Davis Cup: Το προφίλ της Σλοβακίας

Η Σλοβακία θα είναι ο αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδος στο πλαίσιο της διεξαγωγής του World Group I του Davis Cup, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μια αναμέτρηση η οποία όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την ΕΦΟΑ θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου. 

H ελληνική ομάδα θα συναντήσει στο court έναν αρκετά δύσκολο και

έμπειρο αντίπαλο, όπου διαθέτει αρκετά και υπολογίσιμα “όπλα στη φαρέτρα του”, τα οποία μπορούν να σταθούν εμπόδιο στις προσπάθειες των διεθνών μας για την είσοδό τους στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η Σλοβακία προέρχεται από την ήττα στη σειρά αγώνων με την Ολλανδία τον περασμένο Σεπτέμβριο, με σκορ 4-0  και βρίσκεται στην 25η της παγκόσμιας κατάταξης με 295,25 πόντους, με την Ελλάδα βρίσκεται στην 42η θέση, έχοντας 262,50 πόντους.

Το ρόστερ της Σλοβακίας

Ο Νο1 της Εθνικής Σλοβακίας είναι ο Άλεξ Μόλτσαν, ο οποίος βρίσκεται στο No. 81 του κόσμου, και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυτός που θα κοιτάξει στα μάτια τον Στέφανο Τσιτσιπά, ίσως στο πιο σημαντικό ζευγάρι του tie.

Ο Σλοβάκος μάλιστα αγωνίστηκε στο χωμάτινο τουρνουά του Μπάσταντ αυτή την εβδομάδα όπου ηττήθηκε στα 3 set από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ενώ στο ίδιο τουρνουά συμμετείχε και ο Νο3 της Σλοβακίας και Νο159 του κόσμου, Γιόζεφ Κόβαλικ, ο οποίος έκανε την έκπληξη επικρατώντας του Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 2-1 set

Ανάμεσα σε Μόλτσαν και Κόβαλικ βρίσκεται ο 24χρονος Λούκας Κλέιν, που βρίσκεται στο No155 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και στο No619 στα διπλά.

Επόμενος είναι ο 32χρονος Νόμπερτ Γκόμπος, που βρίσκεται στο No181 (πρώην Νο80) στην κατάταξη, αλλά και την καλύτερη θέση στα διπλά, συγκριτικά με τους συμπατριώτες του (No238), και τέλος ο 20χρονος Λουκάς Ποκόρνι, που είναι στο No623 στα μονά, και στο No391 στα διπλά  Αρχηγός της ομάδας είναι ο 54χρονος Τίμπορ Τοθ. 

Το ιστορικό της Σλοβακίας στη διοργάνωση

Η Σλοβακία δεν έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα το Davis Cup, όμως έφτασε πολύ κοντά στον τίτλο το 2005, που τερμάτισε ως φιναλίστ, καθώς ηττήθηκε στον τελικό από την Κροατία με 3-2 στις νίκες. Ο Μάριο Άντσιτς κατάφερε να επιβληθεί του Μίκαλ Μέρτινακ στον 5ο αγώνα της σειράς, και να δώσει το τρόπαιο στους Κροάτες. 

Οι Σλοβάκοι συμμετέχουν στη διοργάνωση από το 1994, και έχουν αγωνιστεί σε 65 ties, από τα οποία έχουν κερδίσει τα 38 (ρεκόρ 38-27). Έχουν υπάρξει 11 χρόνια στο World Group, οπότε διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία της περίστασης, και τις περισσότερες νίκες για το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα έχουν πετύχει οι Κάρολ Κούτσερα (33-18) και Ντομινίκ Ερμπάτι (33-25).

Ο Ντομινίκ Ερμπάτι έχει τις περισσότερες νίκες στα μονά από κάθε άλλο Σλοβάκο (28-14), ενώ στα διπλά πρώτος σε νίκες είναι ο Φίλιπ Πόλασεκ (14-4). Την καλύτερη ομάδα στο διπλό συνθέτουν ο Φίλιπ Πόλασεκ με τον Ίγκορ Ζελένεϊ, παραμένοντας αήττητοι στο θεσμό (6-0). 

The post Davis Cup: Το προφίλ της Σλοβακίας appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα