H εξαιρετική παράδοση της Σάκκαρη στην Ντόχα (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στο Qatar TotalEnergies Open, το οποίο φέτος ειναι 1000άρι (εναλλάσσεται κάθε χρόνο από 500άρι σε 1000άρι με το Ντουμπάι μέχρι το 2024) με την Ελληνίδα τενίστρια να αντιμετωπίζει στον 2ο γύρο (έχει περάσει bye από τον 1ο) είτε την 19χρονη Λίντα Νόσκοβα, είτε την Αμερικανίδα προερχόμενη από τα προκριματικά, Μπερνάρντα Πέρα. 

Αυτή είναι η 7η συμμετοχή

για την Σάκκαρη στο συγκεκριμένο τουρνουά, στο οποίο έχει γνωρίσει σημαντικές επιτυχίες, αλλά και μεγάλες νίκες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Σάκκαρη τα τελευταία 2 χρόνια έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ από το 2021 δεν έχει αποκλειστεί πριν από τα προημιτελικά μετρώντας ρεκόρ 10-6. 

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι αν εξαιρέσουμε τις δύο πρώτες ήττες, η μία στα προκριματικά του 2013 και η άλλη στον 1ο γύρο του 2018 (η μοναδική φορά που η Σάκκαρη έφυγε από τον πρώτο της αγώνα στο τουρνουά), οι υπόλοιπες τρεις ήττες που ακολούθησαν ήταν από πρώην (και μετέπειτα) Νο1 παίκτριες στον κόσμο. 

Το 2013 και το 2018 η Σάκκαρη ηττήθηκε από τις Αναστάσια Ροντιόνοβα και Σοράνα Κιρστέα, ενώ το 2020 αποκλείστηκε στη φάση των “16” από την Αρίνα Σαμπαλένκα που λίγες μέρες αργότερα κατέκτησε τον τίτλο. 

Το 2021 η-τότε-Νο25 του κόσμου Σάκκαρη θα κερδίσει στη φάση των “16” την Νο19 της κατάταξης, Μάντισον Κις με το επιβλητικό 6-2, 6-2, για να χάσει στα προημιτελικά από την μετέπειτα φιναλίστ Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα. 

Το 2022 θα φτάσει για πρώτη φορά στα ημιτελικά κάνοντας μια απίστευτη πορεία κερδίζοντας κατά σειρά τις: Αν Λιν, Τζέσικα Πεγκούλα και Κόρι Γκοφ χωρίς να χάσει set, σταματώντας μόνο από την ανίκητη εκείνο το διάστημα Ίνκα Σφιόντεκ που αμέσως μετά κατέκτησε τον τίτλο. 

Πέρσι η Σάκκαρη έφτασε και πάλι στα ημιτελικά κερδίζοντας, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, την Καρολίν Γκαρσία στα προημιτελικά, για να σταματήσει πάνω στην Τζέσικα Πεγκούλα. 

Παρά την πολύ καλή παρουσία της στη διοργάνωση η Σάκκαρη θα προσπαθήσει στην Ντόχα να επιστρέψει στις νίκες μετά από τις δύο σερί ήττες σε Australian Open και Άμπου Ντάμπι. 

QATAR OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (+1h)

The post H εξαιρετική παράδοση της Σάκκαρη στην Ντόχα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα