ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Ο Κώστας Βασιλειάδης στο superbasket.gr

Το να παρακολουθείς αγώνα ισπανικού Πρωταθλήματος είναι μοναδική εμπειρία. Μια πραγματική γιορτή του μπάσκετ όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετέχουν σε αυτή. Πώς λοιπόν να μη «ζηλέψει» κάποιος κάτι τέτοιο!

Μέρος αυτής της γιορτής ήταν και ο προπονητής Φώτης Κατσικάρης, οι διεθνείς μας Νίκος Ζήσης και Κώστας Βασιλειάδης από την πλευρά της Μπιλμπάο. Μιλήσαμε με ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα και που από δικό τους προσωπικό μεράκι βοήθησαν την ομάδα τους, το Μπιλμπάο, να φτάσει σε ένα επίπεδο που όλοι θαυμάζουν. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την παρουσία

του δικού μας, Φώτη Κατσικάρη, στον πάγκο της η Μπιλμπάο έφτασε στους τελικούς της acb πρόπερσι, στο final 4 του Eurocup την ίδια χρονιά, στους ‘8’ της Ευρωλίγκα την περσινή χρονιά στην παρθενική της παρουσία στη διοργάνωση και το «όνειρο» συνεχίζεται φέτος…


Συναντήσαμε λοιπόν έναν άνθρωπο που τα τελευταία τρία χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ομάδας. Που μέσα από αυτή απέδειξε περίτρανα ,σε όσους είχαν τις οποιεσδήποτε αμφιβολίες για το ταλέντο του, ότι μέσα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ένας άνθρωπος που διακρίνεται για τον αυθορμητισμό του και το πάθος του, ο Κώστας Βασιλειάδης έχοντας γίνει «Βάσκος», ψυχή τε και ονόματι (Kos Vas όνομα στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook), μας μίλησε για τη ζωή του στην Ισπανία, τους Έλληνες συμπαίκτες του ,τον προπονητή του Φώτη Κατσικάρη, τις φιλοδοξίες της Μπιλμπάο σε Πρωτάθλημα και Eurocup και τις αντιδράσεις του κόσμου στην καθημερινότητά του.


Κώστα, μετά από τόσα χρόνια στην Ισπανία με Μάλαγα, Ομπραντόιρο και Μπιλμπάο μπορούμε να πούμε ότι έχεις βρει την... Ιθάκη σου. Ακόμη και όταν φέτος το καλοκαίρι το όνομά σου «έπαιξε» για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, τελικά έμεινες στη βάση σου.
"Μετά από τόσα χρόνια νομίζω ότι το ισπανικό Πρωτάθλημα είναι ένα από αυτά που ταιριάζουν στο παιχνίδι και τη φιλοσοφία μου. Όταν μάλιστα βρίσκομαι και σε μία ομάδα που προπονητής είναι ο Φώτης Κατσικάρης και το περιβάλλον είναι ιδανικό, από όλες τις απόψεις, τότε η δουλειά μου γίνεται ακόμα πιο εύκολη. Εγώ ήμουν παίκτης της Μπιλμπάο και όλα όσα ακούγονταν το καλοκαίρι για πιθανή μεταγραφή μου στη Φενέρμπαχτσε ήταν απλώς φήμες".

Πώς είναι η ζωή στο Μπιλμπάο; Σε βοηθάει που κάθε χρόνο έχεις και κάποιον Έλληνα συμπαίκτη εκτός από τον Έλληνα προπονητή; Αν και εσύ έχεις γίνει... «Βάσκος», όπως μαρτυρά και το όνομά σου στο Facebook.
"Σαφώς αισθάνομαι Βάσκος μετά από τόσα χρόνια που βρίσκομαι εδώ. Έχω κάνει πάρα πολλούς φίλους στο Μπιλμπάο καθώς οι άνθρωποι είναι πολύ ανοιχτοί και φιλόξενοι. Μάλιστα μπορώ να εντοπίσω πάρα πολλά κοινά στοιχεία με τους ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη γιατί είναι έτσι ακριβώς όπως έμαθα να ζω. Αναφορικά με το αν με βοηθάει η παρουσία του Έλληνα προπονητή και των Ελλήνων συμπαικτών μου έχω να πω ότι φυσικά η παρουσία ενός Έλληνα στον πάγκο της ομάδας είναι πολύ σημαντικό για μένα που είμαι στην ομάδα τρία χρόνια, γιατί υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύ

Keywords
Τυχαία Θέματα