ΤΣΣΚΑ Μ. | Χάινς: "Δύσκολο να σκεφτώ κάτι άλλο..."

Ο Κάιλ Χάινς άφησε τον Ολυμπιακό για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και παραδέχτηκε πως υπάρχει ένα κομμάτι πικρίας, αλλά, όπως τόνισε, ήταν δύσκολο να πει «όχι» σην «ομάδα του στρατού».


Ο Αμερικανός σέντερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΣΣΚΑ μεταξύ άλλων μίλησε:

Για το αν έχει ανάμικτα συναισθήματα: "Εχεις δίκιο, υπάρχει ένα

κομμάτι πικρίας. Ο Ολυμπιακός μού έδωσε μία σπάνια ευκαιρία. Κέρδισα πολλούς τίτλους μαζί με πολύ καλούς παίκτες και τώρα έφυγα. Είμαι σίγουρος όμως πως και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με περιμένουν σπουδαίες εμπειρίες και νέες προκλήσεις".

Για το κίνητρο που έχει ύστερα από δύο σπουδαίες σεζόν: "Είναι απλό: να βοηθήσω την ΤΣΣΚΑ να κερδίσει τίτλους. Ελπίζω να αποτελέσω τον σύνδεσμο που έλειπε τα τελευταία χρόνια. Επίσης, η ομάδα πάντα είχε πολλούς ποιοτικούς παίκτες, έχει πλούσια ιστορία κι ελπίζω να γίνω μέρος της".

Για το ενδεχόμενο να αγωνιζόταν στο ΝΒΑ: "Υπήρξαν κάποιες συζητήσεις. Μελετήσαμε αυτήν την πιθανότητα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πρώτα κοίταγα την Ευρώπη. Με τα χρόνια έχω προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και μου ειλικρινά μου αρέσει. Οταν η μία επιλογή μου ήταν αυτή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να είμαι ειλικρινής ήταν δύσκολο να σκεφτώ κάτι άλλο. Ηθελα να είμαι μέρος μιας ομάδας με τόσους σπουδαίους παίκτες, οι οποίοι δουλεύουν υπό την καθοδήγηση του κόουτς Μεσίνα και των συνεργατών του..."

Για τις νίκες του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ στα τελευταία δύο φάιναλ φορ:"Για εμένα ήταν μια σπουδαία πρόκληση. Η ΤΣΣΚΑ είχε φοβερό ταλέντο και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τις ιστορίες. Ηταν το ξεκάθαρο φαβορί. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και είμαι πολύ χαρούμενος που νικήσαμε και ήμασταν οι καλύτεροι της Ευρώπης. Το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, γιατί ήταν το πρώτο που κέρδισα".

Για τους τελικούς της Α1: "Επαιξαν ρόλο πολλοί παράγοντες. Φυσικά, όπως είπες ήμασταν πνευματικά εξαντλημένοι... Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν την πολυτέλεια να μας δουν από την τηλεόραση στο φάιναλ φορ, να μας μελετήσουν, να προετοιμαστούν και στους τελικούς παρουσιάστηκαν πιο πεινασμένοι".

Για το ότι λόγω του ύψους του, είναι ένας από τους πιο περίεργους παίκτες της Ευρώπης: "Έτσι ήταν πάντα. Πάντα πάλευα κάτω από το καλάθι, από μικρός. Η δουλειά γινόταν και έτσι οι ελπίδες μου μεγάλωναν. Έπαιζα και στο κολέγιο σε αυτή τη θέση και όταν ήρθα στην Ευρώπη προσπάθησα να βελτιώσω το παιχνίδι μου και αυτό το ταλέντο που είχα. Φαίνεται πως λειτουργεί. Υπόσχομαι πως θα δουλέψω σκληρά για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας".

Για το ότι θα αγωνίζεται μαζί με τους Καούν και Κρστιτς και αν είναι έτοιμος για την πρόκληση: "Σίγουρα. Τους γνώρισα στο γήπεδο και αντιλαμβάνομαι τι πρέπει να περιμένω. Είναι παίκτες του υψηλότερου επιπέδου, έξυπνοι κι έμπειροι. Ελπίζω πως με καθημερινή δουλειά στην προπόνηση, θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να γίνουμε καλύτεροι. Είμαι σίγουρος πως ούτε τα άλλα παιδιά θα χαλαρώσουν. Είμαι χαρούμενος για τον ανταγωνισμό.

Για το αν έχει μιλήσει με κάποιο παίκτη της ΤΣΣΚΑ: "Εχω μιλήσει με τον Σόνι Oυίμς και τον Aαρον Τζάκσον. Άκουσα πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παίρνει παίκτες που είναι καλοί χαρακτήρες και έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή χημεία στην ομάδα μεταξύ των παικτών. Ξέρω πως το κλίμα είναι άριστο και περιμένω να το ζήσω".

Keywords
Τυχαία Θέματα