ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ | Κετσελίδης: "Εφαρμόζω τις αρχές των Ζοτς και Ιβκοβιτς"

Ευχαριστημένος από το επίπεδο του γεωργιανού μπάσκετ και από τις συνθήκες που έχει βρει στην Μία Τιφλίδας, εμφανίστηκε ο Γιώργος Κετσελίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη θα έρθει αν η Γεωργία εφαρμόσει τις μπασκετικές αρχές των Ομπράντοβιτς και Ιβκοβιτς.

Ο Ελληνας προπονητής που στο τέλος του Ιανουαρίου πήρε την μεγάλη απόφαση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μία Τιφλίδα, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα "worldsport.ge" και μίλησε για το επίπεδο του πρωταθλήματος

αλλά έδωσε και τις συμβουλές του και για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γεωργίας.


Για το πώς αξιολογεί το επίπεδο του μπάσκετ στην Γεωργία:
"Το επίπεδο του μπάσκετ αναπτύσσεται με δυναμικό τρόπο. Τα πάντα κινούνται σ' αυτόν τον ρυθμό. Η ομοσπονδία, οι παίκτες, οι προπονητές, οι διαιτητές και οι οπαδοί όλοι προσπαθούν για να υπάρξει εξέλιξη στο άθλημα. Αυτό θα αποφέρει καρπούς και είμαι σίγουρος ότι αν οι ενέργειες συνεχιστούν, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι το επίπεδο έχει αγγίξει το τέλειο. Αν η λίγκα δυναμώσει τότε αυτό θα έχει θετική επίδραση σε όλους, θα φτάσουμε το επίπεδο της Ευρωλίγκα. Οι παίκτες είναι ταλαντούχοι. Για να κάνει αυτή τη δουλειά πρέπει να είσαι αφοσιωμένος και αν βρίσκεσαι στην σωστή κατεύθυνση τότε ο στόχος σου θα γίνει πραγματικότητα".


-Για το ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στους Ελληνες και στους Λιθουανούς παίκτες και ποια είναι τα κοινά σημεία που έχουν τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα:
"Η Λιθουανία και η Γεωργία έχουν πρακτικά την ίδια φιλοσοφία πάνω στο μπάσκετ. Εδώ και στην Βαλτική λίγκα επικρατεί το ελεύθερο στυλ παιχνιδιού, με χαρακτηριστικά περιορισμένης άμυνας. Στην Ελλάδα υπάρχει αντίθετη προσέγγιση, στην οποία έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο προπονητές, όπως είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. Είναι οι ειδικοί που βοηθούν στην ανάπτυξη του Ελληνικού μπάσκετ. Η μπασκετική τους φιλοσοφία, είναι να διαβάζουν το παιχνίδι. Το ταλέντο, οπωσδήποτε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά το ταλέντο από μόνο του δεν μπορεί να πάει κάπου. Στην Γεωργία γίνεται η προσπάθεια να εφαρμοστούν αυτές οι αρχές των δύο κορυφαίων προπονητών και αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ. Σίγουρα αυτός ο δρόμος είναι σύνθετος και το αποτέλεσμα δεν θα έρθει αμέσως και όπως το θέλουμε, αλλά σας διαβεβαιώ ότι η ομάδα μας θα είναι πολύ καλύτερη και θα έχει σωστή ανάπτυξη στα πλέι-οφ".


Για την γνώμη του για την Εθνική ομάδα της Γεωργίας:
"Πιστεύω ότι η ομάδα μου μπορεί να φανεί χρήσιμη στην Εθνική ομάδα. Υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι παίκτες στην Γεωργία και αν δουλέψουν σωστά και φτάσουν το επίπεδο που ο καθένας τους μπορεί, τότε όλα θα πάνε καλά και οι οπαδοί θα μπορέσουν να δουν το θέαμα που θέλουν. Οι οπαδοί θα πρέπει να πάρουν ένα παράδειγμα από τους Λιθουανούς φιλάθλους. Θέλω ο κόσμος να έρθει κοντά στο Γεωργιανό μπάσκετ και θα σιγά -σιγά θα έρθουν και τα αποτελέσματα".

Keywords
Τυχαία Θέματα