Madrid Open: Ο Τσιτσιπάς νίκησε Μπαέζ και…νεύρα (vids)

23:23 1/5/2023 - Πηγή: Tennis24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε 3 sets (για δεύτερο σερί παιχνίδι) για να ξεπεράσει τον ανταγωνιστικό Σεμπάστιαν Μπαέζ, αλλά και τα πολλά νεύρα που έβγαλε στο παιχνίδι επικρατώντας με 7-5, 3-6, 6-3 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 4ο γύρο του Madrid Open

Ο Τσιτσιπάς, σε μια από τις άσχημες βραδιές του χρειάστηκε να μετατρέψει το 3-5 σε 7-5 (σβήνοντας και set-point), ενώ στο τελευταίο game των 7 λεπτών έσβησε 2 break-points του Μπαέζ

σφραγίζοντας τη νίκη.

Ο Έλληνας τενίστας δεν είχε “σύμμαχο” το εκπληκτικό πρώτο service που είχε στην πρεμιέρα του το περασμένο Σάββατο, ωστόσο έκλεισε το παιχνίδι κερδίζοντας το 78% των κερδισμένων πόντων στο πρώτο service, σημείωσε 31 winners, ενώ υπέπεσε σε 45 αβίαστα λάθη! 

Αυτή ήταν η 22η νίκη στη σεζόν για τον Τσιτσιπά (22-6), η 10η στη διοργάνωση (10-4), αλλά και η 10η κόντρα σε Αργεντινούς παίκτες σε 13 αναμετρήσεις! 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να κρατούν σχετικά εύκολα το service τους με τον Τσιτσιπά να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεύτερο, αλλά και στα πολλά αβίαστα λάθη. Αυτό είχε ως συνέπεια να έρθει το πρώτο break του αγώνα από τη ρακέτα του Μπαέζ, ο οποίος πήρε προβάδισμα με 5-3, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς. 

Ο Αργεντινός κατάφερε αρχικά να σβήσει το διπλό break-point του Τσιτσιπά (15/40), ενώ αργότερα έσωσε ακόμα ένα, φτάνοντας μάλιστα σε set-point. Ωστόσο, οι επόμενοι τρεις πόντοι ανήκαν στον Τσιτσιπά που πήρε πίσω το χαμένο service μειώνοντας σε 5-4, ενώ με hold στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5. 

Ο Μπαέζ σέρβιρε για να εξασφαλίσει (τουλάχιστον) το tie-break, όμως ο Τσιτσιπάς με νέο break έκανε το 6-5 για να ολοκληρώσει τη μίνι ανατροπή στο service του και με 7-5 να πάρει προβάδισμα με 1-0, σε ένα set όπου ο Έλληνας τενίστας είχε 11 winners και 22 αβίαστα λάθη!

Το 2ο σκέλος ξεκίνησε ακόμα πιο άσχημα για τον Νο5 του κόσμου, με τον Μπαέζ να φτάνει σε break και σε συνδυασμό με τα δύο hold να κάνει το 3-0. Από εκεί και πέρα κανένα service δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα με τον Αργεντινό να κλείνει αυτή τη φορά το set και με 6-3 ισοφάρισε σε 1-1. 

Το decider set ξεκίνησε όπως και το 1ο με τους δύο παίκτες να κρατούν το service τους. Στο 7ο game ο Μπαέζ κατάφερε να προηγηθεί με 15/30 όμως ο Τσιτσιπάς με καλές τοποθετήσεις στο service του κατάφερε να το κλείσει κάνοντας το 4-3. 

Το καθοριστικό break ήρθε στο επόμενο game με τον Τσιτσιπά να αυξάνει το προβάδισμα σε 5-3 παίρνοντας τις μπάλες για να σφραγίσει τη νίκη.

Σε ένα δραματικό service-game που κράτησε 7 λεπτά ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σβήσει 2 break-points του Μπαέζ και μετά από 2 match-points να φτάνει στην πρόκριση στον 4ο γύρο.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό και Νο42 του κόσμου Μπερνάβες Θαπάτα Μιράγες, ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε δύσκολα τον Ρώσο Ρομάν Σαφιούλιν με 6-3, 3-6, 6-3. 

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Madrid Open: Ο Τσιτσιπάς νίκησε Μπαέζ και…νεύρα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα