ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ | Τέτοιες προκρίσεις, τις έχει στο τσεπάκι του!

«Ο Παναθηναϊκός είναι πιο επιτυχημένη ομάδα της 15ετίας και ισχύει όσο ότι 1+1=2». Αυτή η ατάκα πιστώνεται στον μεγαλύτερο προπονητή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οπως και ότι σε εκείνον πιστώνεται το γεγονός ότι αυτή η ομάδα ξέρει όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο να παίρνει αυτό που θέλει.

Θα χρειαστεί ολόκληρο βιβλίο για να αναφέρουμε πόσες φορές ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει

είτε στο ρελαντί, είτε με πατημένο το γκάζι, πόσες φορές έχει βγει νικητής όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές.

Οπότε θα πάμε στα... φρέσκα κουλούρια και θα αφήσουμε τις «glory days». Οι πρωταθλητές Ευρώπης απέδρασαν λοιπόν από το Τελ Αβίβ και πλέον έχουν μπροστά τους την μία και μοναδική ευκαιρία να σπάσουν την κατάρα να και φτάσουν ύστερα από κατάκτηση τροπαίου, σε φάιναλ φορ ώστε να έχουν την δυνατότητα να κάνουν το ριπίτ.

Η φράση «impossible is nothing», σαφέστατα έχει παραδείγματα και στο μπάσκετ, αλλά στην περίπτωση των αντιπάλων του Παναθηναϊκού, όχι. Η αν θέλετε, σπάνιες φορές. Η επίσης, αν θέλετε μόνο μία φορά όταν ο Ερντογάν το 2006 είχε συμβάλλει ώστε η Ταού να αποδράσει από το ΟΑΚΑ σε ματς «do or die».

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού λοιπόν ξέρουν, έχουν τον τρόπο για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Μυστικά δύσκολα μπορούν να υπάρξουν από την πλευρά της Μακάμπι. Επίσης, το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, δύσκολα αντιμετωπίζονται τα φανερά. Οπως το πικ εν ρολ με πρωταγωνιστές, κατά κύριο λόγο τους Διαμαντίδη-Μπατίστ ή την αμυντική συμπεριφορά των παικτών που πατούν το πόδι τους στο παρκέ.

Με λίγα λόγια όταν ο Παναθηναϊκός έχει το κίνητρο - λέξη «κλειδί» για τον Ζοτς - στο... πικ του, τότε ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης, δύσκολα αντιμετωπίζεται, ή αν θέλετε δύσκολα μπορεί να χάσει, μετατρέποντας τα ματς -τελικούς σε παιχνίδια της σειράς. Αυτό μπορεί να το πράξει απέναντι στην Μακάμπι η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να κλείσει μια θέση στο φάιναλ φορ της Πόλης.

Υ.Γ.: Οταν οι παίκτες ανταποδίδουν λέγοντας ότι «θα πεθάνουμε για τον προπονητή μας», τότε αναμφίβολα αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο παράσημο για μια ομάδα που πάνω από όλα διαθέτει άτομα από τον πρόεδρο μέχρι τον φροντιστή που θεωρούν τον εαυτό τους πιστό στρατιώτη έτοιμο να συνεισφέρει στην μάχη που θα δώσει βήμα βήμα την επιτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα