Β' ΕΘΝΙΚΗ | Γιώργος Τσαλμπούρης: Ο... Φούτσκα της Κατερίνης

Μπορεί να βλέπει τον κόσμο από τα 215 εκατοστά, όμως η τεχνική του παραπέμπει περισσότερο σε σμολ ή πάουερ φόργουορντ, παρά σε σέντερ. Ο Γιώργος Τσαλμπούρης είναι μόλις 17 ετών και οι άνθρωποι του Πιερικού / Αρχελάου αποφάσισαν φέτος να του δώσουν σημαντικό ρόλο.

Ο rising star του μπάσκετ της Κατερίνης γεννήθηκε στις 22/06/1996 στη Βέροια και μεγάλωσε στον Κολινδρο. Το μπασκετικό γονίδιο είναι μέσα του, καθώς ο πατέρας του, Κώστας Τσαλμπούρης, ήταν

παλαιότερα παίκτης και πλέον προπονητής στα τμήματα υποδομής του Πιερικού / Αρχελάου. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία μόλις 5 ετών.

Το παρατσούκλι... Φούτσκα της Κατερίνης είναι κάθε άλλο παρά τυχαίο, καθώς έχει στοιχεία που παραπέμπουν στον παλαίμαχο Ιταλό σούπερ σταρ (Πρωταθλητής Ευρώπης το 2003 με την φανέλα της Μπαρτσελόνα).

Ο ίδιος πάντως δηλώνει fan του διεθνή Ρώσου σούπερ σταρ των Μπρούκλιν Νετς, Αντρέι Κιριλένκο, ενώ από την Ελλάδα θαυμάζει τον πάουερ φόργουορντ / σέντερ του Παναθηναϊκού, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, λόγω του παρόμοιου στυλ παιχνιδιού τους.

Στο ματς των Κατερινιωτών με αντίπαλο το νεοφώτιστο στη Β' Εθνική, Αργοναύτη Καλαμαριάς, ο Γιώργος Τσαλμπούρης πραγματοποίησε ένα μεγαλοπρεπές νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ (πρόσθεσε και 3 κοψίματα). Όσο μεγαλώνει ωριμάζει και στον Πιερικό / Αρχέλαο... στάζουν μέλι για την αξία και τα περιθώρια εξέλιξη του διεθνούς παίκτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα