Australian Open: Τώρα αρχίζει το καλό…

Με τους προημιτελικούς του πάνω ταμπλό στους άνδρες και του κάτω ταμπλό στις γυναίκες συνεχίζεται η δράση στο Australian Open το οποίο διανύει την 10η μέρα του. 

H Rod Laver Arena θα φιλοξενήσει και τις τέσσερις αναμετρήσεις της Τρίτης σε μια ιδιαίτερα ζεστή ημέρα με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 30 βαθμούς. Το πρόγραμμα της ημέρας θα ξεκινήσει (04:00 GR)

με την αναμέτρηση της Μάρτα Κόστιουκ κόντρα στην Κόρι Γκοφ 

H πρωταθλήτρια του US Open του περασμένου Σεπτεμβρίου μετράει 11 σερί νίκες σε Grand Slam και δείχνει να ειναι ένα απο τα φαβορί, ωστόσο θα πρέπει να ξεπεράσει τη μαχητική Ουκρανή, η οποια στο τουρνουά της Αδελαΐδας το 2022 (πριν το Australian Open) είχε βάλει δύσκολα στην Αμερικανίδα χάνοντας το παιχνίδι στα 3 sets, στη μοναδική τους συνάντηση μέχρι σήμερα. 

Αμέσως μετά (όχι πριν από τις 05:30 GR) θα ξεκινήσει ο πρώτος χρονικά προημιτελικός των ανδρών με τον κάτοχο του τίτλου Νόβακ Τζόκοβιτς να αντιμετωπίζει τον Τέιλορ Φριτς. Ο Σέρβος μετράει 32 σερί νίκες στη Μελβούρνη, ενώ για τον Αμερικανό αυτή είναι η πρώτη φορά που θα παίξει σε προημιτελική φάση της διοργάνωσης. 

Ο Τζόκοβιτς διατηρεί ένα εντυπωσιακό σερί 8-0 απέναντι στον Φριτς με τον οποίον είχε συναντηθεί ξανά στα προημιτελικά και στο US Open του περασμένου Σεπτεμβρίου, ωστόσο αυτό που αξίζει να σημειωθεί ειναι ότι η μοναδική μεταξύ τους αναμέτρηση που ήταν πραγματικά αμφίρροπη ήταν στο Australian Open του 2021 με τον Φριτς να επιστρεφει από το 0-2 για να ηττηθεί με 3-2. 

Στο πρώτο ματς του βραδινού προγράμματος (10:00 GR) η κάτοχος του τίτλου, Αρίνα Σαμπαλένκα θα αντιμετωπίσει την Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, η οποία μπορεί να έχει χάσει στους 5 από τους 6 αγώνες που έχει δώσει απέναντι στην Λευκορωσίδα, ωστόσο έχει κατακτήσει τον τελευταίο που έγινε το 2023 στο Ντουμπάι πριν από περίπου ένα χρόνο. 

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας στην Rod Laver Arena (όχι πριν τις 11:30 GR) ο Γιάνικ Σίνερ θα παίξει κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ στο ίσως πιο αμφίρροπό από τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας. Ο Ιταλός, ο οποίος δεν έχει χάσει ακόμα set στο τουρνoυά έχει ρεκόρ 4-2 απέναντι στον Ρώσο, που με τη σειρά του θέλει να δώσει τέλος στην κατάρα των προημιτελικών σε Grand Slam καθώς δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σε κανέναν από τους 9 που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του! 

Το πρόγραμμα 

ROD LAVER ARENA (ώρα έναρξης 04:00GR)
4-Coco Gauff (USA) v Marta Kostyuk (Ukraine)
1-Novak Djokovic (Serbia) v 12-Teylor Fritz (USA)

Όχι πριν τις 10:00GR
2-Arina Sabalenka (Belarus) v 9-Barbora Krejicikova (Czech Republic)
4-Jannik Sinner (Italy) v 5-Andrey Rublev (Russia)

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Τώρα αρχίζει το καλό… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα