ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Σαλούστρος: "Εκεί που άλλοι σταματούν, εμείς αρχίζουμε"!

Ο Φιλαθλητικός συνέχισε και την τέταρτη αγωνιστική το αήττητο σερί του στην Α2 με νίκη επί του Λαυρίου, αλλά ο άσος της ομάδας του Ζωγράφου Χρήστος Σαλούστρος, παραμένει προσγειωμένος και δίνει το σύνθημα για τη συνέχεια.

Το superbasket.gr ήταν στο γήπεδο και μίλησε με τον ταλαντούχο φόργουορντ του Φιλαθλητικού, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης κόντρα στο Λαύριο.

Πήρατε τη νίκη κόντρα στο Λαύριο, ευκολότερα από το αναμενόμενο. Ποιό ήταν το "μυστικό";

"Ξεκινήσαμε καλά, κάναμε

ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο το οποίο και τελείωσε με 30-11. Κλείσαμε χώρους, καταφέραμε να κλείσουμε τον Γιαννακόπουλο και τον Ψωμαδέρη. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί στην επίθεση, είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα για αυτό το παιχνίδι. Καταφέραμε και δώσαμε παραπάνω απο το 100% των δυνατοτήτων μας και ήρθε η νίκη πιο εύκολα απ'ότι περιμέναμε".

Στα πρώτα έξι λεπτά του αγώνα οι ομάδες ήταν ισοδύναμες. Τι άλλαξε στη συνέχεια;

"Έχουμε φτιαχτεί για να αντέχουμε. Εκεί που σταματάνε οι άλλοι, εμείς αρχίζουμε. Έχουμε πάθος και δύναμη. Σήμερα μπήκανε τα περισσότερα σουτ και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δουλέψαμε, προπονηθήκαμε και υλοποιήσαμε αυτά που λέγαμε όλο τον καιρό για αυτό το παιχνίδι".

Το γεγονός πως αντιμετωπίζατε μία επίσης αήττητη ομάδα, σας έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο;

"Το Λαύριο είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Το γεγονός πως έχει νικήσει μέσα στα Τρίκαλα δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είναι μία πολύ υπολογίσιμη ομάδα, ασχέτως την διαφορά στο παιχνίδι. Ήταν τυχαίο το σκορ, θα μπορούσαν να είχαν μπει κάποια σουτ του Λαυρίου και να βλέπαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Ήμασταν σήμερα καλύτεροι και κερδίσαμε".

Συνεχίζεται αήττητοι στο πρωτάθλημα. Τι έπεται για τη συνέχεια;

"Έχουμε δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς, πρώτα στο Ηράκλειο και μετά στην Αγία Παρασκευή. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος της χρονιάς. Ένα-ένα ματς και ό,τι γίνει".

Τι πρέπει να προσέξετε στο Ηράκλειο;

"Το Ηράκλειο είναι μία ομάδα "έδρας". Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, θα τρέξουμε και θα πιέσουμε. Πιστεύω πως θα φύγουμε με το διπλό σε μία έδρα που παίζουμε τρία χρόνια συνεχόμενα καθώς ανεβήκαμε μαζί με το Ηράκλειο κατηγορίες".

Πόσο σημαντικό ήταν για τους παίχτες και το προπονητικό τιμ, το γεγονός πως είδαμε ένα γήπεδο κατάμεστο;

"Είναι πολύ σημαντικό, τους ευχαριστούμε όλους. Και τους φιλάθλους τους δικούς μας αλλά και του Λαυρίου. Θέλουμε το γήπεδο γεμάτο κάθε φορά. Αυτό που προσπαθούμε είναι να προσφέρουμε θέαμα, γρήγορο και ωραίο μπάσκετ. Ανταμείβουμε πιστεύω τον κόσμο που έρχεται εδώ, από όποια πλευρά και αν είναι".

Keywords
Τυχαία Θέματα