Indian Wells: Αντίθετοι δρόμοι για Σφιόντεκ, Ριμπάκινα (vid)

08:16 9/3/2024 - Πηγή: Tennis24

Συναρπαστική ημέρα την Παρασκευή στο Indian Wells, με την Ίγκα Σφιόντεκ να ξεκινάει δυνατά τις υποχρεώσεις της στο BNP Paribas Open, τις Κέρμπερ και Βοζνιάκι να δηλώνουν δυναμικό παρόν και την κάτοχο του τίτλου, Έλενα Ριμπάκινα να αποσύρει τη συμμετοχή της λόγω ασθένειας.

Λίγο πριν την προγραμματισμένη της πρεμιέρα κόντρα στην

Νάντια Ποντορόσκα, η Ριμπάκινα ενημέρωσε τους διοργανωτές ότι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο WTA 1000 τουρνουά της Καλιφόρνια, αντιμετωπίζοντας έντονα προβλήματα στο στομάχι της.

“Οι κοντινοί μου ήξεραν καλά τι σημαίνει αυτό το τουρνουά για μένα και πόσο ήθελα να επιστρέψω και να υπερασπιστώ τον τίτλο μου” ανέφερε χαρακτηριστικά το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά την πρόωρη έξοδο στο Australian Open (2ος γύρος), η Ριμπάκινα πήρε τον τίτλο στο Αμπού Ντάμπι (Κασάτκινα), έφτασε τελικό στην Ντόχα (Σφιόντεκ) και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Ντουμπάι από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Τζασμίν Παολίνι.

Παρά την απουσία της από το Indian Wells, η Ριμπάκινα κινδυνεύει να χάσει θέση στη WTA Rankings, μόνο αν η Πέγκουλα κατακτήσει τον τίτλο.

Στο μεταξύ, το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ πραγματοποίησε εντυπωσιακή πρεμιέρα στη διοργάνωση, επικρατώντας 6-3, 6-0 της Αμερικανίδας, Ντάνιελ Κόλινς, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 3ο γύρο όπου θα συναντήσει την Λίντα Νόσκοβα μετά και τη νίκη της Τσέχας επί της Καμίλα Τζιόρτζι με 6-3, 7-5.

Μέχρι το 4-3 του εναρκτήριου σετ, η αναμέτρηση της Σφιόντεκ με την Κόλινς θύμιζε τον επικό τους αγώνα στη Μελβούρνη, ωστόσο η Πολωνή με 9 συνεχόμενα games, έβαλε τέλος στα όνειρα της Αμερικανίδας.

Μεγάλη νίκη με ανατροπή 5-7, 6-3, 6-3 επί του Νο10 του ταμπλό, Γέλενα Οσταπένκο σημείωσε η Αντζελίκ Κέρμπερ η οποία σημείωσε μόλις τη δεύτερη νίκη της στη χρονιά, σε σύνολο 8 αγώνων.

Η 36χρονη Γερμανίδα, πρώην Νο1 και νυν Νο607 στον κόσμο, θα παίξει με την Βερόνικα Κουντερμέτοβα στον επόμενο γύρο.

Σπουδαία νίκη σημείωσε και η Καρολίν Βοζνιάκι που κέρδισε με 7-6(5), 6-3 την Ντόνα Βέκιτς και θα αναμετρηθεί με την Κέιτι Βόλινετς στον 3ο γύρο, μετά την εξίσου μεγάλη επιτυχία της Τσέχας επί της Ονς Ζαμπέρ με 6-4, 6-4.

WTA BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-10h)

The post Indian Wells: Αντίθετοι δρόμοι για Σφιόντεκ, Ριμπάκινα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα