ΣΕΠΚ | Καλαφατάκης: "Χρονιά καταξίωσης"

Ο στόχος της παραμονής πέρσι επιτεύχθηκε σχετικά εύκολα κι αυτό αποτέλεσε μία βάση για τη φετινή σεζόν. Η Δράμα έχει ξεκινήσει ιδανικά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, καθώς βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ στο πρωτάθλημα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές μετρά δύο νίκες.

Ο βασικός συντελεστής των επιτυχιών και "αρχιτέκτονας" της ομάδας, Γιώργος Καλαφατάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ

(sepk.gr).

Για το εξαιρετικό ξεκίνημα του ΚΑΟΔ στο πρωτάθλημα:

"Εκτός από το πρωτάθλημα κάναμε μία καλή πορεία και στο Κύπελλο. Παρά τα προβλήματα μας, γιατί αν είχαμε τον Νόουλς δεν πιστεύω ότι θα χάναμε από τον Πανιώνιο, ξεκινήσαμε καλά αποδεικνύοντας πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό. Ευτυχώς αθωώθηκε κι αυτό είναι σημαντικό τόσο για το παιδί όσο και για το πρεστίζ της ομάδας. Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε μεγάλα λόγια αλλά δείχνουμε ότι είμαστε μία ομάδα που αγωνίζεται, παλεύει και διψάει για διάκριση".

Για τους στόχους που θέτει:

"Πάντα η δεύτερη χρονιά μίας νεοφώτιστης ομάδα είναι δύσκολη γιατί είναι η χρονιά της καταξίωσης. Ως νεοφώτιστος έρχεσαι με φόρα και μεγάλο κίνητρο για να σωθείς, όμως τη δεύτερη χαλαρώνεις και γκρεμίζεις ότι έφτιαχνες.

Πέρσι ήταν πολλά πράγματα διαφορετικά. Φέτος το πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό, καθώς πέρσι υποβιβαζόταν ένας. Οι στόχοι που θέτουμε εμείς για τη φετινή χρονιά είναι η γρήγορη παραμονή που θα μας φέρεις την καταξίωση στη κατηγορία και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι. Για να γίνουν αυτά θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και ταπεινοί. Όλες σχεδόν οι ομάδες πλην Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού είναι ισοδύναμες άρα θα πρέπει να είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση και να μην εφησυχάζουμε ποτέ".

Για τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με πέρσι:

"Φέτος χτίσαμε μία ομάδα πολύ διαφορετικά γιατί είχαμε χρόνο και δεν την φτιάξαμε την τελευταία στιγμή. Μπορεί να είχαμε χαμηλό μπάτζετ και να δημιουργήθηκε ένα νεανικό ρόστερ, όμως δεν βιαστήκαμε. Ψάξαμε την αγορά, βρήκαμε παιδιά με καλούς χαρακτήρες που ταιριάζουν μεταξύ τους. Μέχρι στιγμής είμαστε δικαιωμένοι για αυτό.

Την απειρία μας από το νεαρό ρόστερ την καλύπτουμε με πάθος, διάθεση και πολύ δουλειά. Έχοντας αυτά τα στοιχεία φέτος είμαστε πιο ανταγωνιστικοί παίζοντας καλύτερη άμυνα. Το γεγονός ότι ξεκινήσαμε νωρίτερα προετοιμασία μας έδωσε την ευκαιρία να βάλουμε στο παιχνίδι τις αρχές μας και κάναμε αυτό που θέλαμε χωρίς να ξεφύγουμε από τα οικονομικά πλαίσια που είχαμε. Υπάρχει ένα πλάνο συγκεκριμένο. Στα λεφτά που είχαμε βρήκαμε παίκτες που να προσεγγίζουν αυτά που θέλαμε. Κοιτάξαμε πρωτίστως τον χαρακτήρα και φροντίσαμε να συνδυάζεται με τα αγωνιστικά στοιχεία που ψάχναμε".

Για το κόσμο της Δράμας κι αν στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται:

"Ο κόσμος αν και μας στηρίζει περιμένουμε να έρθει ακόμα πιο μαζικά στο γήπεδο. Η εικόνα μας μέχρι τώρα έχει κάνει αίσθηση και έχει αντίκτυπο στην πόλη. Αυτό που πιστεύω ακράδαντα είναι ότι τον κόσμο δεν τον φέρνεις με το ζόρι στο γ

Keywords
Τυχαία Θέματα