ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Νικητάκης: «Ούτε που το σκέφτηκα...»

Η σεζόν 2012-13 ήταν από τις πιο επιτυχημένες για τον Σάββα Νικητάκη, ο οποίος πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 με τα χρώματα της Κηφισιάς ενώ με την ολοκλήρωσή της βρέθηκε κοντά στο να ρίξει τους τίτλους τέλους της καριέρας του. Η αγάπη του όμως για το μπάσκετ, η θέλησή του για τη νίκη αλλά και ο Ερμής Πειραιά, ο οποίος φρόντισε με συνοπτικές διαδικασίες να τον ντύσει στα «ερυθρόλευκα», τον κράτησαν εντός παρκέ...

«Το κυνηγούσαμε χρόνια. Είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές που έχω ζήσει. Μακάρι να ξανανιώσω

κάτι ανάλογο. Αποφάσισα να αποσυρθώ από το μπάσκετ σε επαγγελματικά επίπεδο. Δεν με ενδιέφερε να παίξω στην Α1. Παραμένω κοντά στην Κηφισιά από άλλο πόστο, αυτό του τιμ μάνατζερ. Αποφάσισα να παίξω σε πιο χαμηλές κατηγορίες. Υπήρχε και η περίπτωση να αποσυρθώ τελείως. Κοίταξα να βρω κάποια ομάδα που να έχει αργά προπονήσεις, ώστε να μπορώ να αντεπεξέλθω σε όλες μου τις υποχρεώσεις. Το μπάσκετ είναι η αγάπη μου. Το λατρεύω. Ηθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι, γιατί σωματικά είμαι μια χαρά», δήλωσε αρχικά ο Σάββας Νικητάκης στο superbasket.gr ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Μίλησα με τον Αντώνη Μάντζαρη και μου εξήγησε το όραμα της ομάδας. Συζήτησα με τον Λευτέρη Χρυσοφάκη, πρόεδρο του Ερμή Πειραιά. Αγαπάει πολύ το μπάσκετ, είναι ντόμπρος, συνεπής και ο τρόπος που με προσέγγισε ήταν πολύ όμορφος και ανθρώπινος. Στον Ερμή αγαπούν το μπάσκετ και οι συνθήκες είναι πολύ καλές. Ούτε που το σκέφτηκα. Είπα το «ναι» κατευθείαν, γιατί μου άρεσε η… τρέλα των ανθρώπων του Ερμή. Αγαπούν το μπάσκετ και επενδύουν σε αυτό».

Ο πολύπειρος γκαρντ είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια μαζί με την Κηφισιά να… καταβροχθίζουν τις κατηγορίες. Πλέον, όμως, επιστρέφει στα Τοπικά, με τον ίδιο, όμως, να σημειώνει με νόημα πως «αν είσαι αθλητής, βρίσκεις πάντα κίνητρο. Η Α’ ΕΣΚΑΝΑ είναι μια καινούργια Κατηγορία για μένα. Ακόμα κι όταν παίζω μονό με τους φίλους, έχω κίνητρο για να νικήσω. Δεν υποτιμώ καμία Κατηγορία και κανένα παιδί που αγωνίζεται σε αυτές. Υπάρχει κίνητρο. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει στην Γ’ Εθνική. Εχω ανέβει από όλες τις κατηγορίες εκτός από την Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο. Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον στόχο, ο οποίος δεν θα είναι εύκολος. Μόνο τα λόγια είναι εύκολα».

Ο Ερμής Πειραιά, όπως συνηθίζει άλλωστε, εντυπωσιάζει με τις μεταγραφικές του κινήσεις και είναι πολύ πιθανόν τη νέα σεζόν όλες οι ομάδες να τον περιμένουν στη γωνία για τον νικήσουν. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, δεν φοβούνται: «Εχουν γίνει πολύ καλές μεταγραφές, όπως του Μάικ (σ.σ Ευαγγελίτση) και του Θέμη (Φωτόπουλου). Το όπλο θα μας είναι η συνέπεια στην προπόνηση. Αν δουλεύουμε σωστά, είμαστε συνεπείς και καλά μεταξύ μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Τα όπλα είναι η καθημερινή δουλειά και η υπομονή. Αν έχουμε αυτά τα στοιχεία, στο τέλος θα δικαιωθούμε».

Η οικογένεια Χρυσοφάκη δεν έχει κρύψει ποτέ πως στόχος της είναι ο Ερμής Πειραιά να φτάσει στην Α1 και ο Σάββας Νικητάκης ανέφερε πως «η ομάδα έχει την δυνατότητα να τον υλοποιήσει. Αρκεί κάποια πράγματα να γίνονται μεθοδικά, με επιμονή, υπομονή και σιγά-σιγά. Εχει να διαβεί πολλά δύσκολα μονοπάτια. Πρέπει να σκέφτεται την κάθε χρονιά ξεχωριστά, ή καλύτερα την κάθε ημέρα ξεχωριστά. Να κάνει σταθερά βήματα. Αν συνεχίσει να πορεύεται με αυτήν αγάπη και το μεράκι, γιατί να μην τα καταφέρει; Σίγουρα μπορεί να βρεθεί πολύ ψηλά».

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε και για τον Αντώνη Μάντζαρη, τον «τιμονιέρη» του Ερμή Πειραιά: «Γνωριζόμασταν ήδη. Εχουμε παίξει αντίπαλοι. Είναι πολύ καλό παιδί και κάνει βήματα πλέον και στην προπονητική. Αγαπάει αυτό που κάνει και είναι δουλευταράς. Αυτά είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματά του. Θα βάλω τα δυνατά μου και υπόσχομαι να τον βοηθήσω όσο μπορώ, ιατί πάνω από όλα είναι η ομάδα».

Ο Αντώνης Μάντζαρης έχει αρχίσει ήδη να χαράζει το διάβα του στην προπονητική. Ο Σάββας Νικητάκης επιθυμεί να ακολουθήσει παρόμοια μονοπάτια; «Δεν το έχω σκεφτεί. Δεν νομίζω ότι το έχω. Προτιμώ τον ρόλο που θα έχω στην Κηφισιά, αυτόν του τιμ μάνατζερ. Θέλω να είμαι δίπλα στους αθλητές και να τους βοηθώ. Το προπονητικό κομμάτι έπρεπε να το είχα σκεφτεί πολύ νωρίτερα και δεν το επέλεξα».

Οσον αφορά το αν σκέφτεται τον εαυτό του εκτός αγωνιστικών χώρων , ο Σάββας Νικητάκης σημείωσε πως «το είχα σκεφτεί στην αρχή της χρονιάς όταν τραυματίστηκα. Η αγάπη μου για το μπάσκετ είναι μεγάλη και γύρισα σε χρόνο ρεκόρ. Κάποια στιγμή όλοι σταματούν. Είμαι τυχερός, όμως, που έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ για τουλάχιστον ακόμα έναν χρόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα