ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Ξανθόπουλος: «Στόχος μας οι τρεις τίτλοι»

«Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν», αναφέρεται σε έναν από τους στίχους του Υδροχόου του Μανώλη Ρασούλη, που ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία ο Νίκος Παπάζογλου. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό.

Ο Βασίλης Ξανθοπουλος μίλησε στο superbasket.gr κατά την διάρκεια της Μedia Day του «τριφυλιού»

και διαμήνυσε πως οι «πράσινοι» θα παραμείνουν στο «κυνήγι» τόσο των εγχώριων τίτλων όσο και της Ευρωλίγκα, παρά τις πολλές αλλαγές του ρόστερ τους.

Στην πρώτη προπόνηση της σεζόν είχες δηλώσει πως νιώθεις «παλιός». Εχεις ακόμα αυτό το συναίσθημα;

«Είχα εξηγήσει πως αυτό συμβαίνει γιατί είναι η τρίτη φορά που επέστρεψα στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζω τον Κώστα (σ.σ Τσαρτσαρή) και τον Μήτσο (Διαμαντίδη) από την πρώτη φορά (σ.σ 2004) που βρέθηκα στον Παναθηναϊκό και αντιλαμβάνομαι την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα. Πώς νιώθω τώρα; Ακριβώς το ίδιο. Αισθάνομαι πολύ καλύτερα που γνώρισα τους νέους παίκτες του Παναθηναϊκού κι έχουμε δεθεί ως ομάδα και ως άνθρωποι».

Να υποθέσω πως έχεις και κάποιον ρόλο καθοδηγητή για τους νέους παίκτες…

«Τον συγκεκριμένο ρόλο τον έχουν αναλάβει ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθούσα αρχικά να εγκλιματίσω τους καινούργιους παίκτες στα δεδομένα της Ελλάδας και του Παναθηναϊκού. Πιστεύω πως αυτό έχει συμβεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Είσαι ευχαριστημένος από το πώς έχει κυλήσει η προετοιμασία μέχρι στιγμής;

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την δουλειά που κάναμε. Το αρνητικό είναι ότι είχαμε κάποιους μικροτραυματισμούς και κάποιοι παίκτες άργησαν να ενσωματωθούν στην προετοιμασία. Ο Ρόκο (σ.σ Ούκιτς) είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Κροατίας στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ και ο Χίλτον (σ.σ Αρμστρονγκ) άργησε να έρθει. Αυτά είναι τα μοναδικά αρνητικά στοιχεία. Γενικότερα, όμως, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, μας βοήθησε πολύ το γεγονός ότι ξεκινήσαμε νωρίς την προετοιμασία».

Μπορείς να οριοθετήσεις τους στόχους του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν;
«Οι στόχοι είναι πάντα ίδιοι. Δεν αλλάζουν. Πρωταρχικώς μας στόχος είναι να δέσουμε ως ομάδα, γιατί υπάρχουν καινούργιοι παίκτες και νέο προπονητικό τιμ. Στη συνέχεια θα κυνηγήσουμε και τους τρεις τίτλους, το κύπελλο, το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα».

Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε την σεζόν ως το φαβορί για να κατακτήσει και τους τρεις τίτλους. Φέτος είναι φαβορί;

«Σίγουρα δεν μπορώ να πω πως είμαστε αουτσάιντερ. Μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, που έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια τόσους τίτλους, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αουτσάιντερ. Ακόμα και μετά τις τόσες αλλαγές στο ρόστερ δεν είμαστε αουτσάιντερ, αλλά δεν μπορώ να πω αν είμαστε και φαβορί. Το σίγουρο είναι πως θα κυνηγήσουμε και τα τρία τρόπαια».

Keywords
Τυχαία Θέματα