NextGen Finals: Ο τίτλος στον Μετζέντοβιτς (vids)

Ο Χαμάντ Μετζέντοβιτς κατέκτησε τα φετινά NextGen Finals μετά τη νίκη του στον τελικό της Τζέντα κόντρα στον Νο1 του ταμπλό Άρθουρ Φις με 3-4(6), 4-1, 4-2, 3-4(9), 4-1 σε 2 ώρες και 14 λεπτά.

The man of the moment @MedjedovicHamad is the #NextGenATPFinals champ 2023! pic.twitter.com/wMInWxbnK8

Tennis TV (@TennisTV) December 2, 2023

Έτσι

μετά τα ATP Finals, όπου μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς και τα NextGen Finals κατέληξαν σε σέρβικα χέρια και μάλιστα σε κάποιον τον οποίον ο Τζόκοβιτς έχει…ευεργετήσει πολλές φορές φορές όχι μόνο με τις συμβουλές του, αλλά και οικονομικά. 

Ο Σέρβος και Νο110 του κόσμου τελείωσε τον τελικό με 19 άσους (ένα μόλις διπλό λάθος) κερδίζοντας το 88% των πόντων πίσω από το πρώτο service (61/69), σβήνοντας και τα 4 break-points του Φις, ενώ από την πλευρά του ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός κερδίζοντας τα 3 από τις 4 ευκαιρίες για break. 

Το 1ο set κρίθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Μετζέντοβιτς έδειξε αδυναμίες, καθώς προηγήθηκε με 6/4 έχοντας 2 set-points στη διάθεσή του, με τον Φις ωστόσο να κερδίζει τους 4 επόμενους πόντους και μαζί το set κάνοντας το 1-0. 

Ακολούθησε ένα επιβλητικό set από πλευράς Μετζέντοβιτς, με τον Σέρβο να προηγείται με 3-0 έχοντας σπάσει το service του Φις (2-0) για να το κλείσει αμέσως μετά με 4-1 ισοφαρίζοντας σε 1-1.Όπως στο 2ο έτσι και στο 3ο ο Μετζέντοβιτς χρειάστηκε ένα break (1-0) για να φτάσει στην κατάκτηση με 4-2 παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 απέχοντας μόλις ένα set από τον τίτλο. 

Στο 4ο set ο Φις έφτασε κοντά στο πρώτο του break έχοντας διπλό break-point (15/40) στο 4ο game όμως ο Μετζέντοβιτς κατάφερε να το σβήσει ισοφαρίζοντας σε 2-2. Το set πήγε στο tie-break εκεί που ο Σέρβος είχε δύο championship-points (6/5, 8/7), αλλά ο Φις κατάφερε να όχι μόνο να βγει από τη δύσκολη θέση, αλλά και με 11/9 να πάρει το set κάνοντας το 2-2. 

Ωστόσο, στο 5ο και καθοριστικό game ο Μετζέντοβιτς βρήκε και πάλι γρήγορο break (2-0) και σε συνδυασμό δύο holds έκανε το 3-0 για να ολοκληρώσει το θρίαμβο λίγο αργότερα κατακτώντας τον τίτλο. 

NEXT GEN ATP FINALS DRAWS & RESULTS | SCHEDULE (+1h)

The post NextGen Finals: Ο τίτλος στον Μετζέντοβιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα