ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Μακράκης: "Κερδίσαμε τον σεβασμό των αντιπάλων"

Ο Εργοτέλης πήρε εύκολο διπλό κόντρα στον Πορφύρα με 63-74 για τον 2ο Όμιλο Νότου της Γ Εθνικής και ο Γιώργος Μαρκάκης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του και στάθηκε στο γεγονός πως αυτή η νίκη έφερε την ομάδα πιο κοντά στην παραμονή.

Ο τεχνικός της Κρητικής ομάδας, μίλησε στο superbasket.gr για τους στόχους της ομάδας αλλά και το πόσο η οικονομικές δυσκολίες επηρεάζουν το αγωνιστικό της πρόσωπο.

Μεγάλη νίκη σήμερα επί του Πορφύρα εκτός έδρας. Πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη για την ομάδα σας;

"Για

μας το παιχνίδι ήταν μεγάλο θέμα γιατί παίζαμε τον τελευταίο καιρό με αρκετά προβλήματα. Ξέρετε όλοι ότι υπάρχουν οικονομικά ζητήματα, όχι μόνο στον Εργοτέλη αλλά και σε όλες τις ομάδες. Τα παιδιά απέδειξαν ότι παίζουν γιατί θέλουν να αγωνίζονται μέσα στο γήπεδο, παρόλο που υπάρχει έλλειψη χρημάτων και αυτό είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί σήμερα δεν κέρδισαν μονό έναν αγώνα ή την παραμονή αλλά το σεβασμό των αντίπαλων, των θεατών και κυρίως των ανθρώπων της ιδίας τους της ομάδας που τους έχουν παραμελήσει, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων".
Για την διαιτησία:

"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διαιτητές, οι όποιοι παρόλο που ο Πορφύρας ήθελε πάρα πολύ την νίκη, στάθηκαν στο ύψος τους και παίξανε το ματς στα ίσα. Προχθές πήγαμε στη Σάμο και έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει ο Πολυκράτης. Εμείς σίγουρα ήμασταν πολύ κακοί σ’ αυτό το παιχνίδι αλλά τέτοιες διαιτησίες και τέτοια στάση από τους ανθρώπους του μπάσκετ γυρίζουν το παιχνίδι πίσω αντί να το προωθούν".
Πόσο επηρεάζει η οικονομική κατάσταση του συλλόγου αγωνιστικά την ομάδα;

"Υπάρχουν προβλήματα και σε εμάς αλλά δεν έχουμε τόσο μεγάλο θέμα γιατί διαθέτουμε πολλά δικά μας παιδία, τα οποία είναι και νέα και έτοιμα να προσφέρουν. Ακόμα και οι παίκτες που δεν είναι από την Κρήτη, όπως ο Πάντσιος και ο Γεωργοπαπαδάκος, είναι καταπληκτικά παιδιά και παίζουν επειδή αγαπάνε και σέβονται τον Εργοτέλη. Μακάρι να μπορούσαμε να είμαστε και του χρόνου όπως είμαστε φέτος. Δυστυχώς όμως, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πλέον το μπάσκετ, ομάδες δεν μπορείς να κτίσεις γιατί είναι λανθασμένη η φιλοσοφία των προπονητών και των σωματείων".
Τι να περιμένουμε από τον Εργοτέλη από δω και πέρα;

"Χάσαμε δυο παιχνίδια με Χαλκίδα και Ψυχικό τα οποία αν τα είχαμε πάρει θα μπορούσαμε να είχαμε πάει διαφορετικά στη Σάμο. Φέτος ρίξαμε παρά πολύ το μπάτζετ, έχουμε και την απουσία του Αντώνη Γρύλλου, ο οποίος λόγω του στρατού έχει χάσει τα μισά παιχνίδια της ομάδας αλλά γίνεται πολύ δουλειά και υπάρχουν πολλαπλά κέρδη, και ίσως να δικαιούμασταν κάτι παραπάνω σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ακόμα και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια αν στηριχτούν αυτά τα παιδιά από το σωματείο".
Για την νέα σεζόν ο Έλληνας τεχνικός πρόσθεσε:

"Εάν ο Εργοτέλης έχει βλέψεις και στόχους πρέπει να καταφέρουν οι άνθρωποι του να κρατήσουν τα παιδιά που είναι τώρα στην ομάδα. Πρέπει να μείνουν ακόμα και οι παίκτες πο
Keywords
Τυχαία Θέματα