Indian Wells: Μενού με Τσιτσιπά και… blockbuster (vids)

To πρόγραμμα της 9ης ημέρας του Indian Wells περιλαμβάνει φυσικά την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Φάμπιο Φονίνι (όχι πριν τις 05:30 GR), αλλά και το μεγάλο παιχνίδι που θα διεξαχθεί λίγες ώρες πριν με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να κοντράρεται με τον Άντι Μάρεϊ.

Τα παιχνίδια της Τρίτης (12/10) αφορούν την δεύτερη…δόση του 3ου γύρου με τους νικητές να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στους “16” της διοργάνωσης. 

“Σύμμαχος” η παράδοση κόντρα στους Ιταλούς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Φάμπιο Φονίνι, στην 3η μεταξύ τους συνάντηση μετά από

εκείνες σε Στοκχόλμη (2018) και Ρώμη (2019) με τον Έλληνα τενίστα όχι μόνο να φτάνει σε ισάριθμες νίκες χωρίς να χάσει set, αλλά να παραχωρεί συνολικά 12 games

Ωστόσο, ο 23χρονος έχει χτίσει μια εξαιρετική παράδοση απέναντι σε Ιταλού τενίστες κόντρα στους οποίους έχει ρεκόρ 13-3(!), ενώ τη φετινή σεζόν (από το Australian Open και μετά), μετράει 7 συνεχόμενες προκρίσεις. 

Από δύο φορές έχει αποκλείσει τον Ματέο Μπερετίνι, δύο τον Λορέντζο Σονέγκο, άλλες δύο τον Λορέντζο Μουζέτι, ενώ έχει ακόμη μία νίκη-πρόκριση απέναντι στον Γιανίκ Σίνερ. 

Ζβέρεφ ή Μάρεϊ; 

Αναμφίβολα το πιο…εμπορικό παιχνίδι της ημέρας δεν είναι άλλο από αυτό του Αλεξάντερ Ζβέρεφ κόντρα στον Άντι Μάρεϊ, με τον Γερμανό να έχει ηττηθεί και στις δύο αναμετρήσεις κόντρα στον Βρετανό. 

Κι αν το 2016 (Australian Open) ο Μάρεϊ πραγματικά ήταν-ούτως ή άλλως-ασταμάτητος, το 2020 στο Σινσινάτι σε μια από τις πρώτες του δυνατές αναμετρήσεις μετά από την επέμβαση στο ισχίο, ο Σκωτσέζος είχε καταφέρει να κερδίσει τον Ζβέρεφ στα 3 sets σε μια αναμέτρηση που κράτησε 2,5 ώρες.

Ενδιαφέρον παιχνίδι από τα…παλιά είναι κι αυτό του Γκαέλ Μονφίς απέναντι στον Κέβιν Άντερσον με τον Γάλλο να έχει ρεκόρ 5-1 απέναντι στον Νοτιοαφρικανό, ενώ ο εξαιρετικός αυτή την εβδομάδα, Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας θα παίξει κόντρα στον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι.

Παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον είναι αυτό του Κριστιάν Γκαρίν απέναντι στον Άλεξ ντε Μινόρ με το συγκεκριμένο ζευγάρι να διασταυρώνεται με αυτό του Τσιτσιπά στον 4ο γύρο, ενώ μια ακόμη αναμέτρηση που αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετά βλέμματα είναι αυτή του Κάρεν Χατσάνοφ με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα στην επανάληψη του ημιτελικού των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. 

Τα πρώτα εισιτήρια των προημιτελικών

Στο γυναικείο ταμπλό θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες αναμετρήσεις για τις “16” με την Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα και την Ουκρανή Ελίνα Σβιτολίνα να ανοίγουν το πρόγραμμα στο κεντρικό κόρτ. 

Σειρά θα πάρουν οι Σέλμπι Ρότζερς με την Αμερικανίδα να αντιμετωπίζει την εκπληκτική Καναδή, Λέιλα Φερνάντεζ, ενώ το 3ο παιχνίδι στο κεντρικό ταμπλό, όσον αφορά τις γυναίκες θα είναι αυτό της Γερμανίδας Αντζελίκ Κέμπερ με την Αυστραλή Άιλα Τομλιάνοβιτς. 

Η Ίγκα Σφιόντεκ δοκιμάζεται κόντρα στην Γέλενα Οσταπένκο, η Ονς Ζαμπέρ απέναντι στην προερχόμενη από τα προκριματικά Άννα Καλίνσκαγια, ενώ σε μια από τις σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα θα παίξει απέναντι στην Ισπανίδα Πόλα Μπαντόσα. 

Στο “εμφύλιο” της ημέρας η Λευκορωσίδα Βικτόρια Αζαρένκα θα βρει απέναντί της την συμπατριώτισσά της Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς, ενώ η μεγάλη έκπληξη του τουρνουά και lucky loser Βραζιλιάνα Μπεατρίζ Χάνταντ Μάια θα προσπαθήσει να σταματήσει το εντυπωσιακό…κρεσέντο της Εσθονής Ανέτ Κονταβέϊτ (17/18 νίκες) σημειώνοντας ακόμα μία μεγάλη πρόκριση. 

INDIAN WELLS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-10h)

INDIAN WELLS WOMEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-10h)

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Indian Wells: Μενού με Τσιτσιπά και… blockbuster (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα