Β ΕΣΚΑΝΑ | "Μια οικογένεια ο Ερμής Πειραιά"

Ο Ερμής Πειραιά συνεχίζει τις… ψηλές του πτήσεις, καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ ΕΣΚΑΝΑ και καταστρώνει τα πλάνα του για την επόμενη σεζόν που θα τον βρει να αγωνίζεται στην Α΄ Κατηγορία της Ενωσης.


Ο προπονητής των Πειραιωτών, Δημήτρης Αποσκίτης αλλά και οι παίκτες Ακης Μοναχός, Ανδρέας Ζούκας, Μπάμπης Βλαχάκης και Αντώνης Τσανάκας μίλησαν στο superbasket.gr

για την πορεία της ομάδας τους επισημαίνοντας πως η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς και των προσπαθειών που κατέβαλαν αλλά και των εγγυήσεων που παρείχε η οικογένεια Χρυσοφάκη, η οποία έχει συνδυάσει το όνομά της με τις ανόδους του Ερμή.

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΝΑ…

Δ.Α: "Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει το θέμα της ανόδου αλλά και το πρωτάθλημα εδώ και καιρό, απλώς προσπαθούμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο ως το τέλος. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά. Εχουμε κάνει μία πολύ καλή χρονιά ως τώρα. Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της δουλειάς αλλά και της προσπάθειας που έδειξαν τα παιδιά στο γήπεδο. Αυτό που έχουμε περάσει στην ομάδα και θα το πάμε μέχρι τέλους, είναι ότι μόνο με τη δουλειά μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό."

Α.Μ: " 'Ηταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Καταφέραμε μέχρι το τέλος να τα πάμε καλά και να θέσουμε επιτυχώς τους στόχους που είχαμε βάλει. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ανεβαίνουμε, τις δύο τελευταίες με πρωτάθλημα. Πλέον τα λόγια και οι υποσχέσεις, έχουν γίνει έργα. Με τη βοήθεια του προέδρου και όλων των παιδιών που στηρίζουν την ομάδα, ελπίζω να συνεχίσουμε το ίδιο καλά."

Α.Ζ: "Δεν είναι όλες οι ομάδες το ίδιο. Το δύσκολο για μένα προσωπικά ήταν να προσαρμοστώ, επειδή ήρθα από μεγαλύτερη κατηγορία. Το πρόβλημα ήταν να δεθούμε μεταξύ μας, να βρούμε τη χημεία μας και να προσαρμοστούμε στο πρωτάθλημα."

Μ.Β: " Έχω ξαναπαίξει στο πρωτάθλημα με άλλη ομάδα, το οποίο ήταν σχετικά δύσκολο. Το φετινό ήταν ακόμα πιο δύσκολο, διότι η ομάδα κουβαλούσε τον τίτλο του φαβορί από την αρχή και έπρεπε σε κάθε παιχνίδι να αποδεικνύει σε κάθε ομάδα ότι είναι καλύτερη. Κοιτάζοντας παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά με πάρα πολλές δυσκολίες, καθώς κανείς δεν ξέρει τι έχουμε περάσει εδώ πέρα. Παρατάγαμε τις δουλειές για να έρθουμε να κάνουμε προπόνηση. Ήταν πολλές καλές ομάδες όπως η Καστέλλα, η οποία έπεσε και την κερδίσαμε στην παράταση. Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο. Ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Εμείς καθαρίσαμε το θέμα ανόδου νωρίς, κλειδώσαμε το πρωτάθλημα και τώρα πάμε να το διασκεδάσουμε ως το τέλος."

Α.Τ: " Ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα, δουλέψαμε αρκετά στην αρχή της χρονιάς για να φτάσουμε εδώ. Είχαμε κάποιες αλλαγές προπονητών, ωστόσο, όλοι δώσαμε τα πάντα για τον στόχο μας. Να ανέβουμε κατηγορία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτή η ομάδα μπορούσε να πάρει και το πρωτάθλημα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια και τώρα πανηγυρίζουμε. Πολλές ομάδες είναι ανταγωνιστικές παρότι οι παίκτες είναι ερασιτέχνες. Δεν υπάρχουν χρήματα, όμως όλοι είναι εγωιστές και θέλουν να κερδίζουν. Ήταν σκληρό πρωτάθλημα και ειδικά όταν είσαι και φαβορί από το καλοκαίρι".

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν ο πρωταρχικός σας στόχος;

Δ.Α: " Όσα χρόνια είμαι προπονητής έχω μάθει ένα πράγμα, να κοιτάω το επόμενο παιχνίδι. Ξέραμε ότι η ομάδα είναι καλή και πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτή. Κερδίζοντας παιχνίδι με παιχνίδι φτάσαμε στην κορυφή».

Α.Μ: " Η πρώτη θέση ο στόχος μας, γιατί η ομάδα ήταν δυνατή και πολύ έτοιμη για την κατηγορία. Βρήκαμε δυσκολίες στην διάρκεια της χρονιάς, παρόλο που πιστεύω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Υπάρχουν και καλές και κακές μέρες. Χωρίς να θέλω να αδικήσω και τις άλλες ομάδες, είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα".

Α.Ζ: "Η ομάδα χτίστηκε για να είναι στην πρώτη θέση. Ξέραμε εξ αρχής ότι ο στόχος της ομάδας ήταν αυτός και θα ήταν αποτυχία αν δεν τον πετυχαίναμε".

Μ.Β: "Ο σκοπός ήταν η άνοδος. Από εκεί και πέρα το πρωτάθλημα ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ήρθε η άνοδος, όλοι είναι ευχαριστημένοι και όλα πήγαν καλά".

Α.Τ: "Με τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι, η ομάδα ήταν υποχρεωμένη να είναι στην πρώτη θέση. Οι παίκτες έδωσαν ποιότητα στην ομάδα και για αυτό κιόλας πήραμε μεγάλη διαφορά από την αρχή. Οι προπονητές που ήρθαν έχουν μάθει να δουλεύουν επαγγελματικά, δεν χαλαρώσαμε καθόλου. Υπάρχει ακόμα κίνητρο να δείξουμε καλό πρόσωπο και αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας".

Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας;

Δ.Α: "Δουλειά και μόνο δουλειά. Προσπάθεια και καλό κλίμα. Με τα παιδιά περάσαμε από χίλια κύματα, κανείς δεν ξέρει έξω τι τραβάει μία ομάδα. Αποδείχθηκε ότι με τη δουλειά, πας μπροστά."

Α.Μ: "Η διοίκησή μας. Η οικογένεια Χρυσοφάκη μάς στηρίζει τα τελευταία τρία χρόνια που ασχολήθηκε με την ομάδα, και έχει συνδέσει το όνομά της με τις ανόδους."

Α.Ζ: " Σκληρή δουλειά και μόνο. Τα προβλήματα ήταν λυμένα εξ αρχής σχετικά με το διοικητικό κομμάτι. Με την πάροδο του χρόνου δεθήκαμε και γίναμε καλύτεροι."

Μ.Β: " Ήμασταν μία οικογένεια μέσα και έξω από το γήπεδο. Και οι πιο παλιοί παίχτες αγκαλιάσαμε τα καινούργια παιδιά που ήρθαν, αλλά και τα νέα παιδιά μπήκαν στο κλίμα της ομάδας νωρίς. Ταβάνι έχουμε μόνο τα όνειρα της διοίκησης. Όσο είναι κοντά και μας στηρίζει, εμείς πρέπει απλά να παίζουμε αυτό που ξέρουμε. "

Α.Τ: "Το συστατικό όλα τα χρόνια είναι ακόμα και παλιότερα όταν παλεύαμε να σωθούμε , είναι ότι είμαστε μία παρέα. Έχουμε πολύ καλό κλίμα . Εγώ είμαι πολλά χρόνια αρχηγός εδώ και ευχαριστιόμαστε όταν είμαστε όλοι μαζί."

Keywords
Τυχαία Θέματα