Roland Garros: Επιβλητικό back-to-back για Ρουντ (vids)

22:31 9/6/2023 - Πηγή: Tennis24

Ο Κάσπερ Ρουντ κάτι περισσότερο από 2 ώρες και 3 sets στο επιβλητικό 6-3, 6-4, 6-0 απέναντι στον περσινό ημιφιναλίστ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό του Roland Garros για 2η σερί χρονιά, ενώ θα βρεθεί στον 3ο του τελικό στα τελευταία 5 Grand Slams που είχε συμμετάσχει! 

Με τη νίκη αυτή ο Ρουντ έγινε ο μόλις 4ος Σκανδιναβός που έχει αγωνιστεί σε τουλάχιστον 3 Major τελικούς

μετά από τους Μπιορν Μποργκ, Ματς Βιλάντερ και Στέφαν Έντμπεργκ, ενώ παράλληλα εξασφάλισε την παραμονή του στο Νο. 4 του κόσμου. 



Ο Νορβηγός, αν και ταλαιπωρήθηκε αρχικά από το πρώτο του service, όσο προχωρούσε ο ημιτελικός έβρισκε ρυθμό κερδίζοντας το 71% των πόντων (39/55), σημείωσε 25 winners, υπέπεσε σε μόλις 19 αβίαστα λάθη, ενώ ήταν συνεπής στη μάχη του φιλέ κατακτώντας τους 11 από του 14 πόντους που διεκδίκησε. 

Ο 2ος χρονικά ημιτελικός ξεκίνησε με τον Ρουντ να βρίσκει πρώτος break (2-0), με τον Ζβέρεφ να απαντάει μειώνοντας σε 2-1, αλλά τον Νορβηγό με νέο break να κάνει το 3-1, το οποίο και εξαργύρωσε αμέσως μετά φτάνοντας στο 4-1 

Μάλιστα στο 8ο game απείλησε με set-point, με τον Ζβέρεφ να το σβήνει κάνοντας το 5-3 και τον Ρουντ να κλείνει το set αφού πρώτα έσωσε κι εκείνος με τη σειρά του break-point του Γερμανού. 



Στο 2ο set ο Ρουντ χρειάστηκε μόνο ένα break (4-3), αλλά κι ένα τεράστιο hold, νωρίτερα στο 4ο game, επιστρέφοντας από το 0/40! Στη συνέχεια οι δύο ημιφιναλίστ κράτησαν το service τους με τον Ρουντ να παίρνει το set κάνοντας το 2-0. 

Το 3ο σκέλος του ημιτελικού ήταν ένας…περίπατος για τον Νορβηγό, ο οποίος από τη μία είχε 12/14 κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service την ίδια ώρα που ο Ζβέρεφ κέρδισε μόλις 6 πόντους από το δικό του. 



Ο Νορβηγός “έσπασε” 3 φορές το service του Γερμανού, ενώ κράτησε άλλες τόσες το δικό του φτάνοντας στη μεγαλύτερη φετινή του νίκη και στην επιστροφή στον τελικό για 2η σερί χρονιά, εκεί όπου αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς. 



ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Roland Garros: Επιβλητικό back-to-back για Ρουντ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα