Australian Open: “Κλειδώνουν” τα ημιτελικά

Με την ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης σε άνδρες και γυναίκες συνεχίζεται η δράση στη Μελβούρνη με την Rod Laver Arena να φιλοξενεί τα τέσσερα παιχνίδια που απέμειναν προκειμένου να “κλειδώσουν” τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης του φετινού Australian Open

Το πρόγραμμα της Τετάρτης θα ξεκινήσει στις 03:00 GR με την 19χρονη Τσέχα Λίντα Νόσκοβα, η οποία έκανε

τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας την Νο1 του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ και στη συνέχεια παίρνοντας άκοπη πρόκριση λόγω της εγκατάλειψης της Ελίνα Σβιτολίνα, να αντιμετωπίζει την επίσης ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά Νταγιάνα Γιαστρέμσκα στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση.

Θυμίζουμε ότι η 23χρονη Ουκρανή έχει ξεκινήσει την πορεία της από τα προκριματικά αποκλείοντας μάλιστα στον 2ο προκριματικό γύρο την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, ενώ αμέσως μετά πέταξε εκτός τουρνουά τόσο την πρωταθλήτρια του Wmbledon (2023) Μαρκέτα Βοντρούσοβα, αλλά και την πρώην Νο1 του κόσμου και δις πρωταθλήτρια του Australian Open, Βικτόρια Αζαρένκα. 

Αμέσως μετά (όχι πριν τις 04:30 GR) θα αγωνιστούν οι Χούμπερτ Χουρκάτς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ, με τον Πολωνό να έχει ρεκόρ 3-2 κόντρα στον Νο3 του κόσμου, ο οποίος έχει βγει νικητής στις τελευταίες δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις. 

Η πιο πρόσφατη ήταν στον τελικό του Χάλε το 2022 όπου ο Χουρκάτς παραχώρησε μόλις 5 games στον Μεντβέντεφ στο εντυπωσιακό 6-1, 6-4, ενώ στο μοναδικό Grand Slam παιχνίδι (Wimbledon 2021) που έχουν αναμετρηθεί ο Χουρκάτς είχε επικρατήσει στα 5 sets. 

Στο πρώτο παιχνίδι του βραδινού προγράμματος (10:15 GR) η Ρωσίδα Άννα Καλίνσκαγια, που απέκλεισε τις Σλόουν Στίβενς και Τζάσμιν Παολίνι θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Κινγουέν Ζενγκ για μια θέση στα ημιτελικά για πρώτη φορά στην καριέρα τους. 

Το καλύτερο, για το πρόγραμμα της Τετάρτης, είναι στο τέλος, με τον Κάρολος Αλκαράθ να αγωνίζεται απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Γερμανό να έχει το προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 4-3, ενώ μάλιστα τον κέρδισε και πρόσφατα στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στα ATP Finals στο Τορίνο. 

Ζβέρεφ και Αλκαράθ έχουν αναμετρηθεί δύο φορές σε Grand Slam (και οι δύο σε προημιτελική φάση) με τον Γερμανό να επικρατεί στο Roland Garros του 2022 μετά από μια επική μάχη, λίγο πριν τον σοκαριστικό του τραυματισμό στον αστράγαλο, ενώ στην πιο πρόσφατη, στο περασμένο US Open, ο Ισπανός κέρδισε εύκολα στα 3 sets. 

Το πρόγραμμα

ROD LAVER ARENA 

03:00 GR-Linda Noskova (Czech Republic) v Dayana Yastremska (Ukraine)NB 04:30 GR-9-Hubert Hurkacz (Poland) v 3-Daniil Medvedev (Russia)10:00 GR-Anna Kalinskaya (Russia) v 12-Zheng Qinwen (China)NB 11:30 GR-6-Alexander Zverev (Germany) v 2-Carlos Alcaraz (Spain)

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: “Κλειδώνουν” τα ημιτελικά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα