Εξασφάλισε την πρόκριση – Για πρωτιά με Πορτογαλία

Εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα play off ανόδου του Billie Jean King Cup η Εθνική Ελλάδος (Μ. Σάββατο 15/4), μετά τη χθεσινή της νίκη επί της Βοσνίας Ερζεγοβίνης με 2-1 στο tie.

Σήμερα, η “γαλανόλευκη” θα παίξει τον τελευταίο της αγώνα στον όμιλο κόντρα στην Πορτογαλία, για να ξεκαθαριστεί ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει την πρώτη θέση, και κατ’ επέκταση θα

έχει και την καλύτερη διασταύρωση στα play off.

Οι δυο πρώτοι των δύο ομίλων θα διασταυρωθούν με τις δεύτερες των άλλων ομίλων, και οι δυο νικήτριες ομάδες από τα επερχόμενα tie θα ανέβουν στο Group I της διοργάνωσης.

Αναφορικά με το χθεσινό παιχνίδι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για δεύτερη διαδοχική μέρα επικράτησε στον τελευταίο αγώνα, στο διπλό, για να πάρει τη νίκη στο tie, και έκανε το 3/3, χωρίς να έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα στη σύνθεσή της τη Μαρία Σάκκαρη.

Συγκεκριμένα, το σκορ άνοιξε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που έκανε το 1-0 λόγω της εγκατάλειψης της Ντέα Χέρτζελας στις αρχές του δεύτερου set. Το πρώτο έληξε με 6-1 υπέρ της 25χρονης Ελληνίδας τενίστριας, και το δεύτερο σταμάτησε στο 1-0 πάλι υπέρ της Βαλεντίνης.

Στο δεύτερο παιχνίδι, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ηττήθηκε από την Νεφίσα Μπερμπέροβιτς με 6-4, 6-4, μετά από ένα αρκετά κλειστό παιχνίδι, για να αποφασιστεί ο νικητής στο διπλό.

Εκεί, Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου δε συνάντησαν προβλήματα απέναντι στις Ανίτα Βάγκνερ και Νεφίσα Μπερμπέροβιτς, που τις νίκησαν με 6-3, 7-6(3), για την τρίτη διαδοχική νίκη της Ελλάδας, και τη μαθηματική πρόκριση στα ματς ανόδου.

Αποτελέσματα

Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου

Πορτογαλία – Ισραήλ 3-0
Βοσνία – Μάλτα 2-1

Μ. Τρίτη 11 Απριλίου

Ελλάδα – Ισραήλ 3-0
Πορτογαλία – Μάλτα 2-1

Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου

Ελλάδα – Μάλτα 2-1
Βοσνία – Πορτογαλία 1-2

Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου

Ελλάδα – Βοσνία 2-1
Ισραήλ – Μάλτα 2-1

Πρόγραμμα

Ελλάδα – Πορτογαλία
Ισραήλ – Βοσνία

Βαθμολογία

1. Ελλάδα: 3-0 (7-2)
2. Πορτογαλία: 3-0 (7-2)
3. Βοσνία: 1-2 (4-5)
4. Ισραήλ: 1-2 (2-7)
5. Μάλτα: 0-4 (4-8)

The post Εξασφάλισε την πρόκριση – Για πρωτιά με Πορτογαλία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα