράνα» από το νέο έτος έχουν μεταμορφωθεί προς το καλύτερο και είναι πιο συνεπείς στον τρόπο παιχνιδιού τους με αποτέλεσμα να έχουν τον εντυπωσιακό απολογισμό των 25 νικών και των 3 ηττών σε 28 παιχνίδια σε ACB, Κόπα Ντελ Ρέι και Ευρωλίγκα.

Βάσει της μέχρι τώρα εικόνας η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό , όμως οι «πράσινοι» έχουν τις πιθανότητες τους και δεν θα τις αφήσουν να πάνε χαμένες. Όπως και το 2011 που έκαναν την ανατροπή των δεδομένων. Ποιος αποκλείει να τα καταφέρουν ξανά;

Ωστόσο πιστεύω ότι υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία τα οποία θα παίξουν τον ρόλο τους για το πώς θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός. Το ένα είναι η άμυνά του που αναδείχθηκε η κορυφαία του ΤΟΠ16. Ενας τομέας που τον έχει οδηγήσει σε σημαντικές αποδράσεις. Το άλλο και εξίσου σημαντικό είναι η φρεσκάδα που πρέπει να έχουν οι παίκτες καθώς οι δύο πρώτοι αγώνες στην Βαρκελώνη θα γίνουν σε διάστημα τριών ημερών και ως εκ τούτου το τεχνικό επιτελείο θα πρέπει να συμβάλλει στο ροτέισον που θα χρειαστεί. Στην διαχείριση ώστε να μπορούν άπαντες να δώσουν το κάτι παραπάνω στους δύο πρώτους αγώνες κόντρα σε μια ομάδα που ειδικά στο γήπεδό της έχει στόχο να πατήσει το… γκάζι, αλλά και να ρίξει αρκετό «ξύλο».

Η αποστολή είναι δύσκολη. Αυτό το ξέρουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Όμως ξέρουν ταυτόχρονα ότι είναι ήδη επιτυχημένοι με την πορεία που έχουν κάνει σε μια χρονιά αναδόμησης και έχουν το κίνητρο για να κάνουν το κλικ που θα τους απογειώσει και συνάμα να τους αυξήσει και τον τραπεζικό τους λογαριασμό ύστερα από την κίνηση-ματ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το πριμ πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Λονδίνου.

Υ.Γ.: Το χειροκρότημα που δέχθηκε κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τα όσα έχει κάνει φέτος έχοντας κλειστά τα αυτιά του. Το ίδιο και οι παίκτες.

Υ.Γ 2: Η απουσία του Πιτ Μάικλ είναι άκρως σημαντική για την συνεργασία των κοντών με τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα, αλλά η ομάδα του Πασκουάλ έχει μάθει να παίζει πλέον χωρίς εκείνον και το επίσης σημαντικό έχει μάθει να αγωνίζεται πολλές φορές και χωρίς τον φυσικό της ηγέτη, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα