ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Λιμνιάτη: "Υπήρχε τρομερή συγκίνηση..."

Ο ΓΣ Αγίας Παρασκευής πανηγύρισε σπουδαία νίκη απέναντι στον Σπόρτιγκ με 59-51 και έμεινε "ολοζώντανη" στο κυνήγι της σωτηρίας!

Πλέον, ο ΓΣΑΠ χρειάζεται νίκη απέναντι στον Φάρο την τελευταία αγωνιστική και συνάμα ήττα της Αμιλλα στην έδρα του Σπόρτιγκ ώστε να πανηγυρίσει εκείνος την παραμονή στην Α2. Η ταλαντούχα γκαρντ της ομάδας της Αγίας Παρασκευής Πάτυ Λιμνιάτη εξήγησε στο superbasket.gr

ότι "είτε υποβιβαστούμε είτε σωθούμε μας άξιζε κάτι παραπάνω φέτος...", ενώ αποκάλυψε ότι η συγκίνηση ήταν έκδηλη ακόμη και πριν απ' την έναρξη του ματς λόγω του ότι ήταν το τελευταίο εντός έδρας για φέτος και πολλές από τις παίκτριες του ΓΣΑΠ -συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας που θα φύγει για σπουδές στην Αγγλία- δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα...

-Πήρατε μία σπουδαία νίκη, αποκτώντας μία διαφορά στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα..
"Είχαμε δύναμη μέχρι το τέλος. Ήταν δύσκολο παιχνίδι και από θέμα ψυχολογίας από τις συνεχόμενες ήττες. Χρειαζόμασταν πολύ αυτή τη νίκη, τη θέλαμε κυρίως για μας. Είτε υποβιβαστούμε, είτε σωθούμε δεν μας άξιζε αυτή η πορεία. Τα αποτελέσματα δεν ήρθανε όπως τα θέλαμε, σύμφωνα με την προσπάθεια που είχαμε κάνει, επομένως αυτή η νίκη ήταν τεράστια χαρά για εμας. Κάθε Κυριακή προσπαθούμε. Απλά είναι μπάσκετ, δεν βγαίνουν όλες τις φορές αυτά που θέλουμε".

-Ποιο ήταν το "κλειδί" της νίκης;
"Η άμυνα, επειδή υπήρχε πολύ διάθεση και πολύ πάθος αλλά και δύναμη στην επίθεση. Η ψυχολογία ανέβηκε μέσα απο την άμυνα και έτσι μπήκαν κάποια σημαντικά σούτ".

-Ένα έξτρα κίνητρο για αυτή τη νίκη, ήταν και ότι αγωνιζόσασταν κόντρα στον Σπόρτιγκ;
"Γενικότερα όπως είναι ο χώρος στο μπάσκετ, δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η ιστορία εκτός αν έπαιζες με τις σημερινές μεγάλες ομάδες όπως ο Αθηναικός και ο Παναθηναικός. Απο εκεί και πέρα το έξτρα κίνητρο, ήταν οτι ήταν το τελευταίο παιχνίδι μέσα στην έδρα μας και μπροστά στον κόσμο μας. Ήρθε ο κόσμος να μας υποστηρίξει και θέλαμε αυτή τη νίκη και για τους φίλους της ομάδας, αλλά και να φύγουμε με χαμόγελα. Η διοίκηση αλλά και ο κόσμος όταν δεν ήμασταν καλά, μας στήριξε με τον καλύτερο τρόπο. Ήθελα και αυτοί να χαμογελάσουν μαζί μας. Είναι αρκετές οι παίχτριες που θα σταματήσουν του χρόνου και αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο. Υπήρχε τρομερή συγκίνηση απο τα αποδυτήρια".

-Γίνεται μία προσπάθεια ώστε να σωθεί η ομάδα. Πως θα χαρακτήριζες αυτή τη νίκη;
"Μετά και τη νίκη της Τρίπολης κόντρα στα Μελίσσια, δεν ξέρω. Σημασία έχει ότι κάθε Κυριακή μπαίνουμε και δεν σκεφτόμαστε την βαθμολογία, ούτε που είμαστε. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, υπάρχουν άπειρα σενάρια και θεωρώ οτι σε αυτή τη φάση αν τα ακούγαμε θα ήταν τρελή φαντασία. Δεν έχουμε εξετάσει σενάρια, άμα μείνουμε μείναμε, άμα πέσουμε θα ξανανέβουμε. Το έχουμε ξανακάνει".

-Επόμενο και τελευταίο παιχνίδι εκτός έδρας κόντρα στο Φάρο Κερατσινίου...
"Θα πάμε να το διασκεδάσουμε. Δεν είναι εύκολη ομάδα, καμία δεν είναι εύκολη. Εδώ μέσα μας δυσκόλεψαν πολύ, θα πάμε να το χαρούμε, να περάσουμε καλά και μετά να πάμε να... τα πιούμε σαν μία οικογένεια".

-Ήταν το τελευταίο σου παιχνίδι μέσα στην έδρα σας μπροστά στον κόσμο, καθώς φεύγεις για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία..
"Είναι δύσκολο για μένα, είμαι από 6 χρονών εδώ. Είναι δύσκολο. Το έχω δει το γήπεδο με άλλο παρκέ. Μεγάλη συγκίνηση. Αλλά αυτό ήθελα να κάνω. Κάποια στιγμή θα γινόταν. Το είχα φανταστεί ότι θα παίζω μέχρι σε πολύ μεγάλη ηλικία. Αλλά μας βγήκε αλλιώς. Είναι ένα βήμα που θέλω να κάνω πολύ και που θα με βοηθήσει. Όσο και αν είναι η συγκίνηση μεγάλη, όταν φεύγεις και το καλοκαίρι μπαίνεις με τόση διάθεση και όρεξη, δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι του χρόνου δεν θα είσαι εδώ στην προετοιμασία ή στα παιχνίδια. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, πάντα θα έρχομαι όποτε μπορώ να βλέπω την ομάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα