ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Γκίκας: "Ο Γιάννης είναι το next big thing..."

Ο Φιλαθλητικός εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα της Α2 και συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά ανόδου για τα "σαλόνια" της Α1. Ο Νίκος Γκίκας, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων του Φιλαθλητικού στην αναμέτρηση (27/1, 96-73) με τους Ικαρους Σερρών, μίλησε στο superbasket.gr για την εκπληκτική πορεία της ομάδας του αλλά και για τον Γιάννη Αντετοκούμπο, που πιστεύει πως αποτελεί το next big thing του ελληνικού μπάσκετ.



Πού πιστεύεις πως κρίθηκε το παιχνίδι με τους Ίκαρους

Σερρών;

"Η ομάδα των Σερρών έχει πάρα πολύ μικρό ρόστερ. Σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας, εμείς έχουμε μεγαλύτερο βάθος πάγκου, καθώς και οι δώδεκα παίκτες της ομάδας μας μπορούν να προσφέρουν και στα 40 λεπτά ενός αγώνα. Εκεί πιστεύω ότι κρίθηκε η αναμέτρηση".

Πιστεύεις πως ο παράγοντας έδρα παίζει σημαντικό ρόλο στη φετινή πορεία της ομάδας;

"Σίγουρα παίρνουμε ενέργεια από την έδρα μας, η οποία κάθε φορά είναι γεμάτη από ενθουσιώδεις φιλάθλους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νέα παιδιά, δίνοντάς μας ώθηση με τη φωνή τους. Η έδρα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας".

Την επόμενη αγωνιστική, παίζετε εκτός έδρας με τα Τρίκαλα. Είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα, η οποία διεκδικεί την άνοδο στην Α1. Τι νομίζεις ότι πρέπει να προσέξετε για να πάρετε τη νίκη;

"Κατ’ αρχάς πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να φύγουμε νικητές από την έδρα των Τρικάλων. Δεν έχουμε καλή παράδοση σε αυτό το γήπεδο. Πρέπει να περιορίσουμε τον Χαρισμίδη, ο οποίος σκοράρει πάνω από 15 πόντους ανά παιχνίδι, αλλά και τον Κακλαμάνο που σουτάρει εκπληκτικά. Αν τα κάνουμε αυτά, θα έχουμε ελπίδες".

Μετά και τη νίκη επί των Ικάρων μείνατε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και κάνατε ακόμα ένα βήμα για την άνοδο στην Α1. Το «όνειρο» θα πραγματοποιηθεί;

"Όπως αναφέρατε, είναι «όνειρο» για όλους στην ομάδα να παίξουμε στη μεγάλη κατηγορία. Ο δρόμος όμως είναι πολύ μακρύς, καθώς ακολουθούν πολλά δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ όμως πως αν είμαστε αυτοί που πρέπει, έχουμε πολλές ελπίδες να τα καταφέρουμε".

Ποια είναι η άποψή σου για τα αδέρφια Αντετοκούμπο. Τι προσφέρουν στην ομάδα κατά την άποψή σου;

"Είναι και οι δύο εκπληκτικοί παίκτες και άνθρωποι. Έχουν πλούσιο ταλέντο και παίζουν εξαιρετική άμυνα. Είναι και οι δύο πολύ εγκεφαλικοί παίκτες. Ο Γιάννης, κατά την άποψή μου, αποτελεί το «next big thing» του ελληνικού μπάσκετ".

Όσον αφορά τη δική σου παρουσία στην ομάδα, τι παραπάνω πιστεύεις ότι μπορείς να προσφέρεις;

"Αυτό που θέλω από τον εαυτό μου είναι να δείχνω συνεχώς το καλύτερό μου «πρόσωπο» εντός του αγωνιστικού χώρου και να βελτιώνομαι συνεχώς, παιχνίδι με το παιχνίδι και χρόνο με το χρόνο".

Keywords
Τυχαία Θέματα