Greeks Abroad | Βουγιούκας: "Μακάρι να είχα μείνει..."

Ο Ιαν Βουγιούκας δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ 94,6 ότι η Εθνική ομάδα αποτελεί προτεραιότητά του φέτος το καλοκαίρι περισσότερο από κάθε άλλη φορά με δεδομένο πως έλειπε στην Ρωσία όλη τη χρονιά ενώ αναφερόμενος στην απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ούνιξ Καζάν τόνισε πως "δεν μετανιώνω για την επιλογή που έκανα, αλλά μακάρι να είχα μείνει στον Παναθηναϊκό. Όμως, τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι…".

Αναλυτικά

όσα δήλωσε:

Για την Ούνιξ Καζάν: "Γενικά στην ομάδα φέτος έπεσαν αρκετά χρήματα, αλλά είμαστε μία καινούρια ομάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Είχαμε καλές μονάδες, αλλά δεν μπορούσαμε να παίξουμε ομαδικά σε άμυνα και επίθεση. Δεν είχαμε μία ταυτότητα για να προχωρήσουμε στη συνέχεια".

Για το ρωσικό πρωτάθλημα: "Το ρωσικό πρωτάθλημα είναι αρκετά καλό. Εμείς παίξαμε τρία πρωταθλήματα φέτος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά παιχνίδια, ταξίδια και κούραση".

Για τον ίδιο: "Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και έτσι θα είμαι παίκτης της Ούνιξ. Είπε ο πρόεδρος πως θέλει και εμένα και τον Κώστα".

Για το αν παρακολουθούσε φέτος Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: "Έβλεπα και Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, κυρίως στην Ευρωλίγκα. Όλο το χρόνο τους παρακολουθούσα γιατί μ’ αρέσει να τους βλέπω. Πιστεύω ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μία καλή χρονιά και φυσικά και ο Ολυμπιακός έχει τη μεγάλη επιτυχία με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας".

Για το αν θα ήθελε να είναι στον φετινό Παναθηναϊκό: "Εκείνη τη στιγμή όταν διάλεξα την Ούνιξ είχε συμφωνήσει ο Κώστας και ήξερα πως θα είχα παρέα. Στον Παναθηναϊκό εκείνη τη στιγμή ήταν ρευστά τα πράγματα, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι φτιάχτηκε μία καλή ομάδα. Δεν μετανιώνω για την επιλογή που έκανα, αλλά μακάρι να είχα μείνει στον Παναθηναϊκό. Όμως, τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι…".

Για την Εθνική ομάδα: "Έχω μιλήσει μέσα στη χρονιά με τους προπονητές, όπως όλοι οι παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό και ελπίζω να είμαι στην προεπιλογή για το Ευρωμπάσκετ, για να διεκδικήσω θέση στη 12άδα. Την Εθνική τη θέλω ακόμη περισσότερο από άλλες χρονιές, αφού φέτος έλειπα στο εξωτερικό".

Για το αν πίστευε πως θα έκανε αυτή την καριέρα: "Ήμουν τυχερός που βρέθηκα στον Παναθηναϊκό και έζησα αυτές τις στιγμές. Ήθελα να γίνω επαγγελματίας από μικρός, αλλά ό,τι έχω πετύχει, έχει έρθει με δουλειά, λίγη τύχη και ταλέντο. Πιστεύω πως έχω ακόμα πράγματα να δώσω".

Για τον αδερφό του, Άλεξ: "Του άρεσε φέτος, καθώς ήταν πρώτη του χρονιά που έπαιξε στην Α1 (Κολοσσό Ρόδου). Μακάρι να βρεθούμε στην ίδια ομάδα και στο μέλλον. Δεν είχε μεγάλη συμμετοχή, αλλά έμαθε πολλά πράγματα από το πρωτάθλημα"

Για τους τελικούς της Α1: "Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα και θα είναι δύσκολα να το “σπάσει” ο Παναθηναϊκός, καθώς έχει ομάδα που οι παίκτες είναι πιο πολύ καιρό μαζί. Βέβαια, δεν ξέρω τι ψυχολογία θα έχει ο Ολυμπιακός, αλλά σίγουρα θα γίνουν καλά παιχνίδια. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι πιο “πεινασμένος”. Ειδικά ο Κάρι παίζει φανταστικά και ο Γκουίν θέλει χρόνο προσαρμογής, αλλά πιστεύω θα προσφέρει".

Keywords
Τυχαία Θέματα