ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Πέττας: "Αφιερωμένη στον Δημήτρη Χουλιαράκη..."

Το ματς (21/4) του Ψυχικού με τη Νήαρ Ηστ μόλις έχει τελειώσει. Το τελικό 78-59 που απεικονίζει ο φωτεινός πίνακας γράφει τον καλύτερο επίλογο στο φετινό παραμύθι του Ψυχικού.


Μια αγκαλιά όλοι οι παίκτες και το προπονητικό τιμ πανηγυρίζουν την άνοδο της ομάδας στην Α2 στο κέντρο του γηπέδου.

Οι σαμπάνιες έχουν παγώσει και ανοίγουν για να δώσουν εορταστικό χρώμα στη μεγάλη στιγμή του συλλόγου. Το μπλουζάκι το οποίο φόρεσαν οι παίκτες του Γιώργου Ρεμεντέλα μετά το τέλος του αγώνα το λέει ξεκάθαρα: Α2 ερχόμαστε. Ιστορικές

στιγμές για τους «σκίουρους» των βορείων προαστίων και ιδιαίτερα για τον Νίκο Πέττα, τον πρώτο σκόρερ και αδιαμφισβήτητο MVP, όχι μόνο της ομάδας αλλά και ολόκληρου του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής. Ο παίκτης ο οποίος «μάτωσε» τα καλάθια όλων των αντίπαλων ομάδων, με την κούπα στα χέρια, μίλησε στο superbasket.gr για την πορεία του Ψυχικού και την επόμενη ημέρα του συλλόγου στα σαλόνια της Α2.

Το Ψυχικό ξεκίνησε το πρωτάθλημα με στόχο την παραμονή και όμως πανηγυρίζετε την άνοδο…

"Ο αρχικός στόχος της ομάδας ήταν η παραμονή και μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα. Όμως παιχνίδι με παιχνίδι και βλέποντας τη δυναμικότητα των αντιπάλων μας συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Ιδιαίτερα έπειτα από σημαντικές νίκες όπως απέναντι στην ΑΕΚ. Από το σημείο αυτό και μετά αρχίσαμε να το πιστεύουμε περισσότερο για να φτάσουμε σήμερα να πανηγυρίζουμε την άνοδο:.

Ποιο είναι το μυστικό της ομάδας, το «κλειδί» το οποίο σας χάρισε την άνοδο;

"Το όπλο της ομάδας ήταν η εκπληκτική της χημεία. Το Ψυχικό είμαι μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Σας μιλάω ειλικρινά, κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν υπήρξε ούτε μία παρεξήγηση ανάμεσα στους συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ. Πρώτη φορά στη καριέρα μου ζω κάτι ανάλογο. Δέσαμε όλα τα παιδιά μαζί και καταφέραμε να το βγάλουμε και στο παρκέ".

Φέτος έκανες πράγματα και θάματα. Πρώτος σκόρερ στην κατηγορία, εντυπωσιακές εμφανίσεις με τη φανέλα του Ψυχικού. Μίλησέ μας για τη φετινή σου εμπειρία.

"Ηταν μία καταπληκτική χρονιά. Φέτος ευχαριστήθηκα το μπάσκετ όσο ποτέ άλλοτε. Η φετινή χρονιά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μου. Το κλίμα στην ομάδα με βοήθησε πάρα πολύ στο να φτάσω σε αυτά τα επίπεδα. Όλα τα παιδιά προσπάθησαν και έδωσαν τα πάντα για να είμαστε σήμερα εδώ και να γιορτάζουμε την άνοδο της ομάδας στην Α2".

Αν πατήσεις το «rewind» της φετινής σας πορεία ποια στιγμή θα ξεχώριζες ως τη σημαντικότερη;

"Σίγουρα το παιχνίδι με την ΑΕΚ και ο τρόπος με τον οποίο καταφέραμε να γυρίσουμε την εις βάρος μας κατάσταση και να νικήσουμε τελικά είναι το highlight της σεζόν. Ήταν το κομβικό σημείο του πρωταθλήματος. Εκεί καταλάβαμε ότι μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω".

Μπορεί το Ψυχικό να πρωταγωνιστήσει και στην Α2;

"Σίγουρα υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στην Α2 και την Β΄ Εθνική. Το επίπεδο είναι πιο υψηλό και ο πήχης για εμάς ανεβαίνει αισθητά. Όμως από την άλλη μεριά, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Στόχος της ομάδας είναι να κρατήσει τον βασικό της κορμό και με την προσθήκη 2-3 παικτών που θα κρίνει το προπονητικό τιμ να δείξουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο του χρόνου στην Α2".

Αφιερώνεις κάπου την άνοδο;

"Προσωπικά αφιερώνω την άνοδο στη γυναίκα μου και στον γιο μου. Επίσης σε όλους τους συμπαίκτες μου και το τεχνικό τιμ για την άψογη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πάνω από όλα όμως την αφιερώνω στον πρόεδρο της ομάδας μας, Δημήτρη Χουλιαράκη ο οποίος πριν από λίγες ημέρες «έφυγε» από κοντά μας και δεν πρόλαβε να δει την ομάδα να αγωνίζεται στην Α2. Το Ψυχικό οφείλει την ύπαρξή του στον Δημήτρη Χουλιαράκη και τόσο εγώ όσο και τα άλλα παιδιά αφιερώνουμε στην μνήμη του την άνοδο της ομάδας".

Ποιος πιστεύεις ότι έχει το προβάδισμα για την άνοδο στον αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ηρακλή;

"Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παρακολουθήσει φέτος τον Ηρακλή να αγωνίζεται. Και οι δύο ομάδες είναι ιστορικές και ανταγωνιστικές. Πιστεύω ότι θα ανέβει η ομάδα που το θέλει περισσότερο".

Keywords
Τυχαία Θέματα