Recap Wimbledon (πρώτη εβδομάδα)

19:02 8/7/2018 - Πηγή: Tennis24
Middle Sunday σήμερα και δεν υπάρχει αγωνιστική δράση στο All England Club καθώς προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την κρίσιμη δεύτερη εβδομάδα αφού θυμηθούμε πρώτα τι είδαμε τις πρώτες επτά μέρες του τουρνουά!

Το μοναδικό Grand Slam που περιλαμβάνει μια μέρα “ανάσας” για τους αθλητές ακριβώς στου δρόμου τα μισά της διοργάνωσης, το Wimbledon,

μας δίνει την ευκαιρία να πατήσουμε και εμείς “φρένο” και να δούμε πιο ήρεμα τι ακριβώς είδαμε τις πρώτες επτά μέρες αυτής της σπουδαίας σε όλα τα επίπεδα διοργάνωσης.

Και αν υπάρχει μια κοινή συνισταμένη σε αντρικό και σε γυναικείο ταμπλό είναι ο αποκλεισμός πάρα πολλών seeded παικτών.

Ειδικά στο γυναικείο ταμπλό έχει γίνει της…κακομοίρας καθώς μόνο μία τενίστρια από το Τοπ10 έχει μείνει “ζωντανή” στη δεύτερη εβδομάδα, η Καρολίνα Πλίσκοβα!

Ολες οι υπόλοιπες (Βοζνιάκι, Στίβενς, Κβίτοβα, Βίνους Γουίλιαμς, Σβιτολίνα, Κις, Μουγκουρούθα, Γκαρσιά και πιο πρόσφατα η Σιμόνα Χάλεπ) έχουν όλες απογητεύσει με την παρουσία τους στη διοργάνωση με συνέπεια να μείνουν εκτός από τον τρίτο γύρο ή νωρίτερα!

Αυτό δίνει ένα ξεκάθαρο “άνοιγμα” στην 37χρονη Σερίνα Γουίλιαμς, που μπήκε στο τουρνουά δίχως αγωνιστική προετοιμασία και με όχι και τόσο μεγάλες προσδοκίες για τίτλο, να το πιστεύει πλέον σαφώς περισσότερο έχοντας περάσει όλα τα τεστ που της τέθηκαν με σημαντικότερο φυσικά αυτό της Κριστίνα Μλαντένοβιτς.

Στον τέταρτο γύρο αντιμετωπίζει την Ρόντινα, στα προημιτελικά μία εκ των Μακάροβα Τζιόρτζι ενώ στα ημιτελικά ίσως την Καρολίνα Πλίσκοβα αν η Τσέχα επιβιώσει πριν από δύο δύσκολους γύρους…

Από εκεί και πέρα στο τουρνουά, υπάρχουν ακόμα η Αντζελίκ Κέρμπερ και η Γέλενα Οσταπένκο από Grand Slam winners αλλά και οι δύο είναι ασταθείς τενίστριες που μπορούν να χάσουν από τον οποιονδήποτε στην off μέρα τους.

Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ένα πολύ απρόβλεπτο Wimbledon στις γυναίκες που είναι και μάλλον ο αντικατοπτρισμός της πραγματικότητας του γυναικείου τουρ που μετά τη Σερίνα Γουίλιαμς, δεν έχει βρεθεί ούτε μία τενίστρια που να μπορούμε να πούμε ότι έχει κυριαρχήσει για σεβαστό χρονικό διάστημα…

Περνώντας στο αντρικό ταμπλό, σίγουρα δεν έχουμε την πανωλεθρία των γυναικών όσον αφορά στα φαβορί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει αποχωρήσει και μπόλικος κόσμος!

Πριν τη δεύτερη εβδομάδα λοιπόν έχουν ήδη φύγει οι Ντιμιτρόφ, Τσίλιτς, Τιμ, Κουέρι, Βαβρίνκα, Γκοφάν, Κύργιος και Ζβέρεφ σε απογοητευτικούς πρόωρους αποκλεισμούς.

Οι Κύργιος και Ζβέρεφ ήρθαν με αρκετές προσδοκίες αλλά και πάλι απογοήτευσαν σε επίπεδο Slam δείχνοντας ότι έχουν ακόμα πολλή δουλειά μπροστά τους, σε αγωνιστικό και πνευματικό κομμάτι, για να αφήσουν το στίγμα στις σπουδαιότερες των διοργανώσεων κάτι που έχουν συστηματικά αποτύχει να κάνουν.

Μεγάλο “κάζο” και ο Μάριν Τσίλιτς που μπήκε σαν ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για να αποκλειστεί χάνοντας προβάδισμα 2-0 σετ από τον Γκουίντο Πέγια ενώ Τιμ, Ντιμιτρόφ και Γκοφάν απλά επιβεβαίωσαν την πολύ μέτρια αγωνιστική τους κατάσταση.

Περνώντας στα “βαριά” χαρτιά του τουρνουά, την “Αγία Τριάδα” δηλαδή των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, γενικά τα έχουν πάει και οι τρεις εξαιρετικά εξού φυσικά και η γενικά άνετη παρουσία τους στη δεύτερη εβδομάδα.

Ο Νόλε έχει ζοριστεί περισσότερο κυρίως λόγω του αγώνα κόντρα στον Κάιλ Εντμουντ αλλά και πάλι όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και απέδωσε αυτό που έπρεπε για να φθάσει στη δεύτερη εβδομάδα και στο Λονδίνο.

Είναι δεδομένο ότι παίζει το καλύτερό του τένις εδώ και δύο χρόνια, πνευματικά δείχνει να το ξαναθέλει πολύ ενώ και αγωνιστικά είναι πολύ ανεβασμένος σε σχέση με την πολλή προβληματική εικόνα που είχε μέχρι και τη χωμάτινη περίοδο.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επιτέλους φθάνει στη δεύτερη εβδομάδα του Wimby μετά από καιρό και θα επιχειρήσει να προκριθεί και στον πρώτο του προημιτελικό από το 2011!

Δεν έπαιξε με δυνατά ονόματα, ωστόσο, η εικόνα που βγάζει στο κορτ, η στρατηγική του που είναι σαφώς περισσότερο επιθετική, η άνεση που βγάζει στην κίνησή του και στο γρασίδι, είναι πολύ καλοί οιωνοί για μια ακόμα καλύτερη πορεία στο τουρνουά.

Το αναφέρουμε και πάλι, όσο πιο “βαθιά” φθάνει σε ένα Grand Slam ο συγκεκριμένος τενίστας τόσο δυσκολότερα χάνει!

Τέλος, το μεγάλο φαβορί του τίτλου, Ρότζερ Φέντερερ, ένας έφηβος ετών…37 συνεχίζει να καθηλώνει τους πάντες με τα απίστευτα επιτεύγματά του…

Και αν δεν αμφιβάλλαμε για την παρουσία του στον τέταρτο γύρο, ο τρόπος που έχει έρθει δίχως καν να έχει παραχωρήσει ούτε ένα break point σε αντίπαλό του (σε 41 κερδισμένα games στο σερβίς του δεν τον έχουν φτάσει ούτε σε ισοπαλία(!)), είναι απλά εξωφρενικό.

Ο “Βασιλιάς” παραμένει το μεγάλο φαβορί αν και η ζωή του θα γινόταν ακόμα ευκολότερη αν έβλεπε έναν ή και τους δύο, εκ των Ναδάλ, Τζόκοβιτς, να αποκλείονταν στο άλλο μέρος του ταμπλό.

Οχι ότι δεν μπορεί να τους κερδίσει σε έναν ενδεχόμενο τελικό (άλλωστε η νίκη του επί του Ραφαέλ Ναδάλ στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν του 2017 μιλά από μόνη της), απλά το συνολικότερο παρελθόν του σε τελικούς Slam με τους συγκεκριμένους δύο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό!

Ενα κεφάλαιο από μόνος του είναι φυσικά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς που βρίσκεται ακόμα στη διοργάνωση!

Ο 19χρονος Ελληνας τενίστας κάνει την καλύτερη πορεία σε οποιοδήποτε Slam, έχει κάνει όλη την τενιστική κοινότητα να παραμιλά για “πάρτη” του, έχει παίξει τένις επιπέδου Τοπ10, ειδικά στην πολύ δύσκολη νίκη κόντρα στον Ντόναλντσον, και είναι ο πόλος έλξης για το ελληνικό και όχι μόνο κοινό και στη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά!

Κόντρα στον Ισνερ θα πάει για το colpo grosso του πρώτου του προημιτελικού Slam ενώ ήδη όλοι μιλούν για αυτόν ως το next big thing του παγκόσμιου τένις με τη σταθερά καλή του πορεία σε όλες τις επιφάνειες!

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Wimbledon και τον επικείμενό του αντίπαλο, Τζον Ισνερ!

Κώστας Αϊτάκης

The post Recap Wimbledon (πρώτη εβδομάδα) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα