China Open: “Λύγισε” την Μπόουτλερ η Σαμπαλένκα και πέρασε στον 3ο γύρο (vid)

Κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης Κέιτ Μπόουτλερ η Αρίνα Σαμπαλένκα, στο 2ο παιχνίδι της στο China Open, κερδίζοντάς την με 7-5, 7-6(2) ύστερα από 2 ώρες και 32 λεπτά αγώνα, για να προκριθεί στον 3ο γύρο της WTA 1000 διοργάνωσης.

Το ματς αυτό άνοιξε το αγωνιστικό πρόγραμμα του Diamond, με την No1 του κόσμου να δυσκολεύτε αρκετά απέναντι στην 27χρονη Βρετανίδα, που προερχόταν από τα προκριματικά του τουρνουά στο Πεκίνο, έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα πολύ καλές εμφανίσεις.

Η

Σαμπαλένκα ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της με 8 άσους, έχοντας σώσει το 83% των BP που δέχθηκε (10/12), ενώ παράλληλα μετουσίωσε σε δικό της break μόλις τις τρεις από τις 12 ευκαιρίες που είχε στη διάθεσή της. Είχε καλό ποσοστό σε κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο service (69%, 57/83), και σημείωσε 7 διπλά σφάλματα.

Στο 1ο set αμφότερες έδωσαν περισσότερη προσοχή στην ακεραιότητα των service τους μέχρι το 6ο game (3-3), όμως στο αμέσως επόμενο η Βρετανίδα βρήκε τον τρόπο να κάνει το πρώτο break, και εν συνεχεία με service game να φτάνει κοντά στην κατάκτηση του set (5-3).

Από εκεί και έπειτα όμως, η Λευκορωσίδα κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, υπερασπίζοντας το service της και παίρνοντας πίσω το break στο 10ο game (5-5), ενώ απέτρεψε το ενδεχόμενο του tie-break, καθώς με ένα μεγάλο hold αλλά και νέο break στο φινάλε πήρε την πρώτη στροφή του αγώνα (7-5).

Στο 2ο set και πάλι δε ξεχώριζε καμία τους ως το 8ο game (4-4), ενώ παρέμειναν οι ισορροπίες και μετά από 2 break εκατέρωθεν (5-5). Αμφότερες συνέχισαν τις υπερασπίσεις των service τους μέχρι τέλους και οδήγησαν το ματς στο tie-break (6-6). Μετά από σχεδόν 11 λεπτά, η Σαμπαλένκα κατάφερε να επικρατήσει με επιμέρους σκορ 7-2, και να πάρει την καθαρή νίκη (7-6(2).

Στη φάση των “16” θα αντιμετωπίσει την 27χρονη Ιταλίδα, αλλά και επίσης φορμαρισμένη, Τζάσμιν Παολίνι, με στόχο φυσικά να βρεθεί στα προημιτελικά και να διευρύνει το σερί νικών της στην ασιατική περιοδεία.

Dealing with the pressure

World No.1 @SabalenkaA comes from a break down in both sets to prevail over Boulter!

Awaits Paolini in the #ChinaOpen last 16 pic.twitter.com/ILGJ0huojB

wta (@WTA) October 3, 2023

(+6h) SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post China Open: “Λύγισε” την Μπόουτλερ η Σαμπαλένκα και πέρασε στον 3ο γύρο (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα