Madrid Open: O απόλυτος τελικός στη Μαδρίτη

14:10 6/5/2023 - Πηγή: Tennis24

Ίγκα Σφιόντεκ και Αρίνα Σαμπαλένκα θα συναντηθούν στον τελικό της Μαδρίτης το Σάββατο (19:30 GR) με στόχο τη διεκδίκηση του τίτλου του Madrid Open που για την Σαμπαλένκα θα είναι η 2η φορά μετά το 2021, αλλά για την Σφιόντεκ η μόλις 1η στη 2η εμφάνισή της στο τουρνουά. 

Και οι δύο φιναλίστ προέρχονται από δύο επιβλητικές νίκες με straight sets, κόντρα σε Μαρία Σάκκαρη και Βερόνικα Κουντερμέτοβα όπου τα 3 από τα 4 sets έληξαν με 6-1, με την Λευκορωσίδα να επικρατεί της Ελληνίδας τενίστριας με 6-4, 6-1 και την Σφιόντεκ να κερδίζει την Κουντερμέτοβα με 6-1, 6-1. 

Η

πορεία της Σφιόντεκ μέχρι τον τελικό 

1R: Bye2R: Ζούλια Γκράμπχερ (Αυστρία) 6-3, 6-23R: Μπερνάρντα Πέρα (ΗΠΑ) 6-3, 6-24R: Εκατερίνα Αλεξαντρόβα (Ρωσία) 6-4, 6-7(3), 6-3QF: Πέτρα Μάρτιτς (Κροατία) 6-3, 6-0SF: Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Ρωσία) 6-1, 6-1

Η πορεία της Σαμπαλένκα μέχρι τον τελικό 

1R: Bye2R: Σοράνα Κιρστέα (Ρουμανία) 6-4, 6-33R: Καμίλα Οσόριο (Κολομβία) 6-4, 7-54R: Μίρα Αντρέεβα (Ρωσία) 6-3, 6-1QF: Μαγιάρ Σερίφ (Αίγυπτος) 2-6, 6-2, 6-1SF: Μαρία Σάκκαρη (Ελλάδα) 6-4, 6-1

Με βάση την ποιότητα και το τένις που παίζουν αυτό το διάστημα και οι δύο παίκτριες ο τελικός γυναικών στη Μαδρίτη αναμένεται αρκετά συναρπαστικός, αλλά και…ιστορικός. Κι αυτό γιατί είναι η μόλις 3η φορά τα τελευταία 40 χρόνια (στη χωμάτινη περίοδο) που η Νο1 του κόσμου συγκρούεται με την Νο2 για 2η φορά μέσα σε μια σεζόν. 

Η πρώτη έγινε το 1984 μεταξύ της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και της Κρις Έβερτ, ενώ η 2η ήταν το 2013 με τις Σερίνα Γουίλιαμς και Μαρία Σαραπόβα. Να θυμίσουμε ότι Σφιόντεκ και Σαμπαλένκα είχαν αναμετρηθεί και στον τελικό της Στουτγκάρδης λίγο πριν από τη Μαδρίτη

Από την πλευρά της η Σφιόντεκ, η οποία έχει ρεκόρ 25-4 τη φετινή σεζόν, δεν έχει ηττηθεί στο χώμα φέτος (9-0) ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από το Roland Garros του 2020 μέχρι και σήμερα μετράει 46 νίκες σε 49 αναμετρήσεις! 

Οι μοναδικές ήττες για την Πολωνή φέτος είναι οι δύο από την Έλενα Ριμπάκινα (Australian Open, Indian Wells), ενώ οι άλλες δύο προήλθαν από την Τζέσικα Πεγκούλα (United Cup) και Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα στον τελικό του Ντουμπάι. 

Για την Σφιόντεκ αυτός θα είναι ο 17ος τελικός καριέρας (13-3), αλλά και ο 4ος φετινός έχοντας κατακτήσει μέχρι τώρα δύο στο Κατάρ, τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά κι αυτό της Στουγκάρδης τον περασμένο Απρίλιο. 

Η Σαμπαλένκα από τη μεριά της παίζει σε ένα τουρνουά αρκετά ιδιαίτερο (λόγω των συνθηκών), με το κεντρικό court Manolo Santana να έχει υψόμετρο στα 1,400 μέτρα, γεγονός που βολεύει το παιχνίδι της Λευκορωσίδας τόσο στα χτυπήματα εδάφους (groundstrokes), όσο και στα service. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ημιτελικό κόντρα στην Σάκκαρη, ο μέσος όρος των service της Σαμπαλένκα άγγιζε τα 130χλμ./ώρα, πλησιάζοντας αρκετά τον μέσο όρο των ανδρών. 

Επομένως αν η Σαμπαλένκα θέλει να κερδίσει την Σφιόντεκ στην αγαπημένης της επιφάνεια, το Madrid Open είναι ίσως το κατάλληλο τουρνουά για την Λευκορωσίδα, η οποία θα ψάξει και τη ρεβάνς για την ήττα της στον τελικό της Στουγκάρδης, αλλά κι ένα πολύ καλό…δώρο για τα γενέθλιά της τα οποίο ήταν την Παρασκευή 5 Μαΐου

Για την Σαμπαλένκα αυτός θα είναι ο 23ο τελικός καριέρας (12-10), αλλά και ο 5ος φετινός πριν καλά καλά έρθει το τουρνουά της Ρώμης, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν και η συμπατριώτισσά της Βικτόρια Αζαρένκα το 2012. 

Όσον αφορά τις μεταξύ τους αναμετρήσεις η Σφιόντεκ έχει το προβάδισμα με 5-2, με τις μοναδικές νίκες της Σαμπαλένκα να είναι σε επίπεδο WTA Finals η μία το 2021 στη φάση των ομίλων και η άλλη πέρσι στα ημιτελικά.

MADRID OPEN WOMEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Madrid Open: O απόλυτος τελικός στη Μαδρίτη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα