IMG Future Stars: Με Ελληνικό χρώμα το μεγάλο τουρνουά στο Tatoi

Ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά juniors πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Tatoi Club της Αθήνας στο διάστημα 25 Απριλίου με 1η Μαίου 2022. O λόγος για το “IMG Future Stars”, μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου με σκοπό την ανάδειξη της νέας γενιάς του τένις. 

Στο τουρνουά αυτό θα συμμετάσχουν οι 48 καλύτεροι

αθλητές και αθλήτριες κάτω των 12 ετών παγκοσμίως και οι νικητές (αγόρια και κορίτσια) θα λάβουν πρόσκληση για το Eddie Herr International Junior Championship (κάτω των 14 ετών) που πραγματοποιείται στην Ακαδημία IMG, στο Bradenton της Florida. Μάλιστα, ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκονται και 3 Ελληνόπουλα: ο Ραφαήλ Παγώνης, ο Αλέξανδρος Αυγέρης και η Λυδία Παναγιωτίδου, οι οποίοι έχουν κάνει αρκετή αίσθηση τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό. 

Ο Ραφαήλ Παγώνης (ΟΑ Γλυφάδας) που επελέγη από την επιτροπή αξιολόγησης και θα αγωνιστεί με wild card, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως σύμφωνα με τον Πατρίκ Μουράτογλου σε ηλικία μόλις 10 ετών! Ο Ράφα που έχει ήδη υπογράψει διεθνές συμβόλαιο με την Babolat, είναι αθλητής του Παντελή Μοσχούτη ενώ προπονείται και στην Mouratoglou Tennis Academy στην Γαλλία, συμμετέχοντας διαρκώς σε διεθνή τουρνουά με αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Ο πιο πρόσφατος τίτλος του ήταν στο Ε1 της 9ης εβδομάδας τον Μάρτιο (αήττητος μέχρι σήμερα στην Ελλάδα), ενώ στο διεθνές τουρνουά της Λεμεσού Tennis Europe έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και όπως φαίνεται το IMG Future Stars θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο. 

Ο Αλέξανδρος Αυγέρης (ΑΟΑ Αμπελοκήπων Μενεμένης) προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά μέσω των προκριματικών κερδίζοντας τον Χρήστο Αφρουδάκη (ΟΑ Βούλας) με 6-2, 6-2 στον τελικό. Ο 12χρονος είναι το Νο1 στην Ελλάδα στην κατηγορία Α12, ενώ έφτασε πρόσφατα στον ημιτελικό του Tennis Europe της Λεμεσού και κατέκτησε το Ε1 9ης στα διπλά τον Μάρτιο. 

Η Λυδία Παναγιωτίδου (ΟΑ Θεσσαλονίκης) προκρίθηκε και αυτή μέσω της διαδικασίας των προκριματικών κερδίζοντας την Βασιλική Λιαγκριδώνη (ΓΟ Περιστερίου Παλάσκας) με 6-1, 6-0. Η 11χρονη Λυδία είναι Νο1 στην Ελλάδα στην κατηγορία Κ12 και πρόσφατα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα Τίρανα στο τουρνουά Tennis Europe, στα μονά αλλά και στα διπλά. Η Παναγιωτίδου είχε άλλη μια επιτυχία τον Μάρτιο καθώς σήκωσε τον τίτλο και στο Tennis Europe της Λεμεσού στο ταπλό των διπλών. 

Η Λυδία που είναι μικρή αδερφή της Αλεξάνδρας Παναγιωτίδου, προπονείται με τον Μάριο Μιχαηλίδη στον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης που έχει παράδοση στην ανάπτυξη κορυφαίων Ελλήνων τενιστών.

The post IMG Future Stars: Με Ελληνικό χρώμα το μεγάλο τουρνουά στο Tatoi appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα