ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Ζαβός: "Παίξαμε με ψυχή"

Ο Αμύντας απέναντι στους Ίκαρους Σερρών πήρε μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει ώστε να παραμείνει στην Α2 και ο Αλέξης Ζαβός εστίασε στο πάθος με το οποίο αγωνίστηκαν οι παίκτες του.

Ο τεχνικός του Αμύντα στις δηλώσεις του στο superbasket.gr εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους φιλάθλους για την συμπαράστασή τους.

Τι πιστεύετε ότι έκρινε το παιχνίδι;

"Νομίζω πως το κλειδί της νίκης ήταν η άμυνα. Τα παιδιά

έπαιξαν καταπληκτική άμυνα για τουλάχιστον 35 λεπτά, εκτός από το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου, και αυτό μας οδήγησε στο να περιορίσουμε μία ομάδα όπως οι Ίκαροι Σερρών, που είναι στην τρίτη θέση της κατηγορίας, στους 60 πόντους. Εξίσου κομβικό ήταν το γεγονός ότι είχαμε υπομονή στην επίθεση, μειώσαμε τον ρυθμό των αιφνιδιασμών των Ικάρων Σερρών, που είναι πολύ καλοί στο ανοιχτό γήπεδο και τις περισσότερες φορές αμυνθήκαμε στο πέντε εναντίον πέντε. Εκεί η άμυνα ήταν υποδειγματική καθώς τα παιδιά έπαιξαν με ψυχή, με πάθος και έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Ο Λεωνίδας Ζούπας (20π.,5ασ.) και ο Θοδωρής Βαρδιάνος (15π.) ήταν σε πολύ καλή ημέρα και πήραν αρκετές πρωτοβουλίες. Πόσο καταλυτική ήταν η παρουσία τους;

"Δεν θέλω να σταθώ στον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Όλα τα παιδιά έκαναν αυτό που έπρεπε την στιγμή που έπρεπε, έβαλαν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα και έτσι χτίζονται, κατά την άποψή μου, οι καλές ομάδες".

Βοήθησε όμως και η παρουσία το υ κόσμου ώστε να φτάσετε στη νίκη...

"Ο κόσμος έκανε αισθητή την παρουσία του, έκανε το γήπεδο πραγματική έδρα και στα κρίσιμα σημεία μάς έδωσε ώθηση, βοηθώντας μας να φτάσουμε σ’ αυτή την σημαντική νίκη".

Την επόμενη αγωνιστική (24/03) αντιμετωπίζετε εκτός έδρας το Πέραμα...

"Για εμάς μένουν επτά συνεχόμενοι τελικοί. Θα πάμε για τη νίκη. Έχουμε αποδείξει ως ομάδα ότι παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, άλλες φορές δικαιωνόμαστε κι άλλες όχι. Αυτό θα πάμε να κάνουμε και στο Πέραμα το Σάββατο (σ.σ 24/03) και ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι θετικό".

Keywords
Τυχαία Θέματα