ΤΣΣΚΑ Μ. | Σφαιρόπουλος: "Θέλουμε όλους τους τίτλους"

Καμία ομάδα δεν είναι φαβορί στο Final-Four, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος μίλησε για την μάχη της ΤΣΣΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, τόνισε ότι οι Ρώσοι θέλουν όλους τους τίτλους και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα.

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας στο πάγκο της ΤΣΣΚΑ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ":
Ποιες

είναι οι πρώτες σκέψεις που έκανε το τεχνικό επιτελείο της ΤΣΣΚΑ όταν έμαθε ότι αντίπαλος στον ημιτελικό θα είναι ο Παναθηναϊκός;
"Πίστευα ότι έτσι όπως εξελίχθηκε η σειρά με τη Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο λόγο στο τελευταίο παιχνίδι. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους Ισραηλινούς, ο Παναθηναϊκός ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Έχει έμπειρους και καλούς παίκτες και πολύ καλή καθοδήγηση από τον πάγκο από τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Ιτούδη. Έτσι ήταν αναμενόμενο για εμένα ότι θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό αλλά ακόμα έχουμε δρόμο για να σκεφτούμε και να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι".

Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Παναθηναϊκό σε τελική φάση της Euroleague…
"Θεωρώ ότι οι παραδόσεις δεν παίζουν κάποιο ρόλο στα Final 4. Το σημαντικό είναι την κατάλληλη στιγμή να είσαι έτοιμος. Όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες για να φτάσουν στην κορυφή. Είναι δύο παιχνίδια, η καλύτερη ομάδα και εκείνη που θα μπορέσει να κάνει πράξη όσα έχει σχεδιάσει θα πάρει την κούπα".

Ποιο είναι το στοιχείο που θα χαρακτήριζες σημαντικότερο για την κατάκτηση της Euroleague και ποια από τις τέσσερις ομάδες το έχει;
"Δεν μπορεί να είναι ένα στοιχείο. Πρώτο είναι η ποιότητα, όμως και οι τέσσερις ομάδες το διαθέτουν και έχουν παίκτες που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός υπερτερεί στην εμπειρία καθώς έχει συμμετάσχει πολλές φορές στην τελική φάση της Euroleague και την έχει κατακτήσει. Σίγουρα θα είναι αμφίρροπο το Final 4".

Η ΤΣΣΚΑ πηγαίνει με 18 νίκες και δύο ήττες στο Final 4. Αυτοί οι αριθμοί της δίνoυν κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες;
"Είχαμε ένα σταθερό πρόσωπο στη πορεία της διοργάνωσης, δείξαμε την ποιότητα μας και μπορέσαμε να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Έχουμε παίκτες υψηλού επιπέδου και η ομάδα έχει «χτιστεί» για να κατακτήσει όλους τους τίτλους. Είναι νωρίς όμως να βλέπουμε τόσο μακριά μέχρι το Final 4".

Τι σημαίνει για έναν προπονητή να έχει στην ομάδα του τον Αντρέι Κιριλένκο;
"Ο Κιριλένκο είναι ένας σταρ που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ και φυσικά είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Από κει και πέρα όμως έχουμε πολλούς παίκτες που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο, έχουν παίξει σε μεγάλες διοργανώσεις, έχουν ηγετική παρουσία στις Εθνικές τους ομάδες οπότε γνωρίζουν να παίρνουν τα αποτελέσματα και να είναι χρήσιμοι για την ομάδα μας".

Eίναι βάρος για παίκτες και προπονητές αυτό το «πρέπει» που έχει μπει στην ΤΣΣΚΑ για την κατάκτηση της Euroleague;
"Νομίζω ότι το «πρέπει» υπάρχει για όλους που έχουν φτάσε
Keywords
Τυχαία Θέματα