ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ | Πολύ σκληρός όταν υπάρχει τίτλος!

Δεν το φώναζαν, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήξεραν καλά μέσα τους ότι αυτή ήταν η μεγάλη τους ευκαιρία για να κάνουν το βήμα παραπάνω και το έκαναν πράξη κόντρα στο αντίπαλο δέος.

Σαφέστατα και οι «πράσινοι» δεν κατέκτησαν κάποιο τίτλο ώστε να πρέπει να πανηγυρίσουν, αλλά κατέκτησαν κάτι πιο σημαντικό. Την αυτοπεποίθησή τους - ως σύνολο - ενόψει και της ακόμα πιο δύσκολης συνέχειας και αυτό παίρνει σάρκα και οστά μέσα από σημαντικές νίκες. Πόσω μάλλον όταν γίνονται απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι

παίκτες του Παναθηναϊκού δεν πραγματοποίησαν το καλύτερό τους παιχνίδι στο επιθετικό κομμάτι, αλλά έδειξαν ότι σε αυτά τα ματς, όταν δηλαδή κρίνεται εν πολλοίς - και όχι μόνο - ένας στόχος, είναι το αφεντικό απέναντι στον Ολυμπιακό και ξέρουν τον τρόπο να το κάνουν. Για αυτό άλλωστε είναι και η κορυφαία ομάδα σε τίτλους στο ελληνικό μπάσκετ. Διότι το μέταλλο της είναι πλασμένο έτσι ώστε να κατακτά τρόπαια και αυτό δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά με το πέρασμα των χρόνων.

Αναφορικά με το καθ' αυτό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έγινε... Παναθηναϊκός, αλλά στις προβληματικές του εμφανίσεις. Τι εννοούμε; Οι «πράσινοι» υποχρέωσαν τους «ερυθρόλευκους» να πάρουν πολλές προσπάθειες για τρίποντο (31) καθώς είχαν υψώσει Σινεικό Τείχος ενώ από την άλλη οι νταμπλούχοι Ελλάδας πήραν 14 προσπάθειες έξω από την γραμμή των 6,75.

Τα τρικ δεν έλειψαν καθώς ο Γκιστ, αλλά και σε μερικές περιπτώσεις και ο εξαιρετικός Λάσμε που κατέβαζε και την μπάλα, έκοβαν την φόρα του Σπανούλη, ο Μπράμος μαζί με τον Ματσιούλις κατέθεταν την ενέργειά τους στην άμυνα ενώ έβαλαν και μεγάλα σουτ ενώ και ο Παππάς ήταν συγκινητικός έχοντας μόνο δύο προπονήσεις.

Τελευταία αφήσαμε τον τομέα των ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός είτε με ψηλά, είτε με κοντά σχήματα έβρισκε τρόπους να έχει τουλάχιστον έναν παίκτη να γραπώνει την μπάλα. Και ειδικά σε αυτό το κομμάτι, οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήταν ένα κλικ πιο γρήγοροι.

Από εδώ και πέρα τι γίνεται; Δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός αλλάξει... τσιπάκι όπως είχε γίνει πέρυσι μετά τον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, ωστόσο οφείλει να προστατέψει σαν κόρη οφθαλμού αυτή τη σημαντική από πολλές απόψεις νίκη-πρόκριση και να «χτίσει» πάνω της για μια καλύτερη συνέχεια.

Υ.Γ.: Παππάς και Ματσούλις αποτέλεσαν πηγή... έμπνευσης για τους συμπαίκτες τους. Διότι όταν βλέπουν δύο παίκτες να παίζουν, έχοντας λίγες προπονήσεις, τότε αυτό το γεγονός από μόνο του μπορεί να προσφέρει δύναμη σε όλη την ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα