Paris Masters: Ο Τζόκοβιτς πήρε ρεβάνς και πρόκριση στα ημιτελικά (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε ένα ακόμα δύσκολο βράδυ στο Παρίσι, που τελείωσε και πάλι στα 3 sets, με τον Σέρβο να επικρατεί του κάτοχου του τίτλου Χόλγκερ Ρούνε με 7-5, 6-7(3), 6-4 μετά από περίπου 3 ώρες, σφραγίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Rolex Paris Masters, παίρνοντας παράλληλα ρεβάνς για την περσινή του ήττα στον τελικό του τουρνουά από τον Δανό.

31-1 on hard courts this season @DjokerNole wins the Paris 2022 final

rematch 7-5 6-7 6-4 against Rune #RolexParisMasters pic.twitter.com/P5ko7k5Bh2

Tennis TV (@TennisTV) November 3, 2023

Αυτή ήταν η 49η φετινή νίκη για τον Νο1 του κόσμου, η 31η σε hard courts (31-1), η 15η σερί μετά από τον τελικό του Wimbledon και την ήττα από τον Κάρλος Αλκαράθ, αλλά και την 28η σε 29 ματς μετά από τον τελικό του Roland Garros

Ο Νο1 στον κόσμο σταμάτησε στους 10 άσους (4 διπλά λάθη) κέρδισε το 83% των πόντων πίσω από το πρώτο service (39/47), είχε 7 λιγότερους winners από τον Ρούνε (31-38) κι ένα λιγότερο αβίαστο λάθος, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 4 ευκαιρίες για break. 

Από την πλευρά του ο κάτοχος του τίτλου έκανε ό,τι μπορούσε στον προημιτελικό, ακολούθησε το πλάνο του Μπέκερ με τις επιθέσεις στο δεύτερο service του Σέρβου, όμως δεν μπόρεσε να κάνει ό,τι και πέρσι και να φτάσει στην ολική ανατροπή. 

The shot
The celebration

Not sure which one's better from @DjokerNole #RolexParisMasters pic.twitter.com/Hoi3HOAIR9

Tennis TV (@TennisTV) November 3, 2023

Ο Τζόκοβιτς, μετά από ένα κλειστό 1ο set όπου μέχρι το 11ο game οι δύο παίκτες κρατούσαν το service τους, ευτύχησε να φτάσει σε break στην πρώτη του απόπειρα στο πρώτο break-point στο παιχνίδι γεγονός που του χάρισε παράλληλα και το set και με 7-5 έκανε το 1-0. 

Το 2ο set ξεκίνησε καλύτερα για τον Δανό, ο οποίος βρήκε με τη σειρά του κι αυτός το πρώτο του break και μάλιστα με love game μετά από τα συνεχόμενα λάθη του Τζόκοβιτς, παίρνοντας προβάδισμα με 2-1. 

Ωστόσο, ο 20χρονος δεν κατάφερε να το εξαργυρώσει με τον Σέρβο να απαντάει άμεσα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Το παιχνίδι από εκεί και πέρα θύμισε το 1ο set με τους δύο περσινούς φιναλίστ να κρατούν το service τους έστω και δύσκολα με τον Ρούνε μάλιστα να σβήνει match-point στο 10ο game κάνοντας το 5-5. 

Το set πήγε στο tie-break εκεί όπου ο Ρούνε έκανε 3 mini-breaks παίρνοντας προβάδισμα με 5/1 για να κλείσει στη συνέχεια το set με 7/3 πηγαίνοντας το παιχνίδι στο decider. 

Friday night drama @holgerrune2003 levels up the match as he takes the second set tiebreak #RolexParisMasters pic.twitter.com/3uXwJkr5tI

Tennis TV (@TennisTV) November 3, 2023

Στο 3ο set το service του Τζόκοβιτς ήταν ανίκητο! Παραχωρώντας μόλις 3 πόντους στον Δανό, ο Σέρβος κατάφερε να βρει το break στην αρχή του set (2-1) το οποίο και εκμεταλλεύτηκε (3-1) και από εκεί και πέρα επικεντρώθηκε στο service του. 

Χωρίς να ανησυχήσει ο Τζόκοβιτς πήρε τα hold που ήθελε φτάνοντας στο 6-4 και στην πρόκριση για τα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Άλεξ ντε Μινόρ και Αντρέι Ρούμπλεφ που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της Παρασκευής. 

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAWS | OOP (-1h)

The post Paris Masters: Ο Τζόκοβιτς πήρε ρεβάνς και πρόκριση στα ημιτελικά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Paris Masters, Τζόκοβιτς,Paris Masters, tzokovits